A Borussia Dortmund nem tudott élni a lehetőségeivel, most pedig azért küzd a Mönchengladbach ellen, hogy az utolsó játéknapig nyitott legyen a küzdelem a bajnoki címért. Ehhez viszont mindenképp le kell győzniük Daniel Farke együttesét. 

máj 13. 18:30 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Dortmund góljai 1,5 felett + 'Gladbach góljai 0,5 felett + összesített gólok 3,5 felett
Unibet
2.23

Erődemonstráció Dortmundban

Az elmúlt fordulóban 6-0-ra nyert a Borussia Dortmund a Wolfsburg ellen, ezzel tudatva, hogy még nem adták fel a bajnoki versenyfutást. A BVB a legjobb hazai csapathoz mérten kezdte a mérkőzést, Adeyemi szemfüles fejesével szereztek vezetést, de egy pillanatra sem álltak le, érezték, hogy még az első félidőben eldönthetik a győzelem sorsát. A presszing megtette a hatását, Adeyemi labdaszerzése után, növelni tudták az előnyüket, majd gyors kontrát vezettek Brandt révén, Malen üres kapus befejezése után már 3-0-ra vezetett a Dortmund. A negyedik furcsa Bellingham gól már annyira megzavarta a Wolfsburg védelmét, hogy pillanatok alatt kapták az ötödiket egy kapu előtt eladott labda után. 

Dortmund Mönchengladbach
Jude Bellingham (Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock.com)

A Dortmund nem kímélte a Wolfsburgot, akiknek esélye sem volt a győzelemre, szétszedte őket Terzic csapata. A fiatalok dinamikusak játszottak, de az is igaz, hogy nem mindig jön ki így nekik a lépés, mint az elmúlt hétvégi mérkőzésen. A Bochum otthonában is sok helyzetet dolgoztak ki (konkrétan ugyanannyit, mint a Wolfsburg ellen), de abból csak egyetlen találat született. Ezért is nehéz a BVB-re fogadni, mert a fiatalok hektikusan játszanak, elképzelés és az akarás megvan, de nem minden esetben párosul hatékonysággal a helyzet kihasználások tekintetében. 

Milyen céljai vannak még a Mönchengladbachnak?

Elmúlt években elfogyott a lendület a 'Gladbach-projektből, középcsapat lettek, megint. Marco Rose irányítása alatt volt egy fellángolásuk, majd utána jöttek az edzőcserék, most pedig nincsenek előrébb Farkéval sem, gyakorlatilag ugyanott állnak, mint tavaly Adi Hütterrel. Az idei 'Gladbach sok helyzetet dolgoz ki, de ebből nem szereznek olyan sok gólt, hatékonyságban nem jók. A Sommer helyére érkező Omlin pedig közel sem olyan kiemelkedő kapus, mint honfitársa, így a védelem sem tudja ellensúlyozni a támadósor hiányosságait. 

A jelenlegi Mönchengladbach tehát abszolút középcsapat, hiába vannak olyan játékosai, mint Marcus Thuram. Kiesni nem fognak, nemzetközi kupában valószínáleg nem indulhatnak, idegenben pedig az egyik legrosszabb gárda a ligában. Mindössze egyetlen győzelmük van, kaptak 30 gólt, cserében alig szereznek, szóval ez egy olyan találkozónak ígérkezik, ahol újból dominálhat a Dortmund. Mi azonban nem a szimpla BVB-sikerre fogadunk (1.27-ért), hanem a sok gólra. Az őszi meccsükön hat gól született, most így három opciót overezünk: Dortmund góljai (1,5 felett), Mönchengladbach góljai (0,5 felett) és az összesített gólok (3,5 felett). 

  • Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach tipp

    Dortmund góljai 1,5 felett + 'Gladbach góljai 0,5 felett + összesített gólok 3,5 felett
    Unibet
    2.23

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés