Egyelőre minden úgy alakul a döntőben, ahogyan a Boston Celtics elképzelte. A Dallas Mavericks könnyedén söprés áldozata lehet, ha nem kapják össze magukat a hazai mérkőzésekre. 

jún 13. 02:30 Közvetítés: Unibet
Tipp: Kyrie Irving 23,5 pont felett
Unibet
1.82
Tipp: Luka Doncic 32,5 pont felett
Unibet
1.80

Mi történt Bostonban?

Ahogyan azt az NBA-döntő beharangozónkban is említettük, ez egy olyan párharc, ahol bármi megtörténhet, végletek lehetnek, hiszen mindkét csapat képes olyan játékra, amivel teljesen elveszi a másik erejét. Ez végül a Boston Celtics csapatának sikerült, egy tökéletes gépezetként 2-0-ra vezetnek a két hazai mérkőzésük után, de ne siessünk ennyire előre! Az egyik nagy kérdés az volt, hogy Kristaps Porzingis visszatér-e a döntőre, illetve, ha igen, akkor milyen formában. A lett óriás egykori csapata ellen rendkívül motivált volt, első meccsen döntő tényezőnek bizonyult. 

A cserepadról szállt be, rögtön blokkokat osztott ki, szilárdabb lett vele a védekezés, támadóoldalon pedig szórta a pontokat, végül egy 23-5-ös rohanást köszönhetett neki a Celtics, amivel gyakorlatilag megnyerték a mérkőzést. A Boston tökéletesen védte le a saroktriplákat, amiben a Dallas kiemelkedő. Ez is fontos tényezőnek bizonyult, hiszen a Mavs jó támadójátéka eltűnt, Luka Doncic élete egyik legrosszabb meccsét játszotta, mindössze egyetlen gólpasszt osztott ki, nem tudott megoldást találni a Celtics védekezésére. Azonban ez nemcsak a szlovén, hanem bőven a társak veresége is volt, akik szintén rendkívül gyengén játszottak, üres helyzeteket hagytak ki. 

A második meccsre Luka Doncic javult, 11 gólpassz nem rossz (8 eladott labda annál inkább), viszont ez a 11 gólpassz lehetett volna jóval több is, de a társak 2/17-et tettek hozzá a meccshez, ami vállalhatatlan teljesítmény. A szlovén körül elfogyott a csapat, egyedül Doncic tudja felvenni a versenyt a Bostonnal, ami ilyen szinten nagyon kevés. Kyrie Irving teljesen eltűnt, míg a Celtics csapatként tud hatékonyan játszani. Az első két mérkőzés egyik fontos észrevétele, hogy a Boston egy olyan csapat képét kelti, akik tényleg hosszú ideje együtt tudnak játszani, míg a Dallasnál most érződik igazán, hogy csak pár hónapja álltak össze. 

Mihez kezd a Dallas Mavericks?

Egyértelműen látszik: Luka Doncic önmagában kevés. Hiába klasszis játékos, egyedül nem lehet legyőzni egy Boston Celtics-szintű csapatot, akik tényleg csapatként játszanak. A társaktól jóval több kéne Dallasban, mert Doncic plafonja nagyjából ennyi, hogy dob 30-35 pontot, kioszt 10 gólpassz felett, de ha a társak nem tudják bedobni a helyzeteket, akkor nincs mit tenni. Irving teljesen megbénult a döntőre, tőle mindenképpen több kell, lehetséges, hogy Boston városa okozta ezt, mindenesetre, hazai meccsekre össze kell kapnia magát, mert 0-3-ról már esélytelen lesz a fordítás. 

Dallas Mavericks - Boston Celtics mérkőzés tipp

Nem a Dallasnak áll a zászló a hazai meccsen sem, nem lenne meglepő egy Boston siker (2.20). A hazaiaktól nagyon fegyelmezett és szívós védekezés kéne, hogy legyen esélyük, mert túldobni minden bizonnyal nem fogják a liga legjobb támadócsapatát, akik óriási volumenben szórják a triplákat. Emiatt talán lehet érték egy kevesebb pontos mérkőzésben (215,5 pont alatt: 1.70), viszont mi inkább a játékos dobott pontok irányába indulunk el. Irving nem játszhat újfent ennyire enerváltan, minimum 25 pontra lesz tőle szükség, de Doncic sem állhat meg 31 egység alatt. 

Dallas Mavericks - Boston Celtics élő közvetítés

Az NBA-döntő, mely a Boston Celtics - Dallas Mavericks párharcát hozza, magyar kommentárral a Sport 1 felületén tekinthető meg, illetve az Unibet oldalán. 

 • 3. mérkőzés élő közvetítés: 2024.06.13.  02:30  Sport 1 és Unibet élő közvetités, ismétlés aznap 12:00 Sport 2 és 20 órától a Sport 1 felületén.
 • 4. mérkőzés élő közvetítés: 2024.06.15.  02:30  Sport 1 és Unibet élő közvetités, ismétlés aznap 12:00 Sport 2 felületén.
 • Dallas Mavericks - Boston Celtics tippek

  Kyrie Irving 23,5 pont felett
  Unibet
  1.82
 • Luka Doncic 32,5 pont felett
  Unibet
  1.80

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés