Pénteken is egy rakás válogatott meccs vár ránk, amiből három mérkőzéssel foglalkozunk.

Norvégia - Feröer-szigetek

Északi összecsapás az F-csoportban. A norvégok mestere Lars Lagerback igazi régi vágású fickó, a 4-4-2-es felállást kedveli, amin persze meccs közben sokszor módosítanak, erősítve például a támadó középpályás pozíciót. Ennek a taktikának vannak előnyei, egyensúlyt teremt meg a pályán, nagyjából elosztja az embereket mindenfelé. Viszont hátránya, hogy nehezen tud egyetlen pontra koncentrálni, tehát maradnak üres területek, vagy néha csak egy ember árválkodik az érkező offenzívával szemben. Ha már klasszikus stílus, akkor persze nem maradhatnak el a beívelések, amikből 51% pontos, tehát ennyi érkezik játékostárshoz. Mivel alapvetően hosszú passzokra épül a játékuk, ezért ilyen tiki-takához kapcsolódó 90% feletti passzhatékonyságot ne is várj tőlük, helyette passzaik 79%-a él célba.

Lars Lagerbäck. Fotó. Erik Geiger / Shutterstock.com

Nyilván nem tudhatjuk előre, hogy Erling Haalandot pályára küldi-e a mester, de aki ennyire jó formában van, azt kár lenne padoztatni. Ha pályára kerül, szerintem nagyon esélyes rá, hogy be is találjon a gyengébb, fizikálisan dominálható feröeri védelem ellen 1.55-ért. Feröerrel nem foglalkoztam sokat, pedig legutóbb hatalmas sikerként legyőzték Máltát. Egyszer láttam élőben egy máltai edzést, azt gondolom, hogy nem norvég szintet képviselnek, tehát a mérkőzés esélyese Norvégia, de 1.07-ért biztosan nem fogadnék rájuk. Minden szorzó nagyon alacsonyan van, például a félidő/vége Norvégia/Norvégia is csak 1.36-ért játszható.

Dánia - Gibraltár

Kötelező győzelem a D-csoportban ez a meccs a dánoknak, és nem csak az erőviszonyok miatt, hanem mert ott van a nyomukban Svájc. Még veretlenek, voltak szoros döntetlenjeik a jobb csapatok ellen, de a gyengébbeket jól elruházták. Grúziának 5-öt rúgtak, köztük 1 büntetővel, Gibraltárnak 6-ot vágtak, köztük 2 büntetővel. Ebben azért van logika, a gyors dán támadásokat lassabban reagálják le a kevésbé képzett védők, és elkéstek a belépővel. Szóval a sort folytatva ezúttal is tennék egy tábla milka csokit rá, hogy büntetőt értékesítenek a mérkőzésen. Erre a BetClicnél 2.05-ös szorzót adnak. A játékvezető egyébként Vad István lesz.

Kasper Schmeichel (Fotó: Influential Photography / Shutterstock.com)

Bosznia - Olaszország

Lesimázták a J-csoportot az olaszok, 8 meccsükből 8-at megnyertek. Ehhez még hozzácsaptak 25 rúgott gólt, és hogy a védelmüket is dicsérjük, csak 3 gólt kaptak. Ezzel a jó teljesítménnyel már ki is jutottak az Európa-bajnokságra, tehát a Bosznia ellen már tét nélkül léphetnek pályára. Az olaszok szeretnek pihenni, ha nincs tét? Nyilván a sztereotípia is mondatja velem, hogy igen. Bosznia hazai pályán hasít, rendre gólt szerez és az utóbbi időben nem is csak egyet, illetve többnyire nyer. Óvatosabb tipp, hogy Bosznia gólt szerez 1.30-ért, és lehet nagyon mellélövök vele, de én a dupla esély 1X-ben is látok fantáziát 1.61-ért. Legutóbbi egymás elleni összecsapásukon sem voltak elveszve a bosnyákok, a vezetést is ők szerezték meg, aztán tudtak fordítani az olaszok.

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Erling Haaland (Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock.com)