Az utóbbi napokban valószínűleg belefutottál a Huddersfield Town legújabb mezébe, amin egy hatalmas Paddy Power felirat éktelenkedik. Az európai sportsajtó, köztük még a magyar is felháborodott a dolgon, szóval bejött a húzás. Miért? Mert a Paddy Power folyton erre utazik!

Kitűnni az átlagból

Írországban alapították a Paddy Powert 1988-ban, az volt a cél, hogy a többi irodától kissé eltérő módon működjenek. Ügyfélközpontúságukkal és egyedi kínálatukkal próbáltak a piac nagyobb szereplőin fogást találni. Forgalmas helyeken nyitották meg az irodáikat, amit a többi iroda nem mert, vagy nem akart meglépni akkoriban, a betérő sportfogadókat pedig próbálták úgy kezelni, mint egy vendéget, szórakoztató légkört teremtve nekik. Eközben a kínálatukba mindig csempésztek valami megbotránkoztatót, lehetett például fogadni náluk arra, hogy Barack Obamát lelővik elnöksége alatt. Ez a merész stílus a marketingtevékenységükre is jellemző, 2002-ben az alábbi óriásplakáttal hirdették weboldalukat. "Tegyük érdekesebbé a dolgokat" - díszeleg a szlogen a két néni alatt, akik mellett saját szorzóik jelennek meg, a zebrán átkelés versenyében.

Merész reklámok, nagy felháborodás

Nem mondhatjuk, hogy negatívan üt vissza a Paddy Power stílusa, például 2016-ban 300 millió fontos hasznot realizált az iroda. A marketingtevékenységük egyediségre épül, a szélsőségekre. Számos reklámjukat betiltották, napok alatt. Az olasz egy meglehetősen vallásos nemzet, erre ment rá az iroda olasz részlege 2012-ben. A tv-reklámban Jézus felállítja a színészkedő játékost, megtölti az üres stadionokat, és baseballütővel esik neki a meccseket megbundázó maffiának. Néhány napig futott csak a spot az olasz tévékben, aztán betiltották.

Oscar Pistorius tárgyalása alatt 1.33-ért lehetett fogadni a Paddy Powernél, hogy a futót bűnösnek találják gyilkosság vádjában. A brit reklámetikai felügyelőszervezet kényszerítette az irodát a kínálat törlésére.

A londoni olimpia alatt hatalmas plakáton francia városnak nevezték Londont. Napokat élt csak a dolog, aztán levették. Két évvel később a világbajnokság kapcsán futottak nagyot a médiában. Átverték a komplett világot, még a magyar sajtó is hőzöngött azon, hogy egy esőerdőben úgy vágták ki a fákat, hogy az hajrá Anglia feliratot mutasson az égből, a Paddy Power rövidítésével. A felháborodásra csak egy mondattal reagált az iroda. "Nem is vágtunk ki sok fát" - nyilatkozták, aztán később kiderült, hogy nem valódi a kép.

Kedvenc célpont: Cheltenham

Különösen szeretnek trollkodni a Cheltenham lóverseny fesztivállal. Ez a négynapos rendezvény a brit lóversenysport koronaékszerének számít, rengeteg sztár is feltűnik a lelátókon. Magyarországon nem sokat érzékelünk belőle, pedig idén 900 újságíró, televíziós és rádiós regisztrált a fesztiválra. Ez a nagy felhajtás a fogadások terén is érzékelhető, nem véletlenül szervez ennyi akciót a Paddy Power a verseny idején. 2010-ben egy hatalmas Paddy Power feliratot helyeztek el, amolyan Hollywood-feliratként, a verseny helyszínéről jól látható hegyoldalban.

Trollkodás helyett hatalmas kínálat. Fogadj az Unibetnél!

Cheltenhamban mindig van női nap is, ami beillene egy divatbemutatónak. Természetesen erre is ráment az ír fogadóiroda, egy néhány napig futó tv-reklámjukban transzvesztiták tűnnek fel a lelátón, szépen felöltözve, miközben a kommentár azt találgatja, hogy épp nőt, vagy férfit láthatunk-e. A brit reklámfelügyelet nem sok időt hagyott a félperces bejátszásnak, pillanatok alatt letiltották a tévé képernyőjéről. Nem csak a tévében és a neten borzolják a kedélyeket a trollkodó írek. 2013-ban a verseny legjobb ülőhelyét kínálták, egy hatalmas hőlégballonban, ami egy Paddy Power alsógatyát formált meg. A sok előkelőség, sztár és celeb felett ott repkedett egy zöld alsógatya.

Lord Bendtner is megmutatta Paddy-s alsóját

2012-ben az Európa-bajnokságon Dánia 3:2-re kikapott Portugáliától a csoportmeccsen, a dánok mindkét gólját Nicklas Bendtner szerezte. A második találatát úgy ünnepelte, hogy megmutatta Paddy Poweres boxerét. Ennek nem örült a dán válogatott egyik fő szponzora, a Labdrokes fogadóiroda sem, illetve az UEFA sem. Utóbbi 100 ezer fontra bűntette a játékost, plusz mellécsaptak egy meccs eltiltást is.

"Ez volt az egyetlen szerencsét hozó alsója. Nem jogos a büntetése, természetesen kifizetjük helyette a bírságot" - mondta az iroda szóvívője az eset után.

Az iroda múltjára tekintve, semmi meglepő nincs a Huddersfield Town mezében, ami szintén egy trollkodás, mert a végső mezre nem kerül rá nagy betűkkel, hogy Paddy Power. Megint a világ tyúkszemére léptek ezek a bolond írek. Összeraktak egy bűnronda mezt, és a fotók a felirattal bejárják a világot, sajtótól kezdve a bloggereken át minden szinten. Valaki még cikket is ír erről az egészről egy olyan országban, ahonnan nem lehet regisztrálni a Paddy Powerre, viszont az Unibetre igen.