Eb favoritok és esélyesek_ ki lesz az Európa-bajnok 2024-ben (2281486037) Lunarts Studio/Shutterstock

Eb favoritok és esélyesek: ki lesz az Európa-bajnok 2024-ben?

El Barto 2023 dec 1. 14:25 Szólj hozzá!

Foci Magyarország Franciaország spanyolország Németország Anglia Foci Eb 2024

Ki a 2024-es EB legnagyobb favoritja? Megvizsgáljuk az összes tippet és fogadási oddsot, amelyek a döntő kérdéssel kapcsolatosak: Ki lesz az Európa-bajnok a németországi rendezésű foci-EB-n?

Kik a favoritok az 2024-es Németországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon? 24 nemzet küzd az olaszok utódjának megválasztásáért, köztük a magyar csapat és természetesen a német válogatott is, mint házigazda.

Hogyan alakul a fogadóirodák kínálata a 2024-es EB-re?

Megvizsgáljuk az aktuális fogadási szorzókat, az összes Eb-győztes jelöltet de a titkos favoritokat is. Mindig egy kérdés áll a középpontban: Ki lesz az Európa-bajnok?

Az Eb-fogadások terén a fogadóirodák jelenleg Angliát és Franciaországot egyenlő arányban látják az Európa Bajnokság favoritjainak. Utánuk a fogadási oddsokban a házigazda Németország következik. Spanyolország és Portugália szintén esélyesek az Eb-győztesek szorzóit elemezve, ezekre az országokra jelenleg 10.00-ás alatti oddson lehet tippelni.

Anglia lenne az Eb-favorit?

Ki nyeri a 2024-es Európa Bajnokságot? A fogadóirodák szerint jövő nyáron Anglia a favorit a bajnoki címre. Ez bizonyos szempontból furcsa, mivel a Háromoroszlánosok - Dániával vagy Görögországgal ellentétben - még soha nem diadalmaskodtak Európa színpadán.

Ennek ellenére Angliának természetesen jó pedigréje van arra, hogy komolyan vegyék mint lehetséges nyertest. 2021-ben Wembleyben majdnem elérte a címet, de végül ezüstérmesként távozott. A csapat tele van Premier League-sztárokkal és ehhez társul a Bayern szupercsatára, Harry Kane is.

Ha Gareth Southgate, az edző nem áll saját csapata útjába, a 2024-es Eb cím felé vezető emelkedőn az angolokon keresztül kell átverekedniük magukat a csapatoknak.

2024-es EB favoritok: nyerhet Franciaország a sok csalódás után?

Amennyiben valaki a "Ki lesz az Európa-bajnok?" kérdésre Franciaországgal válaszol, az nem tekinthető túl kreatívnak. Évek óta a franciák termelik ki magukból Európa legjobb labdarúgó-utánpótlását és 2018-ban már világbajnokok lettek. De 2021-ben és 2022-ben az Eb-n és a Vb-n kisebb-nagyobb csalódások következtek.

Ennek ellenére Franciaország természetesen továbbra is az EB 2024 egyik favoritja marad. Egy csapat sem nyerhet meg minden tornát, amelyen résztvesz. A keret minden poszton nagyszerű játékosokat kínál, a kérdés az, hogy hogyan lépnek fel csapatként és rendben van-e a védelem, ugyanis a bizonytalan védelem miatt bukták el a világbajnoki címet is. Helyrehozzák-e Mbappé és társai ezt 2024-ben?

Valóban Eb-favorit Németország?

Az, hogy a fogadóirodák Eb előrejelzéseiben Németország favoritként jelenik meg, sok szurkolót meglephet. Hiszen az elmúlt évek, különösen 2018 óta, folyamatos csalódást jelentettek. Julian Nagelsmann alatt sem sikerült eddig döntő javulást elérni.

Azonban a múltbéli tapasztalat azt mutatja, hogy sokszor gyors ütemben változhatnak a dolgok, mint amire számítunk. Például a 2006-os hazai világbajnokságon az első mérkőzés előtt a hangulat nem volt pozitív, mégis létrejött a sokat idézett "nyári mese".

A 2024-es EB-n is a hazai pálya előnyének tudatában játszanak, ami további motivációt kellene adjon. Sok minden attól is függ, mennyire tud a csapat együtt fejlődni a felkészülés során. Ha ez sikerül, Németország kétségkívül a legesélyesebbek közé tartozik a saját rendezésű tornán.

Esélyes még Spanyolország vagy már nem?

