Két Group2 vár ránk vasárnap az íreknél. Mindkettőn az utóbbi években Aidan O Brien söpörte be a trófeák többségét, de ezúttal, legalábbis az egyik futamon Jim Bolger, Theobald révén komoly fejtörést okozhat neki.

Curragh 15:10 Futurity Stakes – Group2

Kétévesek Gr2 futama, hét furlongos távval és 130.000 eurós garantált nyereményalappal.

Indulók

Meglehetősen alacsony volt az indulók száma a közelmúltban, Aidan O Brien lovainak nem kellett egész lovasezredekkel versenyezniük, így aztán sikeresen el is hoztak 3 trófeát az utóbbi négy évben. Két éve sikerült egyedül Jim Bolgernek nyernie, Herald The Dawnal, és idén is jó eséllyel gyűjtheti be az elsőséget. Az ő trenírozottja Theobald a futam nagy favoritja, akinek eddig egy maiden győzelme és két Gr3 második helye van. Frankel fiát, Rostropovichot tartják rá a legveszélyesebbnek, illetve Camelbacket. Ők együtt futottak egy háromfős novice futamon júliusban, ahol Camelback nyert, riválisa pedig ugyan csak másfél hosszra lemaradva, de harmadik lett.

Elemzés és tippek

Nem túlzottan erős lovakat hozott ide Aidan O Brien, hogy finoman fogalmazzak, bár ez igaz a többiekre is, akiknek nem sűrűn van pozitív eredménye a maidenek világán kívül. Camelback ugyan nyert egy novicet, de az csak háromfős volt, nem az volt a világ legnehezebb versenye. Így aztán marad Theobald (2.25), akinek Class1-ről van már legalább második helyezése. Hogy ez elég lesz-e a Gr2 győzelemhez, az majd kiderül, de egyszerűen jobb alternatívát nem látok.

Curragh-002

Curragh. Fotó: Judi Gowing/Flickr

Curragh 16:20 Debutante Stakes – Group2

Még egy Group2 a programban, ezúttal is a kétéveseknek, és még a táv is ugyanaz. Annyi a változás, azon kívül, hogy itt csak a kancák nevezhettek, hogy 15.000 euróval alacsonyabb a pénzdíjazása.

Indulók

Nyolcan indulnak, két igen nagy favoritttal, akiket Aidan O Brien készített fel, szóval háziverseny várható. Egyrészt itt van a még veretlen September, aki leopardstowni debütálásán 5,5 hosszal nyert maident, majd a Royal Ascoton győzött egy Listeden, szintén elég simán. Ellenfele az egy szinttel fejlebb is bizonyító Happily. Nem sikerült túl jól az első futása, 11-ből lett a hetedik, de utána rögtön favoritként kezelték és nem okozott csalódást. Nyert ezen a pályán és július végén újra Leopardstownba vitték, ahol Gr3-t húzott be nagyon könnyen, öt hosszal.

Elemzés és tippek

Fej vagy írás? Ezzel a játékkal talán el lehetne dönteni, hogy melyik O Brien ló fog elsőként célba érni, mert egyébként megtippelhetetlen. Elsőre adná magát Happily (2.00), a bukik és egyelőre a fogadók is inkább felé húznak, ő nyert már Gr3-t, méghozzá nagyon simán, de a helyzet nem ilyen egyszerű. Egy 5 fős Gr3 szemben egy 15 fős ascoti Listed futammal, alapos fejtörést okoz, melyik számít erősebbnek. Ehhez hozzájön, hogy Septembert még nem verték meg és lassabb pályán is nyert már, méghozzá 5,5 hosszal. Ha választani kell, inkább Septemberre (2.50) voksolok, valamivel jobb az odds is rá.

Curragh-003

Curragh. Fotó: Finish!/Wikipédia

Curragh 16:55 Royal Whip Stakes – Group3

Egy szinttel lejjebb zárjuk a napot. A 65.000 euró garantált nyereményalapú Group3-ra háromévesek és öregebb lovak nevezhettek. Távja 10 furlongos.

Indulók

Nem éppen top formában lévő négylábúakat válogattak ide össze, nem is lehet csodálkozni, hogy ennyire együtt van a mezőny az oddsok alapján. Az ötéves Central Squarenek Gr2 negyedik helye van, utoljára közel egy éve nyert hendikepen. Qatari Hunter idén még nem is futott, Class1-ről neki is negyedik helyei vannak, de egy éve volt egy egész jó hendikepes szériája, négyszer nyert egymás után. Shamreen picit más kategória, mert tavaly Gr2-t is nyert, de idei egyetlen futásán nem azt a lovat láthattuk. Itt Curraghban Gr3 futamon tökutolsó lett, 20 hosszra az elsőtől. Az esélyesek táborát Reckless Gold zárja, aki maiden nyerő és Listed helyezett.

Elemzés és tippek

Shamreentól (3.50) várok sokkal jobb szereplést, mint amit a legutóbbi futásán produkált. Akkor nem számoltak vele, 30-as oddson adták, így nem lett meglepetés, hogy sok esélye nem volt. Tavaly viszont megbízhatóan teljesített, ha favoritként kezelték, második helynél rosszabbja nem volt, és ezúttal az a Pat Smullen viszi majd, akivel már begyűjtött három trófeát. Erősen gondolkodtam rajta, hogy élesben is bevállalom, de egyelőre nem lehet eldönteni, milyen formában van idén.

Borítókép: Fotó: Cheryl Ann Quigley/Shutterstock.com

Unibet Kaszinó: Szerencsés csütörtök

Minden csütörtökön az Unibet egy 25%-os befizetési bónuszt ad játékosainak maximum 10 ezer forint értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org