Tizenhat hét elteltével végéhez ér a 2023-as darts Premier League alapszakasza. A február elején rajtoló sorozat nyolcfős mezőnyéből már korábban kiderült, hogy a Wright-van den Bergh-Dobey trió biztosan nem szerepelhet a londoni négyes nagydöntőben, míg a Price-Smith-van Gerwen hármas viszont sikeresen kvalifikálta magát. Egyedül Clayton és Aspinall sorsa kérdéses, akik történetesen egymással találkoznak a skóciai állomás negyeddöntőjében.

Wright hazai közönség előtt meccsel Pricesszal

Alighanem várta már Peter Wright, hogy végetérjen az idei PL-szezon, hiszen a skót kiválóságnak a kezdetektől fogva nem megy a szekere ebben az idényben. Bár az utóbbi hetekben némiképp javulni látszott az amúgy igencsak hullámzó játéka, ám Snakebite olyannyira nem tudta felszívni magát, hogy reális esélye legyen a végjátékra odakerülni.

Mindazonáltal jó hangulatban várhatja az aberdeeni utolsó fordulót, hiszen amellett, hogy hazai közönség előtt lép tábla elé, a hétvégén megnyerte az European Tour keretében rendezett Czech Opent, amely tornagyőzelem akár kirángathatja őt a hosszú ideje tartó hullámvölgyéből. Természetesen a PL-listavezetőjével, Gerwyn Pricesszal szemben nem lesz egyszerű dolga, hiszen a walesi hónapok óta irdatlan jó formában dobál. Múlt héten például 111,33-as átlaggal verte Aspinallt. Kérdés, vajon Wright képes lesz-e tartani vele a lépést, s a februári glasgowi blama után ezúttal bizonyítani tud majd skót honfitársai előtt?

Wright +2.5 hendikep Unibet @1.67

A lét a tét Aspinall Clayton elleni derbijén

Óriási téttel bír a program második negyeddöntője. A meccs tétje nem más, mint a jövő heti londoni FinalFour kvalifikációja. Az aktuális játéknap előtt Jonny Clayton várhatja kedvezőbb helyzetből az összecsapást, hiszen a walesinek két pontnyi előnye van Aspinallal szemben. Mivel a Ferret becenévre hallgató klasszis a sorozatban két tornagyőzelmet is szerzett Aspinall egy sikerével szemben, így az angol srácnak még a negyeddöntőbe jutás sem jelentene túlélést. Aspnak tehát legalább a döntőig kéne elmenetelnie, hogy becsússzon a legjobb 4 közé Clayton előtt.

Erre akár meg is lehet az esélye, hiszen egészen jól dobált Csehországban a hétvégén, ám Clayton formája sem csapnivaló. A meccs fogadási kínálatában nem meglepő tehát, hogy a bukik elsősorban a walesi győzelmét valószínűsítik, így már az este elején eldőlnének a legfőbb kérdések. Mindazonáltal bízunk benne, hogy egy parázs, végsőkig kifutó csatározás szemtanúi lehetünk.

legek száma 9.5 over Unibet @1.84

Michael Smith szekere nagyon beindult

Forma szempontjából nagyjából három fő etapra bonthatjuk az idei Premier Leaguet. Februárban, illetve március első felében Michael van Gerwen dominált, majd március végétől Gerwyn Price gyújtotta be látványosan a rakétákat. Április végétől viszont a regnáló világbajnok, Michael Smith teljesítménye lett elsöprő, hiszen Bullyboy az elmúlt három PL-játéknapot kivétel nélkül megnyerte.

A menetelésnek köszönhetően pedig van Gerwent megelőzve felkapaszkodott a második pozícióba, de akár még az alapszakasz megnyerése is összejöhet neki. Ennek eléréséhez először az idei Premier Leagueben kissé súlytalan Dimitri van den Berghen kellene átlépnie. A belga kiesése már hetekkel ezelőtt borítékolható volt, így ő minden bizonnyal már a sorozat lezárultát várja. Smithben sokkal több motivációt érzünk, nem beszélve sokkalta jobb formájáról. Meglepne minket, ha van den Bergh kifejezetten szorossá tudná tenni ezt a negyeddöntős párharcot.

Smith -1.5 hendikep Unibet @1.66

Van Gerwen zárja a sort a búcsúzó Dobey ellen

A 2023-as Premier League negyeddöntők sorát az összetettben 3. helyezett Michael van Gerwen zárja a PL-debütáns Chris Dobey ellen. A hollandról jó ideje tudni lehetett, hogy bekerül a londoni négyes döntőbe, míg Dobey főleg a szezon első felében nyújtott rosszabb eredményessége miatt lecsúszott a lehetőségről. Mindazonáltal az észak-angol srác bizonyította, hogy helye van a PDC elitjátékosai között, hiszen ha sokszor idejekorán ki is esett, a mutatóit alaposabban vizsgálva még ebben a mezőnyben is a legjobbak közé sorolandó.

Valószínűsíthetően van Gerwen ellen még utoljára meg akarja mutatni kvalitásait, s bizony nem olyan esélytelen, mint azt a mérkőzés kínálata sugallja nekünk. Pár hete példának okáért 6:0-ra mosta le a németalföldit a nottinghami forduló elődöntőjében. Bár kettejük közül talán van Gerwennek van még nagyobb motivációja, hogy minél előrébb végezzen az összetettbeli tabellán, mi amondók vagyunk, hogy Dobey alaposan meg fogja nehezíteni MVG dolgát. Ez pedig a mutatóiban is jelentkezhet majd.

Dobey átlaga 96.5 over Unibet @1.65

  • Darts - Premier League 2023 tipp

    J. Clayton - N. Aspinall (legek száma 9.5 felett)

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés