Nem csak a briteknél lesz Group1, jön Írországban is egy fontos állomása a hároméves kancák versenynaptárának, az Irish Oaks, az epsomi Oaks nyerővel, Enablevel.

Curragh 17:50 Silver Jubilee Anglesey Stakes – Group3

Hatvanezer eurós Gr3 futam, kizárólag a kétévesek számára, hat furlongos és hatvanhárom yardos távval.

Indulók

Nagy favoritja a versenynek Brother Bear, aki idén májusban kezdte a pályafutását, rögtön egy maiden győzelemmel. Jöhetett a Listed debütálás, és ezen a pályán ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, három hosszal nyert. Ascotban már nem tudta folytatni a szériát, de a Gr2 negyedik helye a Coventry Stakesen csak fél hosszal lemaradva azért nem olyan eredmény ami miatt szégyenkeznie kéne. Jim Bolger idomítottja Theobald tőle sokkal tapasztalatlanabb, ez lesz a második versenye, miután Leopardstownban nyert 2,5 hosszal maidenen. Actress kétszeres Listed második, az Albany Stakes (Gr3) 20 fős mezőnyében a hatodik helyen végzett Ascotban.

Elemzés és tippek

Brother Bear (1.80) legalább annyira kiemelkedik a mezőnyből, mint ahogy az az oddsokon látszik. Folyamatos fejlődés, Listeden győzelem, Gr2-n nagyon közeli negyedik hely 18 fős mezőnyben, büntetés nélkül, nem tudtam belekötni.

Dettori-Frankie-loverseny-001

Frankie Dettori. Fotó: Paolo Bona/Shutterstock.com

Curragh 18:20 Sapphire Stakes – Group2

Százhúszezer euróért futnak majd a hároméves vagy öregebb lovak, amiből az első helyezett több, mint hetvenezret visz majd haza ezen az öt furlongos sprintversenyen.

Indulók

Itt is nagy favorit van. Sir Mark Prescott négyévese Marsha 13-ból hatszor nyert, a tavalyi Arc napon Gr1 trófeát is begyűjtött, de idén sincs rossz formában, Newmarketban indította a szezont Gr3 győzelemmel, ami után Ascotban a Kings Stand Stakesen már favorit volt, és végül harmadik lett. Ger Lyons a trénere annak az ötéves Ardhoomeynek, aki Gr2 trófea birtokosa. A Kings Standen csak 11. volt, előtte két Listed második helyet gyűjtött be.

Elemzés és tippek

Marsha (1.62) a Gr2, Gr1 futamokon igencsak otthon van. A tavalyi francia legfelsőbb kategóriás győzelme még októberben volt, amivel éppen elkerülte ezen a futamon a büntetést. Idén jó formában kezdte a szezont, megverte többek között Washington DC-t, vagy éppen a kétszeres Gr1 nyerő Goldreamet, Lady Aurelia és Profitable mögött pedig bejött harmadiknak Ascotban. Ezúttal nem kapott ilyen kaliberű ellenfeleket, a legtöbbjük hendikepeken edződött, vagy éppen nincs formában. Leginkább a hároméveseket érzem veszélyesnek, elsősorban Hit The Bid (8.50) okozhat meglepetést.

A szakadó esőben nyerő Enable az Oakson

Curragh 18:55 Darley Irish Oaks – Group1

Ahhoz képest, hogy kizárólag hároméves kancák futnak majd, a pénzdíjazása jelentős, 400.000 eurós, szóval látni, hogy itt azért nem egy „mezei“ Gr1-ről van szó. Távja másfél mérföld.

Indulók

John Gosden idei legmagasabbra értékelt lova, Enable a futam nagy favoritja. Dettorival a nyergében fog versenyezni, ahogy azt tette az elmúlt két versenye során. Előbb a Cheshire Oakson (Listed) nyert, majd nagyon csúnyán elverte az O Brien lovakat Epsomban az Oakson, ahol öt hosszt adott a másodiknak. Érdekesség, hogy Aidan O Brien részéről nincs itt a háromszoros Gr1 nyerő Winter, van helyette Rain Goddess, aki Class1-en ugyan még nem nyert, de a Pretty Polly Stakesen (Gr1) ezen a pályán két hete második volt. Egy másik Gosden lóra, Coronetre adnak még 10-es odds alatt, ő Gr2-n győzött a Royal Ascoton.

Elemzés és tippek

Toronymagas esélyes Enable (1.40), amin aztán végképp nem lehet csodálkozni. Epsomra tökéletesen időzítették a formáját, esélyt sem adott a többieknek. A táv maradt, itt is gyors pálya vár rá, és még Dettori is elkísérte Írországba. Azt a Coronetet tartják rá a legveszélyesebbnek, aki Ascotban ugyan Gr2-t nyert, viszont Epsomban Enabletől 16 hosszt kapott, szóval nincs több kérdésem. Coronettől nem igazán tartok, de még az érdekes O Brien ló, Rain Goddess eddigi futásainak értékelései is fényévekre elmaradnak a favorittól. Kötelező győzelem.

Borítókép: Fotó: Neale Cousland/Shutterstock.com

Labdarúgás gyűjtő bónusz

Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org