Mintha valami bulvár címet olvasnál, de azért Elefántcsontpart tényleg nem boldog, hogy házigazdaként elbukta a második csoportmeccset, így viszont Egyenlítői-Guinea ellen oda kell tenniük magukat. 

jan 22. 18:00 Közvetítés: Unibet

Elefántcsontpart: Elszórakozták a lehetőségüket

Érthetetlen az, ami az Elefántcsontpart - Nigéria találkozón történt. A házigazda úgy kezdhette meg a találkozót, hogy vezetik a csoportot, győzelem esetén megvan az első hely is, minden adott egy meneteléshez. Tudatában voltak annak is, hogy Nigéria mennyire rosszul kezdte a tornát, míg Elefántcsontpart erőlködés nélkül nyert. Az alaphelyzet több, mint kecsegtető volt, innen sikerült kikapni és maguknak megnehezíteni a helyzetet. 

Mindezt úgy, hogy az első félidőben domináltak, helyzeteket dolgoztak ki, de a gól csak nem akart jönni. Ellenben Nigériának is voltak helyzetei, Victor Osimhen például kiléphetett két védő szorításában, de a kapu fölé lőtte a labdát. A második félidő elején aztán jött egy különös helyzet, majd hosszas elemezgetés, mire tizenegyest kapott Nigéria, amit Troost-Ekong elemi erővel rúgott a kapuba.

Alig pár perc múlva Osimhen fejelhetett közvetlen közelről, de megint hibázott. Elefántcsontpart viszont leblokkolt, képtelenek voltak felpörögni, akadtak ugyan helyzeteik, de igazán komoly lehetőségük nem volt a bekapott gól után. Váratlanul érte őket, mert nem így készültek, ők már biztosra vették a továbbjutást, miközben Egyenlítői-Guinea ellen ki-ki meccset vívnak majd a harmadik körben. 

Egyenlítői-Guinea: Kiemelkedő hatékonyság

Amit ez a kevésbé ismert ország megcsinált az első két fordulóban, az elképesztő volt, ugyanis 7 kaput eltaláló lövésből (és összességében 15 kapura lövésből), 5 gólt szereztek. Nagyon jól sáfárkodtak a lehetőségeikkel, okosan használták ki, hogy Bissau-Guinea rendre rosszul alkalmazta a lesre állítást, Nsue pedig ebből szerzett két találatot, míg a harmadik a rosszul kimozduló kapusnak köszönhette. 

Ezekre Elefántcsontpartnak is figyelnie kell, hogy Nsue és társai kegyetlenül kihasználják a hibákat. Ezért állnak jelenleg 4 ponttal, ennyi valószínleg elég lehet a továbbjutás, sőt, elégnek kell lennie, de nem lennénk meglepve, ha nem érnék be ennyivel, küzdenének a házigazda ellen is. Kockázatos tippet választottunk, de nehéz elengedni Egyenlítői-Guinea gólszerzését. 

  • Egyenlítői-Guinea - Elefántcsontpart tipp

    Egyenlítői-Guinea gólt szerez 
    Unibet
    2.43

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Serge Aurier (Fotó: Saolab Press / Shutterstock.com)