Ha békés díjról van szó, akkor a világ legbékésebb emberénél, David Attenborough-nál nincs békésebb, szóval nem teljesen egyértelmű, hogy neki kell adni?

Természettudós, dokumentumfilmes, az ismeretterjesztő televízióműsorok egyik legjelentősebb úttörője, valószínűleg sokunk számára felejthetetlen emlék, ahogy leguggol a kamera előtt, és mesél a háttérben lévő erdőről vagy épp állatvilágról. Említhetném a hangját is, ahogy megnyugtató módon a fülünkbe kúszik, de ugye magyarként a szinkronhangok átvették tőle ezt a szerepet. Ami biztos, hogy imádja a természetet, állatokat, növényeket és úgy komplexen a Föld nevű bolygót, melynek sorsát is szívén viseli, és saját eszközeivel küzd érte!

Fotó: dominika zara/Shutterstock

A nemrég elhunyt brit királnyő is elismerte munkáját azzal, hogy 1985-ben lovaggá ütötte! Továbbá megkapta 2005-ben az Order of Merit kitüntetést is, amelyet szintén II. Erzsébet brit királynő adományozott azoknak, akik kiemelkedőt alkottak a művészetek vagy épp a tudományok területén. A számos kitüntetés és elismerés mellett, több tucat állat- és növényfajt neveztek el róla, valamint idézem a Wikipédiát: "Nagy-Britannia 2019-ben vízre bocsátott, 200 000 000 fontos költségvetésből készült 130 méter hosszú és 15 000 tonnás sarkvidéki kutatóhajója a legendás természetfilmes tiszteletére az RRS Sir David Attenborough nevet viseli". Megismertette velünk a Földet, most felhívja a figyelmet a veszélyekre, mindezt fogyasztható, kereskedelmi formában. Kell ennél több egy modern világban?

Nobel-békedíj 2022:

  • Alexei Navalny - 3.00
  • The Kyiv Independent - 3.75
  • Sviatlana Tsikhanouskaya - 4.00
  • Ilham Tohti - 6.00
  • Volodymyr Zelenskyy - 7.00
  • Comittee to Protect Journalists - 9.00
  • David Attenborough - 11.00

A teljes kínálatot az Unibetnél találod, a szorzók 2022. október 5-én voltak érvényben 12:35-kor.

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Fotó: dominika zara/Shutterstock