Premier League Darts május 11

Darts Premier League: Az érdemi kérdések kezdenek eldőlni

SPF Team 2023 máj 9. 18:57 Szólj hozzá!

Darts Premier League Darts Nathan Aspinall Jonny Clayton

A május végi londoni nagydöntőt megelőzően utolsó előtti állomásához érkezik a Premier League mezőnye. Mostanra biztossá vált, hogy a Wright-van den Bergh-Dobey trió nem jut a FinalFourba, míg a kiadó négy helyből már három elkelt Price, van Gerwen és Smith jóvoltából. Clayton és Aspinall között pedig őrült csatározás várható az utolsó kvalifikációs helyért.

Aspinall sorsolása nehéz ezen az estén

Óriási jelentősége lehet annak, hogy a londoni nagydöntőért folytatott küzdelemben Nathan Aspinall sikerrel tudja-e venni első mérkőzését Sheffieldben. Az idei sorozat alapszakaszának utolsó angol állomásán Aspnak a listavezető Gerwyn Pricesszal kell farkasszemet néznie.

Price a múlt héten rögtön búcsúzott a van Gerwen elleni emlékezetes negyeddöntőben (2:6). Brutális színvonalon kezdték a felek a mérkőzést, ám ezúttal a holland bizonyult mentálisan erősebbnek, s csökkenteni tudta hátrányát összetettben a walesivel szemben. Pricehoz hasonlóan Aspinall manchesteri produkciója is kevésnek bizonyult, hiszen az angol srácot Michael Smith hagyta állva (6:3). Bár a mérkőzés fogadási kínálatában érthető módon a bukik Price sikerét várják, Aspinallnak tényleg óriási téttel bír a FinalFour szempontjából, hogy ne essen ki idejekorán. Úgy véljük, hogy a közönség is őt fogja tolni, így bármennyire is komoly formát fut Price az utóbbi hónapokban, az angol szorossá teheti ennek a mérkőzésnek a befutóját.

Aspinall +2.5 hendikep Unibet @1.57

Tét nélküli meccs a Wright-Dobey összecsapás

Mostanra eldőlt, hogy sem Peter Wright, sem pedig az idén debütáns Chris Dobey nem lesz ott a május 25-ei londoni döntőben. Ebből kifolyólag mostani mérkőzésük totálisan tét nélkülivé válik, motivációt maximum a forduló megnyeréséért járó 10 ezer font adhat. Wright PL-szezonja a kezdetektől fogva landolt a kukában, míg Dobey becsülettel küzdött, s igyekezett megmutatni, hogy helye van a legjobbak között. Vélhetően saját honfitársai előtt ezúttal is nagyobb elánnal lép majd színpadra, mint skót ellenfele. A jobb produktuma ellenére a bukik mégis őt tartják a csörte underdogjának, ami véleményünk szerint nem biztos, hogy reális esélylatolgatás. Egyébiránt Wright Premier League-s kálváriája február elején pont a Dobey elleni vereséggel kezdődött (6:3).

Dobey nyer Unibet @2.10

Smith még beleszólhat az élen állók dolgába

Az elmúlt két fordulóban látványosan beindult Michael Smith szekere. A regnáló világbajnok zsinórban behúzta a leedsi és manchesteri állomásokat, melyeknek köszönhetően biztosította helyét a nagydöntőben. Ráadásul Price és Gerwen botladozásai miatt lőtávolságon belülre került a két élmenőhöz képest. 28 egységével csupán 5 pontnyira van az első helytől. Hátránya csökkentését pedig rögtön az este elején megkezdheti, amennyiben ismét le tudja győzni Michael van Gerwent.

A holland múlt héten az elődöntőben kapott ki angol riválisától (4:6), ám ez nem igen szegte kedvét, hiszen a hétvégén megnyerte az European Tour 7. állomását. A tornagyőzelem jól jött a mostanság kissé labilisan teljesítő németalföldinek, aki ráadásul egy év elteltével tudott ismét ET-kiírást behúzni. A siker minden bizonnyal új lendületet adhat számára, így mindenképpen egy látványos, sok leges ütközetet várunk a felektől.

legek száma 9.5 over Unibet @1.87

Papíron Claytonnak illene bejutni az elődöntőbe

Az Aspinallal való versengésben jelenleg Clayton áll kedvezőbb pozícióban. Azontúl, hogy jelenleg ő tanyázik a nagydöntőt érő 4. helyen több tornagyőzelmének köszönhetően, Sheffieldben is rá vár papíron a könnyebb negyeddöntős ellenfél. A walesi klasszis riválisa ezúttal a már biztosan kieső Dimitri van den Bergh lesz. A belgának látványosan nem megy a szekere az utóbbi időben, múlt héten Manchesterben Chris Dobey lazán megette őt (2:6). Bár 95-ös átlagot hozott van den Bergh, mégis a játéka messze nem volt meggyőző.

Számunkra nagy meglepetés lenne, ha ezúttal Clayton csődöt mondana egy ilyen fontosságú mérkőzésen. Persze benne van a pakliban, hogy van den Bergh minden tét nélkül felszabadultan játszhat, míg Claytont nyomja az esélyesség terhe, valamint a nagydöntőért való hajsza nyomása. Ennek ellenére úgy véljük, hogy van annyira rutinos a walesi, hogy legalább az elődöntőt eléri Sheffieldben. Múlt héten is jól ment neki a játék, hiszen a döntőig menetelt Manchesterben, illetve a hétvégi European Touron is tovább talpon tudott maradni, mint aktuális riválisa.

Clayton nyer Unibet @1.61

200%-os befizetési bónusz 32.000 Ft-ig, 32 ingyen pörgetés és 3 további bónusz

Nagyszerű regisztrációs ajánlat vár a magyar játékosokra a 32Red kaszinónál.

32Red regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

200%-os befizetési bónusz 32.000 Ft-ig, 32 ingyen pörgetés és 3 további bónusz

  • Nagyszerű regisztrációs ajánlat vár a magyar játékosokra a 32Red kaszinónál.

32Red útmutató
32Red regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Darts fogadások

SPF Előzetes hozzászólt
2024 máj 21. 08:07
Darts Premier League 2024: Döntő tippjei és élő közvetítés

Csütörtökön este Londonban kiderül ki lesz az idei darts Premier League bajnoka. Az Unibetnél egyelőre a világbajnoki címvédő a favorit. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2024 máj 15. 18:48
Darts Premier League 2024: Május 16-ai tippek és élő közvetítés

Csütörtökön este Sheffieldben véget ér az idei darts Premier League alapszakasza. A jövő heti londoni négyes döntőre mindössze egy hely maradt kiadó. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2024 máj 7. 20:02
Darts Premier League: Május 9-ei tippek és élő közvetítés

Véghajrájához érkezik az idei darts Premier League idénye. A nyolc klasszis nyíldobáló alkotta mezőny ezúttal az angliai Leedsben lép tábla elé. Olvasd tovább

Még több Darts