Egy spanyol armada próbálja megállítani a címvédőt

Foci Eliteserien molde Sandefjord Fotball

Érdekes sorozatba kezdett a Sandefjord szerda délután, miután az első kör utolsó öt fordulójában a bajnokság legjobb támadó alakulatai ellen kell megküzdenie. Az első összecsapást sikertelenül zárták a Kristiansund ellen (3-1), míg szombaton egy még nagyobb falattal, a Moldéval néznek farkasszemet. Sikerülhet nekik a nagyobb vereség elkerülése? Erre a kérdésre keressük a választ a cikkben.

Ritka koncepció áll a sikerek hátterében

2018 májusának utolsó napján nevezték ki Marti Cifuentest a Sandefjord élére. Óriási slamasztikában volt akkor az együttes, miután az utolsó helyen állt és kilátástalan volt a helyzete a többi riválissal szemben. Cifuentes minimális tapasztalattal rendelkezett ekkor a skandináv ligákról (az AIK U19-es edzője volt félévig), mégis majdnem csodát tett a norvég városban. A játékkép és a játékosok hozzáállása a meccsekhez megfordult és végül csak az utolsó fordulókban vált biztossá a csapat kiesése. Az igazi áttörést azt hozta a klubnak, hogy 2018 nyarán olyanokat szerződtettek, akik mediterrán futballkultúrából származtak és jelentős rutinnal is rendelkeztek. Tulajdonképpen a hajtós futballisták mellé technikát párosítottak. A végső cél akkor nem sikerült,  viszont a koncepció azóta is megmaradt és ez tavaly egyenes ági visszajutást jelentett.

Spanyolok Sandefjordban. Cifuentes mesteren kívül jelenleg négy spanyolajkú játékossal rendelkezik a keret. Az andorrai Marc Vales a védelem tengelyében, míg Enric Vallés (sérült) és Rufo a középpályán szerepel, illetve az átigazolási időszak hajrájában szerezték meg a Real Sociedadtól Celorriót a csatársorba.  

Cifuentes az általános norvég felfogással szemben, szereti defenzíven játszatni csapatát. Ehhez képest 11 forduló alatt csak két clean sheetet szedtek össze és kaptak 19 gólt (1,72/meccs), aminél többet csak a Strømsgodset (20) és az Aalesunds (34) kapott. Leginkább a gyenge támadójátékkal bíró csapatok méregfogát tudják kihúzni, míg a folyamatos nagy nyomást nehezen kezelik 90 percen keresztül. Tökéletes példa erre a Kristiansund elleni szerdai találkozó. Egy végtelenül szerencsés góllal szerezték meg a vezetést a mérkőzés elején, majd a bunker a 72. percben tört meg egy átlövést követően. Végül háromig meg sem állt a KBK (3-1) és így fontos fordítást hajottak végre. Próbáltam a Moldéhoz hasonló agresszív letámadást végző csapatok meccseit megnézni a Sandefjord ellen, viszont akadt egy kis probléma. Az általam ilyennek tartott Molde, Strømsgodset, Bodø, Vålerenga négyes ellen még nem lépett pályára a csapat, hanem majd ebben a sorrendben a következő négy fordulóban kell velük farkasszemet nézniük. Ez így összességében a KBK-val kiegészülve brutális sorsolás és visszaesést várok tőlük a tabellán. Tehát, aki esetleg szombatig megfogadja a Sandefjord kiesését, az a 15-16. forduló után nagyon jó eséllyel pozitív mérlegben tud cash-outolni!

Képesek feltartóztatni ezt a támadósort?

Többször feltehettük már ezt a kérdést különböző csapatoknál és a válasz általában a nem volt. A legnagyobb előnye a Moldénak továbbra is a keret mélységében rejlik. A támadószekció négy emberét akár minden fordulóban tudná Moe mester cserélgetni. A múlt hétvégén a Bodø ellen az Ohi (James) - Knudtzon (Ulland Andersen), Eikrem (Mostrøm), Hestad (Brynhildsen)  négyes szerepelt, majd ez szerdára az Ohi (James) - Knudtzon (Brynhildsen), Christensen (Eikrem), Ulland Andersen (Hestad) kvartettre módosult a Vålerenga ellen. A zárójelben a cserék szerepelnek, így látható, hogy senki nem játssza végig a mérkőzést. Ez egy olyan luxus, ami a szezon végén bajnoki címet érhet a Moldénak, mivel a Bodø nem tudja ezt a fajta rotálást a keret mélységének hiánya miatt. Ez a frissesség jelentheti a Sandefjord ellen is az előnyt. A szerdaihoz képest újból nagy változtatásokat jósolok elől és ez a kiszámíthatatlanság és frissesség hozhatja a gólokat a vendégek számára. A sandefjordi bunker felhúzása nem tűnik jó megoldásnak egy olyan csapat ellen, akiknek a lételeme a támadás. Ráadásul az elől játszóknak bizonyítaniuk kell, mivel a konkurencia elég nagy és lassan kezdődnek a Bajnokok Ligája-selejtezők is.

