Ismét elrepült egy év, így december közepéhez érkezvén beindul a nagyüzem a darts világában! Nyakunkon ugyanis a 2019-es Világbajnokság, mely csütörtök estétől kezdődően január 1-ig szinte naponta képernyő elé szögezheti a sportág fanatikusait! A mostani rendezvény ráadásul több szempontól is radikális újításokkal veszi kezdetét, amikre természetesen részletesebben is kitérünk! Az irodák is serényen készülnek az eseményre, s bőséges kínálattal álltak elő a szerencsét próbáló fogadók számára!

Radikális újítások

Akik rendszeresen követik legalább a világbajnokságokat, megszokhatták, hogy az utóbbi években rendre 72 kvalifikált játékos szállt küzdelembe a világbajnoki trófeáért. Az idei évtől kezdve azonban a létszám jelentősen megemelkedik, hiszen ezen a tornán már 96 player nyert jogosultságot az induláshoz! Természetesen ezáltal leginkább az előselejtezős meccsszámok növekednek, mindenesetre számos olyan nemzet képviselteti magát egyszerre a vb-n - India, Fülöp-szigetek, Brazília, Kína vagy éppen Csehország - akik elvétve jelentek meg eddig ezen a kiemelt eseményen!

Még radikálisabb újításnak könyvelhető el az idei világbajnokságon, hogy ezúttal a mezőnyben két hölgy is megtalálható az orosz Anastasia Dobromyslova és az angol Lisa Ashton (1001.00) személyében! Mindkét játékost ugyebár a BDO női világbajnokság berkeiből ismerhetjük. Mindketten többszörös - Anastasia háromszoros, Lisa négyszeres - világbajnoknak mondhatják magukat! Messze nem érdemes tehát lebecsülnünk őket, hiszen aki dartsozott már, tudhatja, hogy ez bizony egy kortalan, nemtelen sportág, nem csak amatőr, hanem profi szinten is! Ezt mi sem példázza jobban, mint a 2009-es Grand Slam torna csoportmeccse, amikor Dobromyslova (2501.00) egy major-versenyen legyőzte a holland nagyágyút, Vincent van der Voortot! Végső győzelmüket ugyan nem valószínűsítik a bukik látva az oddsaikat, viszont első ellenfeleiknek, nevezetesen Ryan Joycenak és Jan Dekkernek észnél kell lenniük, ha a 64-es főtáblára akarnak jutni.

Bőség zavara a fogadási piacon

Maradva a hölgyeknél említett "Végső győztes" piacon, érdemes végignéznünk, hogy a bukik kiket tartanak legesélyesebbnek a trófeáért vívott harcban! Természetesen - ahogy évek óta megszokott - legnagyobb esélynek az aktuális világelső Michael van Gerwen számít (2.37). Gyakorlatilag 2014 óta rendre uralja a profi dartsvilágot a kopasz holland, ám a világbajnokságokon valahogy sokszor porszem kerül a gépezetbe, s jön egy Raymond van Barneveld, vagy Rob Cross, aki megakadályozza, hogy az ifjú zseni Phil Taylor nyomdokaiba léphessen a VB-trófeák halmozásának tekintetében.

Michael van Gerwen. (Fotó: Dartsnieuws.com / Flickr)

Cross egyébként a jelenlegi címvédő, aki tavaly karrierje első profi évében hihetetlen módon rögtön felülhetett a dartsvilág trónjára! Év elején mindenki azt rebesgette, hogy megvan Taylor igazi angol utóda, ehhez képest Voltage egy Premier League Final Fouron kívül igazán kiemelkedőt nem alkotott az eltelt szezonban, így nem csoda ha az aktuális címvédőt csupán 5. esélyesként tartják számon a bukik relatív magas szorzóval (19.00)!

Természetesen a két kiragadott név mellett rengeteg olyan player van, aki képes lehet óriásit alkotni. Elég csak kiemelnünk a tavaly előselejtezőből az elődöntőig menetelő Jamie Lewist (201.00), vagy az idei gyatra első félév után hirtelen Grand Slamet nyerő Gerwyn Price-ot (34.00). Ráadásul a skótok két nagy reménységét, Gary Andersont (4.33) és Peter Wrightot is érdemes számításba vennünk, de akár még a kisfia születését követően megtáltosodó James Wade (41.00) is felérhet a csúcsra!

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Ami viszont érdekes, hogy az irodák nem sok esélyt adnak arra, hogy újonc bajnokot avatunk (3.50). Ezt a feltevést akár meg is lovagolhatjuk, hiszen Phil Taylor visszavonulásával csupán Michael van Gerwen, Adrian Lewis, Gary Anderson és Rob Cross található meg a mezőnyben. Mivel tudjuk azonban, hogy a dartsban rengetegszer van meglepetés - lásd a tavalyi tornát -, könnyen lehet, hogy ezért a szorzóért megéri egységnyi tétet kockáztatni. Több olyan player található a mezőnyben, akik ha jó periódusban érkeznek Londonba, akár meg is nyerhetik a tornát: például Mensur Suljovicban (21.00) és Michael Smithben (15.00), de akár Joe Cullenben (81.00) is meglehet a potenciál! Sokkal nyíltabb ez a világbajnokság, mint amit a szorzók eltérései sugallnak nekünk!

Egyéb lehetőségek

Elhagyva a "Végső győztes" piacot, a bukik természetesen lehetőséget nyújtanak, hogy fogadjunk a tökéletes legre, azaz a hőn áhított 9 nyilasra! A VB-k történetében eddig pontosan 9 db 9 nyilast hajítottak, legutoljára Gary Anderson Jelle Klaasennek a 2016-os torna elődöntőjében! Tavaly sajnos nem született ilyen produktum. Ehhez képest a bukik szerint idén nagyobb a valószínűsége annak, hogy valaki megdobja a tökéletes leget a torna során (1.72). Sőt az irodák odáig merészkednek, hogy konkrétan játékos 9 nyilasára is fogadhatunk: Rob Cross esetében pl. 11.00-szeres pénzt fizetnek érte, míg Gerwen esetében ugyanezen opciót 3.75-ös értéken árulják.

Mindent összevetve érdemes tehát két nappal a kezdés előtt nézelődni az irodák kínálatában! S amennyiben a srácokon múlik, garantált, hogy emlékezetes világbajnokságnak lehetünk majd szemtanúi a karácsonyi időszak alatt, még emlékezetesebb összecsapásokkal! Az SPF oldalán idén is szép számmal találhattok majd főoldali elemzéseket a torna ideje alatt, s a fórum PDC Darts Világbajnokság 2019 topikjában kimerítő eszmecseréket is olvashattok, illetve akár részt is vehettek benne közzétéve meglátásaitokat, véleményeteket! Nem beszélve az SPF szerkesztői stábja külön tippversenyt is rendez számotokra, amit nem érdemes kihagyni, hiszen értékes nyereményekkel gazdagodhattok!

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 12. 11. 17:00 CET

Szerezz 5€-os gyűjtőfogadást focira, dartsra fogadva

Fogadj minden csütörtökön a Betfair Exchange részlegén a kijelölt darts mérkőzésre, és téted értékének felét érő, ingyenes foci gyűjtőfogadásban részesülhetsz maximum 5€-ig. 

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org