A 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezői egyelőre felemásan alakulnak a nagyobb nemzetek számára, hiszen többen is kissé beragadtak a rajtnál. Ez kedvezhet néhány kisebb válogatottnak, akik egy jó rajttal szinte biztosíthatják is a helyüket a 24-es mezőnyben. Magyarország már nem feltétlenül tartozik a kisebb nemzetek közé, hiszen a legutóbbi két Eb-re is kijutottunk, de megvizsgáljuk Szoboszlaiék esélyeit is!

szept 7. 20:45
Tipp: Kijut a 2024-es Eb-re: Magyarország + Skócia + Finnország
Bet365
2.51

Magyarország: Biztos a részvétel?

Elsőre a G csoport egy halálcsoportnak tűnt, Szerbia mellett Montenegró, Bulgária, Litvánia és Magyarország kapott helyet. Azonban az erőviszonyok sokat változtak az elmúlt években, Litvánia és Bulgária súlytalan lett, Montenegró pedig közel sem olyan erős, mint ahová néhány játékosuk - Stefan Savic - pozícionálta magukat. Savic tisztelet hiányáról beszélt a magyarok részéről, amit továbbra sem tudni, hogy honnan vett:

Mi azt kaptuk a mérkőzéstől, amit vártunk, ellenben a magyar válogatottról szerintem ez nem mondható el. Úgy jöttek ide, hogy azt gondolták, talán mi vagyunk San Marino, nem tudom miért.

Később kiderült, hogy a magyar sajtóval problémája a montenegrói védőnek, ez viszont nem változtat a tényen, hogy Magyarország és Szerbia áll jelenleg továbbjutást érő helyeken, mondhatni papírformának megfelelően. Szoboszlaiék számára annyi lehet a gond, hogy még három idegenbeli mérkőzésük van, ha ki akarnak jutni, akkor ebből kettőt nyerni kell (Bulgária és Litvánia), onnantól pedig már az is belefér, ha a szerbeket nem verjük meg, míg Montenegró esetében csak tartjuk az eddig kiharcolt különbséget (Magyarország kijut a 2024-es Európa-bajnokságra: 1.33). A szorzóban önmagában nincsen érték, viszont szerencse, hogy lehet gyűjtőfogadással egymáshoz kapcsolni őket!

Robmiller véleménye: Az első két hely valamelyikének meg kell lennie. Ha nem betlizünk kinn a bolgárok vagy a litvánok ellen, Montenegrót meg elverjük itthon, akkor a két szerb párharc eredménye nem igazán nyom a latba. Szerintem most is, akárcsak Montenegró ellen, egy döntetlennel totálisan elégedettek lehetünk.

Stabil részvétel a nemzetközi tornákon

Ez lehet zsinórban Magyarország számára a harmadik Európa-bajnokság, amire kvalifikálja magát, de a világbajnoki részvétel még várat magára. Azonban, ahogyan az Európa-bajnokságnál is, úgy a vb-mezőnyét is bővíteni fogják, ez és az új selejtezőrendszer lehetőséget kínál számunkra is, hogy 1986 után a világbajnoki részvételt is kivívjuk. Ennek az esélyét taglaltuk egy podcastben, így kis előretekintés is ez a cikk az Eb-esélyek mellett a világbajnoki kvalifikációra is.

Skócia: A nehezét megoldották

Kiválóan rajtolt Steve Clarke együttese, ugyanis Skócia hazai pályán legyőzte a grúz - spanyol párost, míg idegenben Norvégiát, így 9-1-es gólkülönbséggel és 4 győzelemmel kezdtek, magabiztosan vezetik az A csoportot. Ha a szeptemberi selejtezőkben nem hibáznak Cipruson, akkor 15 ponttal mehetnek neki az utolsó három csoportmeccsnek, miközben a spanyol - norvég páros egyelőre szenved. Spanyolországnak új edzője van, nem biztos, hogy jó ötlet volt Luis Enriquét elküldeni, de Norvégia sem mehet biztosra, nagyon Haaland-központú a válogatott. Emiatt szinte evidens, hogy Skócia kijut az Eb-re (1.16), nagyobb érték van a csoport győztesére fogadni. Skócia, ha képes elhozni egy pontot Spanyolországból, akkor valószínűleg behúzzák az A csoportot (3.50). 

