A rájátszás első körében a tavalyi Nyugati konferencia döntőjének visszavágóját rendezik, ahol a Los Angeles Lakers megpróbál revansot venni a 4-0-s söprésért. Az első meccs nem úgy alakult, ahogyan azt LeBron James és társai elképzelték, de még nem ért véget a párharc!

Denver Nuggets: Nem szakadtak meg az alapszakaszban

A címvédő úgy lett második Nyugaton, hogy egyáltalán nem hoztak 100%-ot az alapszakasz során, de még valószínűleg 70-80-at sem. Nikola Jokic sok esetben kiengedve, kicsit lazán kosárlabdázott, de még így is esélyük volt az első hely megszerzésére. Többször utaltak rá, hogy nekik a rájátszásban kezdődik a szezon, ott emelnek szintet, ez pedig így is volt, rögtön az első Los Angeles Lakers elleni mérkőzésen már élesek voltak. 

Nikola Jokic újabb elképesztő teljesítménye már-már megszokott Anthony Davisszel szemben, mostani találkozón 32 pont, 12 lepattanó és 7 gólpassz mellé, egyetlen labdát sem adott el. Jamal Murray ugyan még nem lépett PO-üzemmódba, mint ahogyan Gordonék és a többi kiegészítő sem, de pontosan ezért félelmetes ez a Nuggets, hogy még így is könnyedén nyertek. 

Los Angeles Lakers: D'Angelo Russell mégsem készült fel

Amikor két héttel ezelőtt a Los Angeles Lakers játékosa, D'Angelo Russell berobbantotta YouTube-csatornáját egy olyan videóval, amiben a mexikói tengerparton készül a rájátszásra, akkor azt lehetett gondolni, idén végre nem rajta múlik majd a siker. Hősünk ugyanis kiváló alapszakaszt produkált, egészséges volt a teljes szezonban, nem mellesleg élete legjobb triplázást hozta a 41,5%-os hatékonysággal, még a TS-mutatója sem volt rossz, egyértelműen előrébb volt vele a csapat. 

Erre szükség is volt, mert LeBron James hiába produkált 39 évesen kiváló teljesítményt, de már 39 éves, ez pedig a PO-ban bármikor visszaüthet. Hiába kiemelkedőek a fizikai paraméterei, James is ember, előbb vagy utóbb, de elfárad. Ezért kellett Anthony Davis és LeBron James mellé egy jó Russell, ez pedig úgy tűnt, meg is van, felkészült Mexikóban a szezon érdemi részére, mindenki bizakodott. 

A New Orleans Pelicans elleni play-in találkozón is jól játszott, majd a címvédő Denver Nuggets képében megérkezett a rájátszás és a valóság. D'Angelo Russell ugyanis ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta: 41 perc alatt mindössze 13 pont, 1/9-es triplázás és 6/20 mezőnyből. A röhejes, hogy a csapat vele még így is pluszban volt, de Russell mint ahogyan tavaly is, úgy ebben az évben is komoly betli a rájátszásban. 

Intő jel lehetne ez a vezetőségnek - és a többi csapatnak -, ugyanis 2025 végén írhat alá új szerződést Russell, de már korábban is megmutatta; valahogy nem áll össze a játékra a rájátszásra. Russell mellett pedig elő kell venni LeBron Jamest is, hiszen hiába hozott jó főbb mutatókat, utolsó negyedre elkészült az erejével - érthető -, ráadásul a 7 eladott labda nem kevés (miközben az egész Denvernek volt 4!). A Davis - James duót ki kell segíteni, mert felőrli őket a Denver, de ehhez egy jó Russell is szükséges!

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers tipp

A címvédőnek nincs oka változtatni, mert minden jól működik. A lépéskényszer egyértelműen a Lakersnél, de ehhez jobb egyéni teljesítmények is kellenek. A rájátszásra alapjáraton is szűk rotációt alkalmaznak a csapatok, de a Los Angeles konkrétan 6 játékost forgatott, ebből az egyik 39 éves, másik sokat sérült, míg a harmadiknak nem megy a Denver ellen. Dinwiddie használhatatlan volt, hiába van 8-9 ember az aktív rotációban, ha abból alig akad olyan, aki bevethető. 

  • 2. mérkőzés: 223,5 pont alatt 1.89
  • Párharc: Denver -2,5 meccsel 1.70

A Los Angeles Lakers helyzete rendkívül nehéz, mert eközben a Denver Nuggets meg sem szakadt. Ellentétben a Lakersszel, egyik játékosuk sem töltött 39 percnél többet a pályán, a bivalyerős kezdőn kívül még öten tudtak hozzátenni a mérkőzéshez, ezzel levéve a terhet Jokicék válláról. Ha ez így folytatódik, akkor ahogyan tavaly a konferencia döntőjében, úgy most is söprés lehet a vége, de ehhez lesz egy-két szava még a Lakersnek, ne írjuk le teljesen őket egyetlen mérkőzés alapján!

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers élő közvetítés

Hol nézhető a Denver Nuggets - Los Angeles Lakers mérkőzés? Az Unibet oldalán magyar idő szerint kedd hajnali 04:00-től. 

Superbet üdvözlő bónusz

Akár 500 RON bónuszt kaphatsz új játékosként.

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: egvisuals/Shutterstock, frank_peters/Shutterstock