A bajnokság elején a bukik a Sandefjordot tartották a leggyengébb csapatnak és elnézve a kereteket, nem lőttek nagyon mellé. Ehhez képest mind a hendikeppes vendéggyőzelem, mind a Molde gólok jól fizetnek. Mindenféleképpen ezekben keresném ezúttal az értéket. A bukik két gólt minimum várnak a Moldétól (1.47), viszont a háromra már magas oddsot adnak (2.60). Utóbbi szorzó azt jelenti, hogy 38% esélyt adnak ennek bekövetkeztére. Reális ez? A Molde ebben a szezonban már hétszer lőtte meg azt a bizonyos legalább három gólt a szezonban a 11 forduló alatt, míg a Sandefjord háromszor kapott ennyit. Viszont utóbbi még nem találkozott a legjobb támadósorokkal, illetve tudjuk, hogy a Molde - Bodø duó ezen a téren utánozhatatlan. Véleményem szerint a 38% nem reális, mivel körülbelül 50%-nál kellene lennie ennek az oddsnak, így pedig komoly értékre lelhetünk szert.

Amerikai sportok heti nyereménysorsolások

Zsebelj be minden héten 160 ezer forintot NBA-re, NHL-re, NFL-re és MLB-re megtett fogadásaiddal.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Sandefjord Fotball - Molde Tipp

  Sandefjord - Molde; Molde 2,5 gól felett
  2.60 UnibetHozzászólások 9

csabax

csabax

 • 2020 júl 30. 18:33

Egyetértek. Én is hasonlót tippelnék.

HT

HT

 • 2020 júl 30. 22:13

Legutoljára nem hittem neked, Gavrilo, de utólag kiderült, hogy ez hiba volt. Ezúttal nem követem el ugyanezt a hibát, és bepróbálkozok én is ezzel a tippel.

grof19

grof19

 • 2020 júl 31. 09:17

Nagyon jó a cikk és minden esély megvan arra,hogy jöjjön a tipp. A két legjobb gólszerző ott lesz a pályán a csatár Leke James a középpályás Etzaz Hussain egyaránt hat gólosak és amennyiben jó napjuk lesz akkor tovább növelik góljaik számát. Köszönet a tippért.

csatarid

csatarid

 • 2020 júl 31. 11:21

Én megyek a biztosra és maradok a sima vendég sikernél.

Powell

Powell

 • 2020 júl 31. 12:54

Én is bízom egy nagyobb gólesőben.Jönnie kell a tippnek!:)

Powell

Powell

 • 2020 aug 1. 21:50

A piros lap sajnos betett a tippnek.Amugy simán lejöhetett volna a tipp,mert így se volt satu fék a Moldenál.

HT

HT

 • 2020 aug 1. 23:49

Mikor negyedóra elteltével már 1-0 volt a Moldénak, akkor biztos voltam benne, hogy jönni fog a tipp. Aztán amikor az első félidő végén villant a piros, akkor már tudtam, hogy baj lesz.

grof19

grof19

 • 2020 aug 2. 08:03

A kiállítás nagyon elvitte a mérkőzést.

csatarid

csatarid

 • 2020 aug 2. 10:47

Jó szokás szerint megszívtam és a Chelseavel ugyanígy jártam, lemásolták ezt a meccset kb. Sok volt ez tegnapra, ma javítani kell!


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Gavrilo

ROI 20.33 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Amerikai sportok heti nyereménysorsolások

 • Zsebelj be minden héten 160 ezer forintot NBA-re, NHL-re, NFL-re és MLB-re megtett fogadásaiddal.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2020

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:43
SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:27
Történelmi siker előtt áll a KBK

Egy győzelemmel esélyt teremtenek maguknak a nemzetközi kupára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 17. 19:46

Kapcsolódó cikkek