A darts világában valószínűleg valahol augusztus környékén járhatunk, hiszen a londoni világbajnokságon olyan csilaghullást tapasztalunk, mint nyári estén felhőtlen égbolton szokást azt megfigyelni. Wright, Barneveld, Whitlock, Bunting, Suljovic, hogy csak pár kiemelt játékost említsünk, akik idejekorán fogták a cókmókot és elvonultak megkezdeni év végi "szabadságukat"! Szombaton azonban tovább dübörög az egyre érdekesebben alakuló torna, s a nap folyamán több figyelemreméltó csörte vár ránk!

Az előjelek alapján tűzijáték várható

Egyértelműen a délutáni etap leginkább várt mérkőzése a Dave Chisnall - Kim Huybrechts csata. Chisnall (1.57) talán a vb legnagyobb "comeback"-jét tolta le Josh Payne ellenében. Történt ugyanis, hogy a fiatal angol gyakorlatilag állva hagyta Chizzyt, majd 2:0-lás szettelőnyt képes volt elherdálni, így a sárga mezes honfitársa jutott a harmadik körbe (3:2). A meccs alapján látható, hogy Chisnall fejben hihetetlen ingadozásokra képes, s gyakorlatilag ő az a játékos, aki eddig igazán átütő sikereket a mentális kilengései miatt képtelen elérni. A tehetsége pedig bőven meglenne hozzá.

Chisnall vajon túléli a harmadik kört a londoni világbajnokságon? (Fotó: Krispy Brown/Flickr)

Huybrechts (2.37) ezzel szemben iskolajátékkal kezdte meg szereplését a világbajnokságon! Az egész évben haloványan teljesítő belga legveszteség nélkül, szó szerint letarolta Daniel Larssont (3:0) megtoldva egy 103.26-os átlaggal, 6 db 180-nal! Ez a produktum már "gerweni-magasságokat" idéz, pusztán kérdés az, hogy ezt az elsöprő formát át tudja-e menteni a Chisnall elleni mérkőzésére? A bukik ennek ellenére őt tartják underdognak, ami a látottak alapján kissé meglepő. Úgy vélem, ezt a hibát fogadási szempontból érdemes lehet meglovagolni. Nem lesz ez egyszerű csörte, véleményünk szerint Chizzy is fel fog javulni, így nehéz megmondani, melyikük jut a legjobb 16 mezőnyébe. Talán az 5.5 szett over (1.66) jó választás lehet egy 4 nyert szettig tartó csörte esetében. Nem mellesleg mindketten elég szép számmal termelték a 180-akat. Sajnos ezt a bukik is érzékelték, ugyanis meglehetősen magas, 14.5-ös határon húzták meg az over/under határát.

Elsöprő teljesítmény a két Ryan-től

Egyre több darts-követő fogja megjegyezni a jövőben Ryan keresztnevet! Elsőként a Joyce (1.80) vezetéknévre hallgató alany az, aki mind Anastasia Dobromyslovát, mind pedig a kiemelt Simon Whitlockot tükörsimán küldte haza 3:0-lás végeredménnyel. Tény, hogy az ausztrál Wizard nem hozta élete formáját, s az angoltól a 90.4-es átlag közepes teljesítménynek mondható. Viszont Alan Norris sem az az ellenfél, akit ne lehetne megfogni. Az idén jórészt eltűnő Norris (2.00) meglepetésre 3:2-es szoros meccsen verni tudta Steve Lennont, bizonyítva, hogy nem szabad őt leírni. Most is benne van a pakliban, hogy megveri honfitársát, így a favoritnak tartott Joycera nem mernénk sima kimenetelben tétet tenni, viszont +1.5-ös hendikep győzelme (1.40) benne van a pakliban.

A másik Ryan, nevezetesen Searle (1.90) csütörtök este óriási meglepetésre TOP10-es játékost ütött ki! Az áldozat Mensur Suljovic volt! A meccs eleje papírformaként indult az osztrák számára, aztán mentálisan megzuhant, amit az angol kőkeményen kihasznált, s 3:1-es eredménnyel búcsúztatta a titkos vb-favorit Gentlét. Következő ellenfele a játékerőben vele egy kategóriát képviselő ír Willie O'Connor (1.90) lesz, aki legutóbbi mérkőzésén szintén magasabban jegyzett playert küldött haza James Wilson személyében (3:2). Ahogy az oddsokból látni a bukik totálisan tanácstalanok, hogy melyikük lehet a csörte nyertese, de a hendikepek piacából kiindulva Searlet favorizálják inkább. Mi pedig a szett-over piacot 5.5-ös határon (1.57).

 Végére marad a feketeleves?

Látva a mostani világbajnokságot, egy kiemelt klasszis sem érezheti magát biztonságban, hiszen látható, hogy a kevésbé neves játékosok rendkívüli módon felszívták magukat az év legfontosabb tornájára! Bár talán a top-meglepetés kategóriába tartozna, ha az egész ősszel gyengélkedő Jermaine Wattimena (8.00) meg tudná 4 nyert szettes meccsen fogni Gary Andersont (1.083)! Korábbi kétszeres világbajnok skót elég meggyőzően indította a vb-t, s győzte le Kevin Burnesst (3:1). Bár a kiszállókon van mit javítania. Wattimena pedig rémunalmas és gyenge színvonalú meccsen verte simán Michael Barnardot (3:0). A meccs kapcsán igazán nincs érték a szorzókban, talán az a legfőbb kérdés, hogy a holland tud-e nyerni szettet Anderson ellen (1.66)? Ha valaki mindenképpen fogadna erre a csörtére, akkor már illene valamivel kövérebb szorzót megpróbálni kisebb téttel, mint pl. a 4:0-lás végeredményt a skót javára (2.20).

Gerwenre (1.071) azért komolyabb ellenfél vár a német Max Hopp (9.00) személyében. A fiatal játékos meglepetésre könnyedén verte Danny Noppertet (3:0), ami leginkább a holland pocsék kiszállózásának volt köszönhető. Maximisernek eddig nem sok babér termett Mighty Mike ellenében, s lássuk be, ő benne sem érezzük perpill azt a potenciált, ami azt sugallná, hogy megizzasztja a holland világelső tar fejét. Bár Gerwennek az elmúlt években többször is forrósodott a talaj a lába alatt a vb-k korai szakaszában - emlékezzünk csak vissza arra bizonyos René Eidams-féle csörtére -, úgy véljük, hogy meg fogja oldani ezt a feladatot. Viszont tartjuk annyira tökös legénynek ezt a Hoppot, hogy egy szettet benyúl a hollandtól, amire már egész jó oddsot kínálnak nekünk az irodák (1.72). 

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 12. 21. 16:15 CET

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • D. Chisnall - K. Huybrechts (szettek száma 5.5 over)
    1.66 Bet365