Nelson Mandela, Teréz anya vagy épp a 14. dalai láma is Nobel-békedíjas elismerésben részesült, ebbe a sorba tökéletesen beleillik a twitteren-hisztiző, számos megkérdőjelezhető döntést hozó Donald Trump.

Ki kapja a békés Nobel-díjat? Idézünk: aki a legtöbbet vagy a legkimagaslóbban tette a nemzetek barátságáért, a fegyveres erők csökkentéséért vagy megszüntetéséért, és békekongresszusok tartásáért, előkészítéséért. Izrael és az Egyesült Arab Emírségek augusztus elején helyreállította a diplomáciai kapcsolatot, Donald Trump közbenjárásával, és a két ország aláírta első együttműködési megállapodását, az Ábrahám-egyezményt. A felek ünnepélyes körülmények között, a Fehér Házban írták alá a dokumentumot. A tárgyalások sikeressége miatt, Christian Tybring-Gjedde norvég parlamenti képviselő nyújtotta be az USA elnökének jelölését a Nobel-békedíjra.

Donald Trump kapcsán egyre több csalásról beszélnek, üzleti ügyekben, illetve politikai téren sem makulátlan. Egy fal építésébe kezdett a mexikói határon, le akarta állítani a közösségi oldalakat, mert rossz színben tüntették fel, eleinte úgy gondolta, hogy a világjárványt úgy kellene megfékezni, hogy a betegeknek fertőtlenítőszert fecskendeznek be. De ha mindez nem lenne elég bizonyíték hibbantságára, akkor érdemes végiggörgetni twitter-oldalát, melyről talán ő sem tudja, hogy mindenki láthatja, és ezért hisztizik, vitázik folyamatosan a platformon.

Többek között John Bolton is kiszivárogtatott titkokat Trumpról. Nemzetbiztonsági főtanácsadó volt, és azt állítja például, hogy az amerikai elnök több diktátort is nagyon kedvel, nekik pedig szívességeket tett, egész pontosan kínai és török cégek ellen indult amerikai vizsgálatokat állított le. Bolton szerint Trump sokáig azt hitte, hogy Finnország az orosz állam része, a számára nem szimpatikus ellenzéki politikusokat pedig börtönbe akarta záratni. Többször is hangot adott annak, hogy menő lenne elfoglalni Venezuelát, mert amúgy is eleve az USA-hoz tartozik.

Ezek után jön a kérdés: megérdemli Trump a Nobel-békedíjat?

2020-ban Donald Trump megnyeri a Nobel-díjat - 14.00

Borítókép: Fotó: Evan El-Amin / Shutterstock.com

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 70%-kal többet tenisz gyűjtői után.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org