A kancák napja lesz Curraghban, a három Group futamból kettőn kizárólag ők futnak majd. Sztárokat ezen a szinten ugyan nem láthatunk, de rajtgépbe áll majd néhány ígéretes, Group helyezett négylábú.

Curragh 15:00 Flame Of Tara Stakes – Group3

Kizárólag kétéves kancáknak kiírt, kereken egy mérföldes futam. Garantált nyereményalapja 80.000 euró.

Indulók

A hétfős mezőnynek egy igen komoly favoritja van. Aidan O Briennek az utóbbi években itt nem volt akkora dominanciája, mint szokott lenni az ír versenyeken, de ezen most javíthat. Ballet Shoes első maiden versenyén semmi extrát nem mutatott, nem kezelték esélyesnek, középmezőnyben végzett. Hosszabb távon aztán ismét csak maidenen, jött a győzelem, pár hete pedig jól kezdte a kiemelt futamokon is a karrierjét, Listeden nyert több, mint három hosszal. Black Sailsre adnak még 10 alatti oddsot, de neki a Gr3 és Gr2 kirándulása nem sült el túl jól.

Elemzés és tippek

Akárhogy is nézem, ez bizony egy kötelező győzelem, minden más eredmény csalódás a favorit Ballet Shoes (1.36) számára. Ismeri a pályát, július végén C&D futamon nyert itt maidenen, azonos körülmények között, és azóta bizonyította, hogy a Class1-esek sem jelenthetnek gondot. Az ellenfelei eddig semmi olyat nem mutattak, ami alapján meg tudnák verni, a világ egyik legjobb zsokéját kapta, szóval nem lesz mivel magyarázni, ha nem ő ér elsőként célba.

Curragh-002

Curragh. Fotó: Judi Gowing/Flickr

Curragh 15:35 Round Tower Stakes – Group3

Kétévesek számára volt nyitott a nevezés itt is, de ezúttal mindkét nem számára. Rövidtávú, hat furlongos verseny, 63.000 eurós pénzdíjazással.

Indulók

Egy újabb komoly O Brien favorit, Ryan Mooreal a nyergében. U S Navy Flag megjárta már a legfelsőbb kategóriát is, két hete ezen a pályán a Phoenix Stakesen (Gr1) lett negyedik. Talán nem ez a legjobb eredménye, mert Newmarketban elcsípett egy Gr2 második helyet is, a jelenlegi zsokéjával. A komolyabb ellenfelek meglehetősen tapasztalatlanok még. Ball Girl két maidenen van túl, a másodikat már megnyerte, míg Landshark csak egyszer futott, leopardstowni debütálásán győzött.

Elemzés és tippek

Itt már közel sem olyan egyértelmű a dolog, mint „Balett Cipő“ esetében. Egyrészt rövidebb távon bármi megtörténhet, másrészt U S Navy Flag (2.00) eddig csak maidenen nyert, harmadrészt pedig sokkal érdekesebbek az ellenfelei is. Van itt néhány újonc Weld, Harrington és Lyons istállójából, illetve John Patrick Murtagh duója is okozhat meglepetést. Azért, ha a tapasztalatot és az eddigi versenyeiket összevetem, a mérleg nyelve még mindig az O Brien ló felé billen, de érték ez az odds nem lesz.

Curragh-racecourse-001

Curragh racecourse. Fotó: photo$/Flickr

Curragh 16:45 Snow Fairy Fillies Stakes – Group3

Újra a kancák kapnak főszerepet, bár ez a futam nevéből ki is derül. Hároméves vagy öregebb lovak nevezhettek, távja kilenc furlong, garantált nyereményalapja pedig 65.000 eurós.

Indulók

Ahhoz képest, hogy tizenöten futnak, egy 4-5 fős csoport elég élesen elkülönül a többi esélytelenebb lótól. Rain Goddess a favorit, és csak egyet lehet tippelni, hogy ki a trénere. Őt is O Brien legjobb lovasa, Ryan Moore fogja vinni, és érdekes karrierje van, mert eddig csak a legelső futamán nyert. Poén, hogy utána került át O Brienhez és azóta 7-ből semmi. Persze a semmit rakhatjuk idézőjelbe, mert van már két Gr1 második helye is. Dermot Weld háromévese Making Light Group3 győztes, az ötéves Intimation Listed nyerő, csakúgy, mint a tőle egy évvel fiatalabb Dawn Of Hope.

Elemzés és tippek

Ez a lassú talaj nem kifejezetten a favorit malmára hajtja a vizet, bár kérdéses, hogy gyors pályán tippeltem volna-e rá. O Briennél nem találja a nyerő formát, de tény, hogy magas szinten futtatták, és ahhoz képest, hogy sosem kezelték kimondottan esélyesként, bejött Enable és Nezwaah mögött két Gr1-en is másodiknak. Intimation (4.00) és Making Light (6.50) méltó ellenfele lehet, fogadásilag mindkettő érdekesebb Rain Goddessnél. Előbbinek tavaly volt egy közeli G3 harmadik helye soft talajon, 9,5 furlongon, míg utóbbi nyert is Gr3-t az előző szezonban, idén pedig Listeden volt közeli második, lassú pályán, ugyancsak 9,5 furlongos távon. Akár mindkettő mehet, alacsonyabb tétekkel.

Borítókép: Fotó: Cheryl Ann Quigley/Shutterstock.com

Heti 5 eurós ingyenes fogadás

Fogadj legalább 3-as kötés(ek)ben a Betfairnél minimum 15€ összértékben és 5€-s ingyenes fogadásban részesülhetsz.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org