John McGinn - Skócia 001
John McGinn (Fotó: Alizada Studios / Shutterstock.com)

Ha kockáztatni szeretnénk, akkor viszont valakit kell választanunk az említett Norvégia és Spanyolország közül, mert egyikük kiesik. Mivel Norvégia már 4 mérkőzést játszott, de csak 4 ponttal rendelkezik, ezért Spanyolország továbbjutása biztosnak tűnik (2 meccs és 3 pont jelenleg a mérlegük). Málagában simán nyertek a spanyolok 3-0-ra, szóval szinte borítékolható, hogy Norvégia ezt a világversenyt is kihagyja, így hiába vannak olyan játékosaik, Erling Haaland vagy Martin Ødegaard, ez egyelőre kevés egy jó teljesítményhez. Grúzia lehet még sötét ló, de óriási meglepetés lenne, ha képesek lennének megállítani Spanyolországot, azonban szeptemberre az ő helyzetük is eldőlhet, hiszen a spanyolok mellett, még Norvégiával is játszanak, akár még a mérleg nyelve is lehet Grúzia. 

Örményország még beleköphet a levesbe?

Annak ellenére, hogy Horvátország kevesebb meccset játszott, mégsem mehet biztosra a kijutás szempontjából a török - örmény - wales fémjelezte csoportban. A meglepetést ugyanis nem a megújuló Wales szolgáltatja, hanem az örmények. Egy ukrán edzővel a fedélzeten ugyanis lendületet kapott Örményország, ami nagyban köszönhető még annak is, hogy olyan játékos, mint Grant-Leon Ranos az örmény válogatottban szerepel.

Grant-Leon egy nagyon érdekes és tehetséges játékos, aki kilencesként és támadóközéppályásként is tud játszani. Lenyűgöző szezonja volt a Regionalligaban, és magasabb szinten szeretne nálunk bizonyítani, mi pedig segíteni fogjuk őt ebben.

nyilatkozta az örmény játékosról a Mönchengladbach sportigazgatója.

A Németországban született, örmény apával rendelkező játékos a Bundesligában játszik, góllal mutatkozott be a Mönchengladbach csapatában is, első három válogatott meccsén négy találatig jutott, neki köszönhető a Walesben aratott siker is, ami akár még a továbbjutás szempontjából is fontos lehet. Az örményeknél a szeptemberi selejtezők lehetnek vízválasztóak (Törökország és Horvátország), ha ott pontokat szereznek, akkor van remény számukra (Örményország kijut az Eb-re: 4.00).

Lengyelország: Lewandowskiék eléggé beragadtak

Elsőre nem tűnt komplikált csoportnak a lengyel - cseh - albán - moldáv négyes, de arra kevesen számítottak, hogy Lengyelország két vereséggel rajtol. A csehek elleni még kalkulálható volt, bár ott is amilyen védelmi hibákat elkövettek, az nem fért bele ilyen szinten. A moldávok elleni 3-2-es vereség viszont már a szégyen kategória, ráadásul eléggé megizzadtak hazai pályán Albánia ellen is (1-0). Lengyelország játéka már a világbajnokságon is eléggé hektikus volt, hiába lett papíron erősebb és rutinosabb ez a keret, valami nem stimmel.

Fernando Santos kálváriája: Az Eb-győztes portugál szakember 2023-ban vette át a lengyel válogatott irányítását, de a moldávok elleni vereség után össztűzbe került. Ezt nem viselte jól, nyáron még az is felmerült, hogy Szaúd-Arábia szerződik. Santos állítólag nincsen jó kapcsolatban a lengyel szövetséggel, előfordul olyan, hogy napokig/hetekig nem vette fel nekik a telefont. 

