Sokáig az volt a szurkolók fejében, hogy vajon mire lenne képes Diego Simeone, ha egy-két minőségi támadón kívül, akadnak még pár a keretben? Ebben az évben megkaptuk erre a választ. 

Nem jött be a váltás

Az Atlético Madrid úgy élt az emberek fejében Diego Simeone irányítása alatt, mint a kőkemény stílust képviselő, masszívan védekező csapat, ahol akad ugyan egy vagy két minőségi támadó, de elsősorban a stabil védekezésre helyezik a hangsúlyt. Az elmúlt években aztán valami olyan történt, amivel próbáltak a komfortzónájukon kívülre kerülni, több támadót is igazoltak, olyanokat, akik meccseket képesek eldönteni. 

Luis Suárez, Joao Félix, Antoine Griezmann, Thomas Lemar, Rodrigo de Paul, Yannick Carrasco és Ángel Correa. Azért ez eléggé impresszív névsor, minőségi támadókkal, miközben a középpálya és a védelem "elfogyott". Hol van már a Godín-féle hátsó alakzat? Tény és való, hogy még a mostani Atlético is képes megfogni világklasszis csapatokat (Manchester City is szenvedett ellenük), de konstans jó formát már nem tudnak mutatni. 

Valószínűleg Diego Simeonénak is váltásra lenne szüksége (új csapat, új bajnokság, új impulzus), de egyelőre a top4-et kéne megtartania, ami egyértelműen visszalépés a tavalyi bajnoki címhez képest. Azt még nem is említettük, hogy a következő körben valószínűleg sorfalat kell állniuk az ősi rivális Realnak a bajnoki címükhöz, illetve utána még következik a Sevilla is, így olyan meccseket játszanak, amik nem feltétlenül tartoznak a nyerhető kategóriába. 

A baszkok még nem engedték el

Mindössze 4 pont a differencia a Bilbao és Villarreal között (7. hely, nemzetközi kupaindulás), ami ledolgozható, főleg úgy, hogy a Villarreal még a BL-ben is érdekelt. Ezért is lesz fontos ez a találkozó mindkét csapatnak, hiszen a baszkok még utolsó lépést tehetnek az EL-indulás irányába, míg a madridiak a BL-helyet tartanák. Engedjük el a gólokat, illetve a győztes kilétét, mert egy ilyen feszült meccsen inkább a lapokban lehet érték. 

Ki vezethet egy ilyen feszült meccset? Antonio Mateu Lahoz. Az ember, akinél sosem tudhatod, milyen hangulatban van. Képes 3-4 sárga lappal is lehozni egy meccset, de akár 10-12-vel is. Hektikus játékvezető, aki a párbeszédre törekszik, szóban fegyelmez, ha ez nem jön össze (nem vevők rá a játékosok), akkor elszabadul a "pokol". Idén volt egy Betis - Bilbao, ahol elszabadultak az indulatok, Lahoz inkább lapokkal kontrollált (9 sárga és 1 piros lap). 

Lehet-e piros lap a mérkőzésen? Ha a feszültség növekszik (és Lahoz nem ért szót a játékosokkal), akkor könnyedén, mindkét oldalon vannak "agresszorok", ezért a 4.00-es szorzóban lehet érték. Mi "biztonsági" opció mellett tettük le a voksunkat, így esett a választás az 5,5 büntető lap feletti lehetőségre 1.78-ért. 

  • Athletic Club Bilbao - Atlético Madrid Tipp

    Büntető lapok 5,5 felett
    1.78 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org