Davis Kupa-döntő a még ismert felvonásban

Szabi
2018 nov 22. 12:57
Szólj hozzá!

Tenisz Franciaország Horvátország Davis Kupa Marin Cilic Jo-Wilfried Tsonga

A címvédő Franciaország, tizenegyedik tornagyőzelmét keresi Lilleben a Stade Pierre Mauroyban Horvátország ellen, de a cél elérése kérdéses, mivel Yannick Noah embereinek helyzete egyáltalán nem rózsás.

Salakon fog lezajlani a történelmi összecsapás és úgy tűnik, hogy a hazaiak az ellenfeleik erős pontjait akarták gyengíteni a lassú borítás választásával, nem pedig a sajátjaikat erősíteni. Már csak ez tény is azt bizonyítja, hogy nem a legacélosabb a Les Bleus.

Francia megoldás-keresés

A francia keret a hosszas sérülésből nemrég felépült Jo-Wilfried Tsongát, Lucas Pouillet, Jeremy Chardyt és a híres Pierre-Hugues Herbert és Nicolas Mahut párost tartalmazza. A hazaiak minden bizonnyal a csapaterőben bíznak és nem az egyéni szerepvállalásban. A hírek szerint, a visszatért Tsongát háti fájdalmak gyötrik és legjobban helyezett játékosuk a világranglistán (32.), Lucas Pouille a gyenge 2018-s idénye miatt menesztette nemrég edzőjét, Emmanuel Planqueot. A keret legbiztosabb pontja a Herbert/Mahut páros, aki a múlt heti ATP-világbajnokság döntőjének elérésével ismét bizonyította tudását. Ez viszont elméletileg csak egy pontot jelentene a szükséges háromból. A többi az már inkább a képzelet tárgya.

Pierre-Hugues Herbert és Nicolas Mahut. Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com

Az egyéni rész már rég nem volt ennyire gyenge helyzetben. Pouille Montpellierben szerezte egyetlen tornagyőzelmét az idén, de február óta nem nyert egymás után több mint két meccset. Tsonga, aki a franciák legnevesebb játékosa és aki a legbiztosabb pontja kellene, hogy legyen a keretnek, jelen pillanatban nem tűnik képesnek oroszlánszerepet vállalnia az összecsapásban. A több hónapos kimaradásnak még nyoma van játékában, szeptemberi visszatérése óta csak egy meccset nyert a már 33 éves játékos.

Jeremy Chardy behívása kissé meglepő, de a világranglistán való helyezése igazolja Yannick Noahnak azt a döntését, ami szerint Benoit Paire, aki két roppant fontos pontot nyert a franciáknak egyéniben a Spanyolország elleni elődöntőben, kimaradt a keretből. Ilyen körülmények között még akkor is ha a horvátok fő embere, Marin Cilic diplomatikusan azt nyilatkozta, hogy ennek a döntőnek nincsen favoritja, a hazaiak csak a második eséllyel indulnak 2.50-s szorzóval. A döntő kimenetelétől függetlenül, Yannick Noah nem fogja tovább betölteni a csapatkapitányi szerepet.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A horvátok minden téren erősek

A horvát csapatot, amely meglepően csak egyszer volt eddig bajnok (2005-ben), a világranglista 7. játékosa és a múlt héten az ATP Finalson résztvevő, Marin Cilic vezeti. A 21 éves ígéretes Borna Coric nagy segítségnek bizonyulhat, hiszen nagyon jó idényt hozott össze, amelynek a fénypontja a Halleban megnyert ATP500-s torna bizonyult. A 12. helyen álló fiatal játékos nemrég a Shanghaiban zajló Masters-torna döntőjébe jutott, amelynek következtében a londoni vb-re is feljutott pótjátékosként. Tudván azt, hogy az eredményeik alapján a két említett játékos a gyors borításon érzik a legjobban magukat, a franciák a lassú borítást választották.

A Zeljko Krajan által vezetett horvát válogatott többi tagja Franko Skugor, Mate Pavic és Ivan Dodig. Annak ellenére, hogy a páros meccsen a franciák az esélyesebbek, a hazaiaknak még ez sem jelent teljesen biztosan pontot, mert nem szabad elfelejteni, hogy Dodig párosban Roland Garros-bajnok, Pavic a 3. a páros ranglistán, Skugor pedig a 28. Nem is meglepő, hogy a horvátok az esélyesebbek a tornagyőzelemre 1.50-s szorzóval.

Marin Cilic (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Lehet jelentősége annak a ténynek is, hogy két évvel ezelőtt a horvátok 3-2-re verték a franciákat az elődöntőben, amelyben a most is játszó Cilic két egyéni győzelmet szerzett, és szerepe volt a páros sikerben is. Ez alkalommal, a horvátok nem csak Cilic győzelmeiben bízhatnak.

Jövőtől teljesen megváltozik a torna arculata, más formátum szerint fog lezajlani a verseny. A változás, (nem csak az én) véleményem szerint, inkább ront mint javít, ezért talán az elmúlt évekhez képest nagyobb érdeklődésnek fog örvendeni az idei döntő. A nézeteltérések a torna jövőjét illetően még mindig zajlanak és van rá esély, hogy az átlényegülő Davis Kupa és egyúttal a teniszrajongók is, további módosításokat kelljen tűrniük.

Fogadj a döntőre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.11.22. (12:18).

Borítókép: Davis Kupa-meccs hálórészlete és labdája (Fotó: Emilija Miljkovic / Shutterstock.com)

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Szabi


A tenisz esztétikus, sportszerű de ugyanakkor versenyszerű világában élő ember vagyok. Nem túl pragmatikus álmodozóként állatok társasága vidít és a művészetek teszik szebbé napjaim.

Számlanyitási ajánlat

  • Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek