Meglesz-e zsinórban a negyedik trófeája Aidan O Briennek? A kétévesek sprintelnek ma az íreknél, méghozzá egy Group1 futamon, ahol két Gr2 nyerőnek adják a legjobb esélyt a győzelemre.

Curragh 16:00 Loder Irish EBF Fillies Stakes

Egy kétéves kancáknak kiírt kondíciós futammal nyitunk. Az első öt helyezett között 30.000 eurót fognak szétosztani, távja hét furlongos.

Indulók

Többen ezt a futamot választották arra, hogy életükben először futtassák meg a lovaikat versenykörülmények között, szóval eléggé bíznak bennük. Ezek közül a lovak közül persze Aidan O Brien trenírozottjára adják a legkisebb oddsot. Nincs sok meglepetés, Bye Bye Baby egy Galileo ivadék. A nagy favorit az istállótársa Sizzling, Ryan Moore-al a nyergében. Három maiden futása van, három helyezéssel. Ezt az eredményességet mások nem is tudták megközelíteni, egyedül Punked ért el egy meglepetés negyedik helyet ezen a pályán, így aztán nem csoda, hogy az oddsokat figyelembe véve, nincs is a közelében senki.

Curragh-002

Curragh. Fotó: Judi Gowing/Flickr

Elemzés és tippek

Az ilyen futamokon mindig adja magát az olyan ló, jelen esetben Sizzling (1.90), aki előző futásán összehozott egy jobb helyet. A bukik aztán ki is szúrják a szemünket egy teljesen értéktelen oddsal. Ahhoz képest, hogy volt már favorit, kétszer is, nyerni még nem tudott, így aztán nem is tenném rá a pénzemet. Mivel O Brien uralta ezt a versenyt (is) az utóbbi években, ezért nem árt számolni az ő lovaival és ha a favoritban nincs érték, jöhet a másik négylábúja, Bye Bye Baby (6.00). Helyre nem biztos, hogy jó ötlet rakni, de tétre van benne potenciál.

Curragh 16:35 Phoenix Stakes – Group1

Egy fontos verseny a kétéves sprinterek életében. Kizárólag az ő korosztályuk nevezhetett, annyi megkötéssel, hogy ezúttal a herélteknek nem lesz helye a rajtrácson. Távja hat furlongos, garantált nyereményalapja 250.000 euró.

Indulók

Az elmúlt öt évben négyszer Aidan O Brien lova nyert itt, és idén sem szeretné a véletlenre bízni a trófea sorsát, négy lovat is rajtgépbe állít, vagyis gyakorlatilag a mezőny felét ő adja. Legesélyesebb lova Sioux Nation aki harmadik maiden futásán tudott nyerni. Listeden aztán csalódás volt, egy hétfős mezőnyben csak a hatodik lett, de egy hónapra rá, meglepetésre összekapta magát és Ascotban már elsőként ért célba Gr2-n. Istállótársa Actress Group3 nyerő, de nem ő lesz a legfőbb riválisa, hanem a favorit Beckford, akit Gordon Elliott készített fel. Ez a mén még veretlen, kettőből kettő a mérlege. Maident és Group2-t nyert eddig.

Elemzés és tippek

Beckfordot (2.50) papíron magasan a legjobbra értékelik és Gordon Elliott igen jó eséllyel szakíthatja meg az O Brien menetelést (zsinórban három trófea ezen a versenyen, olyan nevekkel, mint Caravaggio vagy Air Force Blue, akik végül korosztályuk legjobbjai lettek). Jobban bízom a lovában, mint a riválisaiban, kíváncsian várom, mihez kezd a túlerővel, de vannak bőven érdekes versenyzők még. Sioux Nation, ha jót futott, azt mindig gyors pályán tette, márpedig most is az vár rá. U S Navy Flagnek és Frozen Angelnek is van már Gr2 második helye és Actress is szépen fejlődött eddig. Frozen Angel (13.00) kapta közülük a legnagyobb oddsot, a favorit mellett érdemes némi aprót rá is tenni.

Curragh-003

Curragh. Fotó: Finish!/Wikipédia

Curragh 17:10 Phoenix Sprint Stakes – Group3

Még egy „főnix“ futam. Ezúttal Group3 kategóriás, a nevezés hároméves vagy öregebb lovaknak nyitott, de maradunk a sprinttávnál, a hat furlongnál. Garantált nyereményalapja 63.000 euró.

Indulók

Az elnyűhetetlen, kilencéves Gordon Lord Byron is a mezőny tagja, de nem ő az esélyes. Idén mindenesetre nyert már Gr2-t, karrierje csúcsán pedig több Gr1 trófeát is begyűjtött. A legalacsonyabb oddsot az O Brien ló, Washington DC kapta. Számomra némi meglepetésre, mert idén egy Listed győzelmet és egy Gr3 második helyet követően nem nagyon szállított igazán jó eredményt. Tavaly olyan versenyeken volt helyezett, mint a Commonwealth Cup (Gr1), a King George Stakes (Gr2) vagy a Flying Five Stakes (Gr2). A Gr3 nyerő Intelligence Crossnak még ennyire sem futotta a szezonban, Gr1 versenyeken indították mostanában, ahol legjobbja egy ötödik hely volt. Jobb formában van Son Of Rest, aki ezen a pályán nyert hendikepet.

Elemzés és tippek

Forma alapján azt mondanám, hogy Son Of Rest (8.00), de azért az beszédes, hogy mindkét győzelmét nagyon lassú pályán szerezte, és a legutóbbi Listed próbálkozásán good talajon tökutolsó lett. Most ráadásul nem is good, hanem még ennél is gyorsabb a borítás. Ha az öreg Gordon Lord Byron (15.00) nem lenne büntetve, komolyan mondom bevállalnám, mert ezen a pályán akármennyire is benne van már a korban, igen hatékony még mindig, plusz a többieknél bármennyire is hihetetlen, egyetlen olyan eredményt nem találtam az elmúlt futásokból, amire lehetne alapozni. Felejtős futam, poén kedvéért Gordont javaslom.

Borítókép: Fotó: Cheryl Ann Quigley/Shutterstock.com

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org