Az elmúlt évek globális problémái miatt, a 2020-as döntőt elhalasztották az idei évre. November 16-án kezdődik a vb-döntő, mely egy norvég-orosz összecsapás lesz.

Nyolc sakkozó harcolt azért, hogy szembe nézhessen Carlsennel a fináléban. A világbajnokjelölti verseny győztese végül Ian Nepomniachtchi lett. Könnyű név, ha ki tudod mondani egymás után ötször hibátlanul, meghívlak egy sörre. Szóval az orosz sakkozó vívta ki a jogot, hogy a világbajnokság döntőjében megpróbálkozzon, a oddsok alapján meglehetősen nehéznek tűnő feladattal. Carlsen szorzója 1.22-ért szerepel az irodáknál, míg Nepomniachtchi sikerét 4.00-ért kínálják.

Magnus Carlsen (Fotó: Bart Lenoir / Shutterstock.com)

2006 óta 12 játszmás volt a döntő, de 2021-ben a játszmák számát 14-re emelték. Díjat is kap a két résztvevő, összesen 2 millió dolláron osztoznak 60-40 arányban. Carlsen negyedjére védheti meg címét, a 30 éves világbajnok 19 éves kora óta vezeti a világranglistát és közel 10 éve világbajnok. Nem kispályás, elmondása szerint egyébként Caruana vagy Giri kellemetlenebb ellenfél lett volna, mint Nepomniachtchi. A norvég 4 megnyert finálé után újra bajnok lesz, vagy a kissé leírt orosz kihívó nyer? Mit gondolsz?

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org