A csoportban eközben a csehek hozták a kötelezőket, viszont a lengyelek nem számoltak azzal, hogy Albánia és Moldávia ennyire jól szerepelnek. Elsősorban a moldávok szintlépése az, ami megdöbbentő, bravúros eredményekre képesek, viszont az igazi kihívó a második helyért Albánia lehet. Nem segíti Santos munkáját, hogy szeptemberben két meccset is játszanak, ráadásul Albánia ellen már a lengyel sajtó is sorsdöntő találkozóról beszél. Nem meglepő tehát, hogy közel sem olyan biztos Lewandowskiék kijutása, még az irodák is 1.53-as szorzót adnak rá (kiesésükre 2.37-et).

H csoport: Kaotikus küzdelem

Ahogyan arra számítani lehetett, nem egyszerű hatos lett a H csoport, ugyanis Dánia, Szlovénia, Finnország, Kazahsztán, Észak-Írország és San Marino küzd az első két helyért. Utóbbi kettőt mondhatni lehúzhatjuk a listáról, de Dánia dolga egyelőre sokkal nehezebb, mint ahogyan azt várták. Kazahsztán jó szereplése meglepetés, Szlovénia szenvedése kevésbé, míg Finnországtól kijutást vártunk már a dánok elleni első meccset megelőzően.

A 2026-os világbajnokság a bővítés ellenére is egyelőre egy álom a finneknek, viszont a 2024-es Európa-bajnokság realitás lehet, mert a csoportjuk sem kiemelkedően nehéz, Dánia most újból mélyponton van, míg a szlovén labdarúgás nem kiemelkedő. [...] Egy ilyen csoportban aranyat érhet a szervezettség és a tudatos játékos.

A dánok ellen kikaptak a finnek, de utána 3 győzelem és 9-0-s gólkülönbséggel abszolválták a Szlovénia - Észak-Írország - San Marino triót. Fontos győzelmek voltak, ugyanis a csoport legnehezebb ellenfelét letudta a válogatott idegenben, innentől csak könnyebb meccsek jönnek. A védekezés a helyén volt végig, ez az egyik fontos alapköve a sikereknek.

Markku Kanerva: Az egykori finn válogatott játékos karrierje után hivatása mellett (tanár) edzői képzéseken vett részt, majd egykori klubjánál, a HJK Helsinkinél megkezdte edzői karrierjét. Már ekkor megmutatkozott, hogy nem hisz a modern tanokban, inkább a jó legkör kialakítására törekszik, illetve a módszeres építkezésben. Erőnléti edzéseket tökéletesítette, megváltoztatta a csapat étrendjét, teljesítőképességük csúcsára emelte a játékosait. Sikerek mellett a jutalma az u21-es válogatott irányítása volt, akikkel sikerült kivívnia az Eb-részvételt (Finnország történelmében először). A felnőtt válogatotthoz előbb asszisztensi pozícióba került, majd 2016-tól átvette a teljes irányítást. Az évek alatt egy rendkívül masszív, nehezen legyőzhető csapatot alakított ki, akik igazi harcosokként küzdenek a pályán. A csapat felállása is az egyszerűségre utal (4-4-2), ahogyan a mutatott játékuk is.

A finneknél kifizetődik a módszeres építkezés, aminek eredménye, hogy vezetik a csoportot. Nagy meglepetésre Kazahsztán a második, viszont a helyzetüket árnyalja, hogy a finn - dán - szlovén trióhoz még ellátogatnak, itt számíthatnak pontveszteségre. Ezt próbálná meg kihasználni Dánia, ahol csak abban bízhatnak, hogy Rasmus Hojlund továbbra is szórja a gólokat (eddig 7 gólból 6-ot a dán óriás szerzett). A szlovénok helyzete azért nehézkes, mert nincsen minőségi támadójuk, ez pedig visszaüthet. 

