Eb-selejtező: Bajban a világbajnoki második?

Nagy Bence
2019 jún 7. 23:05
Szólj hozzá!

Foci Horvátország Eb-selejtező Wales

A horvátok könnyedén bajba sodorhatják magukat egy esetleges gyengébb teljesítménnyel Wales ellenében. 

Horvátország - Wales

A Magyarország elleni vereség megkavarta a horvátokat. Ez nem csak egy szimpla kudarc, hanem egy olyan dologra hívta fel a figyelmet, amely intő jel lehet a közeljövő szempontjából szempontjából: hiányzik az átmenet két ciklus között. Az aranygeneráció után megint azt a hibát követheti el a horvát labdarúgás, amit az 1998-as világbajnoki bronzérem után. Nincsen megfelelő utánpótlás, akik átvennék a stafétát. Sokan visszavonultak a tavalyi óriási siker után, maradók teljesítménye pedig hullámzó. 

Bizonyos csapatrészekben ez nagyon kiütközik. Kapuban Lovre Kalinic komoly visszaesés Subasic után, ahogyan a védelemben Corluka pótlása lesz nehézkes, elől pedig Mario Mandzukicé. Nincsen hozzá fogható klasszis csatára a válogatottnak. Mandzukic egykori játékostársai fásultnak tűnnek, Modric nincsen a helyzet magaslatán a tavalyi aranylabdája óta. Ha ezen dolgok összessége nem lenne elég, akkor ott van még egy komoly probléma Wales elleni mérkőzés előtt: sérülések.

Ivan Perisic (Fotó: DarioZg / Shutterstock.com)

A védelemből Sime Vrsaljko és Josip Pivaric hiánya érintheti érzékenyen Zlatko Dalic szövetségi kapitányt. A behivottak közül mindössze két játékosnak van húsznál több válogatottsága a hátsó alakzatból. Duje Caleta-Carra megpróbálják ráhúzni a következő nagy horvát védő szerepét, de egyelőre még az Olympique Marseille csapatában is csődöt mondott. Középpályán Ivan Rakitic hiánya lehet óriási érvágás. Nélküle Modric teljesítménye is visszaesik. Elől Nikola Kalinic továbbra is mellőzött, pedig most óriási szükség lenne rá. 

Marko Pjaca nem bevethető, Ivan Santinit nem hívta be a kapitány, míg a legjobb formában lévő Ante Rebic sérült. Marad tehát Andrej Kramaric és Ivan Perisic. Eléggé vérszegény, ugye? A horvátok igazi ereje a motiváltságban rejlett a tavalyi vb-n is, ha ez hiányzik és Dalic nem tudja feltüzelni a csapatot, akkor gondban lehetnek hazai pályán. Wales ugyanis nem viccel, rögtön győzelemmel kezdték a sorozatot épp az egyik rivális, Szlovákia ellen. 

Szövetségi kapitány egy élő legenda, Ryan Giggs. Egyelőre működik a taktikai elképzelése (rendkívül gyors és intenzív futball), ráadásul Dan James személyében felfedezett egy tehetséget is, aki második válogatott mérkőzésén döntő góllal járult hozzá a Szlovákia elleni sikerhez. Gyors játékosról beszélünk, aki megkeresítheti a horvátok védelmét. Bale és ő szétfuthatja a hazaiak hátsó alakzatát, gyors kontrákat vezethetnek, amiből könnyedén megszerezhetik a győztes találatot. Nagy valószínűséggel a horvátoknak lesz többet a játékszer, de ez könnyen meddő fölénnyé alakulhat át. Láttuk már ehhez foghatót a világbajnoki ezüstérmestől. Ebben az esetben pedig minden esélye megvan a győzelemre a vendégeknek. 

Borítókép: Luka Modric (Fotó: DarioZg / Shutterstock.com)

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -2.62 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

UEFA 2020 Selejtezők

SPF Előzetes hozzászólt
2019 szept 7. 16:16
Magyar - szlovák: Sorsdöntő ütközet következik

Egyik csapat lépéshátrányba kerülhet az Eb-ért folytatott versenyben. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 szept 7. 14:46
Eb-selejtezős tippek

Az oldalon megjátszott legnépszerűbb tippekből az alábbi szelvény állítható össze. Két papírforma, francia győzelem és izlandi siker mellett egy nagyobb szorzós over.

Állítsd össze a szelvény az Unibetnél ide kattintva!

[url=https://bit.ly/2m6
SPF Előzetes hozzászólt
2019 szept 5. 13:10
Eb-selejtezők: Hazai pályán Anglia és Németország

Csütörtökön este folytatódnak a küzdelmek a Eb-részvételért! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek