Ding az egyedüli aki túlélte az alsóágon a nagyágyúk közül, és ezzel hatalmas lehetőség előtt áll. 2011 után ismételten elődöntőzhet, de ott is egy gyengébb játékos jöhet, így nagy sansza van arra, hogy döntőzzön.

Több helyen is lehetett olvasni arról, hogy egy-egy játékos kiégett a VB-re. Tény, hogy ennyi torna, mint idén soha nem volt és rengeteget kellett utazniuk a játékosoknak. Hiába volt most hosszabb szünet a VB előtt, nem mindenkinek sikerült megújulnia, ennek is köszönhető, hogy a nagy nevek szép számmal potyogtak ki. Ding viszont igaz elutazozz minden helyszínre, viszont nem voltak komolyabb menetelései, konkrétan a szezon első felében meccset alig tudott nyerni. Idén február-március környékén kezdett magára találni. Ő gyakorlatilag teljesen frissen vághatott neki az év legfontosabb eseményének. Nagyszerű játékkal vette az eddigi akadályokat.

Hawkins élete szezonját futja. Hosszú karrierje során idén először tudott pontszerző tornát nyerni, igaz azóta már eltelt majd egy év. A German Mastersen volt még egy elődöntője, ezen kívül pedig maradandót nem alkotott, de így is bőven elégedett lehet ezzel a szezonjával. Pláne, hogy itt a világbajnokságon is élete legjobb eredményét könyvelheti el ezzel a negyeddöntővel is. Lisowskit simán verte az első kanyarban, majd jött a világelső Selby, aki ellen úgy tűnt, hogy elvérzik, de szerencséjére Selby teljesen megzuhant a meccs végére és kikapott. 9-6-ra vezetett a világelső, majd innentől kezdve úgy teljesített, mint aki elfelejtett snookerezni. Szenvedős, lassú frémeket játszottak, melyekből rendre Hawkins jött ki jobban.

Ding szereplése eddig érdekes, mert látszik, hogy sül a keze, viszont vannak olyan pillanatai amikor teljesen kihagy. McManus ellen 7-2-nél jött el ez nála, King ellen pedig a meccset kezdte egy 2-6-al, igaz a két megnyert frémjében 100-as bréket lökött. Ezután elmentek pihenni, és másnap Ding asztalhoz sem nagyon engedte Kinget és kiosztott egy 7-1-et. A záróetapban csak 1-2 frém erejéig zuhant meg, de végül 13-9-re kiverte az angolt. Amikor megy neki akkor megállíthatatlan, és ezért jó, hogy itt 13 nyertig megy, mert belefér számára, ha nem teljesít mindig magas színvonalon. Barry ilyen játékkal amit Selby ellen produkált még egy meccset biztosan nem fog tudni nyerni. Alapvetően nem tartozik a fejben erős játékosok közé és élete első VB negyeddöntőjében még, ha a győzelem kapujába kerülne, akkor is könnyen lehet, hogy megremegne a keze. A játék minden elemében jobb Ding, remélhetőleg a parádézó énjét húzza majd elő a nagyobb százalékban és akkor lehetetlen, hogy kiessen.

Betclic Kaszinó: 450 millió forintos pénzeső

Pörgess legalább 150 forint értékben a Betclic jogosult nyerőgépein és részesülj napi, illetve heti pénznyereményekben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org