Érdekes kérdés az is, hogy vajon Spanyolország lehet-e az Európa-bajnok 2024-ben. Az utolsó, három évvel ezelőtti kiadáson az ibériaiak közel álltak a döntőhöz, de végül az elődöntőben, az akkori bajnok Olaszország ellen elvesztették az összecsapást a büntetőpárbajban.

A 2022-es világbajnokságon ismét a büntetőpárbajban kaptak ki, ezúttal már a nyolcaddöntőben Marokkó ellen. Itt már felmerültek kétségek a spanyolok valódi teljesítőképességével kapcsolatban. Bár a csapat tehetséges és jövőképes, talán még mindig hiányzik a múltbeli tapasztalat az EB-címhez.

Lehet-e Portugália az Európa-bajnok 2024-ben?

Egy tökéletes selejtező körrel jutott ki Portugália a 2024-es Eb-re. A csapatot még mindig Cristiano Ronaldo  vezeti mint kapitány és továbbra is lehet rá számítani gólszerzés szempontjából. A már Szaúd-Arábiában játszó sztár mellett azért Portugáliának rendelkezésére áll számos más kiemelkedő játékos is.

Bruno Fernandes például Európa egyik legjobb középpályása, Ruben Dias a legjobb védők közé tartozik. Papíron Roberto Martinez portugál edzőnek minden adott ahhoz, hogy az Eb-favoritjai közé tartozzanak. A múltban azonban ez ritkán valósult meg a pályán.

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A 2024-es foci EB titkos favoritjai és esélyesei

A 2024-es Eb titkos favoritjainak a fogadóirodák három további csapatot látnak, amelyek mindegyikének esélyei 20.00 alatt vannak. Az olaszok címvédőként lépnek fel, de az utolsó világbajnokságot elmulasztották. Mindenesetre a szövetségnek jó emlékei vannak Németországról, hiszen ők voltak a 2006-os világbajnokok.

Belgium már évek óta mindig a VB vagy EB titkos favoritja, de soha nem sikerül teljesen beváltani ezt az elvárást. Hogy ez pont az EURO 2024 alatt változik meg, első ránézésre valószínűtlennek tűnik. Marad Hollandia, amely szintén nem tűnik olyan erősnek, mint amilyennek egy Európa-bajnoknak lennie kellene. De azért ha a csapat lendületbe jön, az EB-cím elképzelhető.

És mi a helyzet az 2024-es Eb esélyeseivel? Dánia elérte az EB elődöntőjét 2021-ben, és most újra nagy meglepetést akar okozni. Horvátország 2018-ban eljutott a világbajnoki döntőig, és 2022-ben ismét az elődöntőben volt. Ez lesz Luka Modric kapitány utolsó nagy tornája. A csapatnak sok mindenre van esélye, miért ne lehetne most ilyen ez a cím is?

Vajon egy titkos favoritnak vagy esélyesnek sikerül-e összehozni a nagy meglepetést? Ez biztosan nem lenne az első alkalom, hiszen Dánia 1992-ben hozta össze a csodát, míg Görögország 2004-ben tette ugyanezt.

Magyarország esélyei a 2024-es Eb-n

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott egyértelműen kihívóként vesz részt, figyelembe véve az európai labdarúgás jelenlegi erőviszonyait. A magyar csapat a legutóbbi években jelentős fejlődést mutatott, köszönhetően a tehetséges játékosoknak és az erős szakmai stábnak. A csapat stabilitása és a játékosok nemzetközi tapasztalatai bizakodásra adnak okot.

A magyar csapat esélyei jelentős mértékben függhetnek a csoportkör sorsolásának eredményétől, valamint a csapat összhangjától és formájától a torna előtti időszakban. Az elmúlt években mutatott bátor és szervezett játék reményt adhat a szurkolóknak, hogy a csapat képes lehet meglepetéseket okozni és akár a csoportkörből is továbbjutni.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a labdarúgásban mindig nagy szerepe van a szerencsének és a napi formának, így a magyar válogatott esélyeit nehéz pontosan előre jelezni. A csapatnak minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtania, hogy a legjobb eredményt érje el a 2024-es Európa-bajnokságon.

100%-os befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig

Regisztrálj még ma és igényelj egy 100%-os első befizetési bónuszt, akár 35.000 Ft-ig a Frumzi fogadóirodánál.

Frumzi regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Lunarts Studio/ShutterstockSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100%-os befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig

  • Regisztrálj még ma és igényelj egy 100%-os első befizetési bónuszt, akár 35.000 Ft-ig a Frumzi fogadóirodánál.

Frumzi útmutató
Frumzi regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Még több Foci