Melyik válogatott jut ki a H csoportból az Eb-re?

Dánia - 1.14 Finnország - 1.61 Szlovénia - 2.10

Luxemburg még meglepetést okozhat!

A J csoport elsőre teljesen biztosnak tűnt, hiszen Portugália még egy Eb-címre is esélyes, selejtezőt is ehhez mérten kezdték, simán kijutnak Cristiano Ronaldóék. A harcot a második helyért jósolták Szlovákia, Izland és Bosznia-Hercegovina között. Ezt húzta keresztül Luxemburg, akiknek válogatottja Németországban vagy Franciaországban légióskodó játékosokra épül. Ez pedig jó lehetőséget biztosít a fejlődésre.

Metz, Mainz és Luxemburg: Belgium, Németország és Franciaország között terül el Luxemburg, így azok a labdarúgók, akik kicsit is tehetségesebbek és külföldre vágynak, nem is kellett sokat utazniuk, hiszen a Metz és Mainz elérhető közelségben van, nem véletlen, hogy ez a két klub több luxemburgi játékost is alkalmazott az elmúlt évtizedek során, ha jobban megfigyeljük, akkor a válogatott legtöbbet alkalmazott labdarúgói közül is többen megfordult ennél a két gárdánál, hiszen jobbára élvonalbeli klubok.

Korábban a Metz volt az első számú felvásárló, mostanában viszont a Mainznál találhatunk több luxemburgi válogatott labdarúgót is. A fejlődés pedig fokozatos, elmúlt években már kifejezetten kellemetlen ellenfélnek számítottak, nyertek vb-selejtezőt Írországban, Nemzetek Ligájában döntetlen értek el Törökországban, míg a mostani EB-selejtezők során döntetlent játszottak Szlovákiában és nyertek Boszniában, egyik meccsen sem kaptak gólt! A szeptember nehéz lesz nekik, de ha az Izland - Portugália duó ellen egy pontot hoznak, akkor reményekkel vághatnak neki az utolsó négy fordulónak (Luxemburg kijut az Eb-re: 7.00). Őrült teljesítmény lenne, de nem teljesen irreális, hiszen Szlovákia még kétszer játszik Portugáliával!

Kínálat: Bet365 / Labdarúgás / Végső győztes / Euro 2024 / selejtezők fül alatt találod!

Fogadj 20-as oddson a Szerbia - Magyarország Eb-selejtezőre

Regisztrálj az Unibetre és a 20 ezer forintos üdvözlő bónusz bezsebelése mellett 20-as oddson fogadhatsz arra, hogy Magyarország gólt szerez Szerbia ellen az Eb-selejtezős összecsapáson.

Ne szalaszd el a lehetőséget, hogy hússzorosát vidd el nyereményednek.

szeptember 07., csütörtök

Így működik az Unibet ajánlata:

 1. Regisztrálj az Unibetnél!
 2. Az ajánlat kiemelt oddsot biztosít a Szerbia - Magyarország mérkőzésen a Magyarország több mint 0.5 gól fogadásra. Az ajánlat igénybevételéhez add hozzá választásodat a fogadószelvényhez, majd fogadj 500 HUF / 1.25 EUR-val 20.00-as oddson.
 3. A megnövelt odds csak azt követően válik láthatóvá, hogy választásodat hozzáadtad a fogadószelvényhez.
 4. Az ajánlat a mérkőzés kezdetéig elérhető.
 5. A minimum/maximum tét 500 HUF / 1.25 EUR.
 6. A bónusz igénybevételéhez legalább 2700Ft-tal kell feltöltened a számládat.
 7. A fogadásból származó nyeremény készpénznek minősül, forgatást nem igényel.

Regisztrálj most!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 5. 5:1 UTC.

 • Szerbia - Magyarország tipp

  Kijut a 2024-es Eb-re: Magyarország + Skócia + Finnország
  Bet365
  2.51

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Demjén Patrik, Szoboszlai Dominik és Szappanos Péter a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd