Egy meccsre egész jól ráéreztem az angol ligakupa előző fordulójában, a Salford büntetőkkel jutott tovább 8.00-as szorzón a mostani körbe. Legutóbb 11 párosítás esetében került sor hosszabbításra, tehát tényleg egész jó terep büntetőpárbaj vadászatára. Nincs könnyű dolgunk, de a nagy szorzókat nem adják csak úgy!

Büntetőpárbajok sorozata az angol ligakupa

Korábban már tárgyaltuk, hogy egész magas arányban vannak hosszabbítások az angol ligakupában, ami talán annak köszönhető, hogy milyen a lebonyolítási rendszer. Ugyanis nem oda-visszavágós párbajokat rendeznek az első körökben, hanem egy meccsen kell eldönteni a továbbjutás kérdését. Addig nem mennek haza a srácok, amíg a lényegi kérdésre nem adnak választ. Ezért aztán könnyen ott találhatják magukat, hogy büntetőket rugdosnak.

Ha megnézed a sorozat döntőit, ott is láthatod, hogy egészen gyakran vannak hosszabbítások. A labdarúgásra történő fogadásnál azért fontos tisztán látni. Talán a tét sem olyan jelentős, hiszen ha valaki végigszenvedi a sokszor feleslegesnek mondott angol ligakupát, akkor az Európa Ligába kvalifikál, nem a Bajnokok Ligájába. Az FA-kupától eltérően, nem jön minden brit együttes, tehát nincs 700-nál is nagyobb mezőny, csak 92 klub indul. Az angol labdarúgóliga legfelső négy csoportja érdekelt, a Premier League, a Championship, a Football League One és a Football League Two csapatai vesznek részt. 

Angol ligakupa EFL kupa
Angol ligakupa trófeája. Fotó: MDI/Shutterstock

Keressünk döntetlen fogadási lehetőséget

Lényegében döntetlen tippekre vadászunk, ami nem könnyű feladat. Én azt mondom, hogy jó kiindulási pont, egymás elleni eredmények, a motiváció hiánya vagy a szintkülönbség. Tehát olyan csapatot keresnék, melynek annyira nem fontos a ligakupa. Eleve azt érzem, hogy a többséget nem érdekli, egyfajta edzőmeccsként tekint rá, de mégis vannak különböző szintek motivációban.

Két mérkőzést választok ki ezúttal is, meglátjuk mennyire értek a dologhoz. Elsőre a Wrexham - Bradford tetszett meg, egy szinten vannak, és egymás elleni eredményeikben több döntetlen is található. Igazi döntetlenkirály a Wrexham, mely legutóbbi meccsén 1:1-es eredményt ért el, illetve előtte 5:5-re ikszelt a Swindon elleni bajnokin. 10 gólos döntetlen!

Van elég baja a Lutonnak az élvonalban

Meglepő választás, de nekem tetszik a Luton - Gilingham is, melynél a szintkülönbség és motiváció is eltérő. Az élvonalban eddig csak vereségekben van része a Lutonnak, a háta közepébe nem kell a ligakupa. Ha kellene is, biztosan nem veszi komolyan a negyedosztályú Gilingham együttesét.

A bet365 kínálatában 11.00-es szorzó a Gilingham továbbjutása büntetőkkel, de a mindkét csapat szerez gólt verzió sem rossz, ha valaki nem olyan merész. Ez a fogadási opció 2.05-ért szerepel a kínálatban. Biztosan kevert kezdője a hazaiaknak, és az alapjátékuk is módosul, tehát nem ők fognak ezúttal védekezni. A komfortzóna elhagyása pedig mindig káoszt eredményezhet.

A cikkben közölt oddsok a(z) bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 29. 6:42 UTC.

Nyerj 100.000 dollár értékű USDT-t pontos eredményekre tippelve

A Sportsbet.io ingyenes játékán te is részt vehetsz, a heti versenyeken pedig garantált az 1000 USDT értékű nyereményalap.

Sportsbet.io regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés