A Strasbourg ebben a szezonban komolyabb tényező akar lenni a francia bajnokságban, amire megvan minden esélyük. Ehhez kezdésnek a Monaco ellen kéne pontot szerezniük. 

Nem jó, de nem is tragikus

A Monacótól nem ilyen BL-meccset vártunk, így jóval nehezebb dolguk lesz a visszavágón. Nem lehet 100%-ot hozni a francia bajnoki rajton, pedig a Strasbourg ellen szükség lehet a maximális erőkifejtésre. Tavaly, amikor a Monaco elkapta a fonalat Philippe Clement érkezése után, akkor a Strasbourg volt azon kevés csapatok egyike, akik le tudták őket győzni, miközben a Monaco még a PSG-t is legyőzte. 

A hercegségbeli klub tehát ugyanúgy kezdte a szezont, mint tavaly, botladozás a BL-ben, ha pedig nem jön össze a főtábla, akkor nem lesz felhőtlen az öröm. Valószínűleg hiába Clement jó tavasza, megkérdőjelezik a szakértelmét is, hiszen a Monacónál alig adnak egy edzőnek bizonyítási lehetőséget. Nem épp a türelem szigete, de ez érthető is, hiszen óriási pénzek mozognak. 

Az sem mellékes, hogy a Monacónak nehéz a sorsolása, első hét fordulóban már minimum három rangadót játszottak, köztük leendő közvetlen riválisokkal. Ha rosszul rajtolnak, akkor már ez elején elúszott az esélye, hogy megszorítsák a PSG-t. Ha pedig a bajnokságra koncentrálnak, akkor kieshetnek a BL-ből, amire már egy ideje vágynak a klub vezetői, hiszen igazán komoly bevétel abból van. 

Stéphan építkezik

Julien Stéphan még mindig csak 41 éves, de már az ötödik szezonját kezdi a francia első osztályban. Ezalatt felépített egy olyan Stade Rennais-t, akik mostanra stabil top5-ös csapat lettek, illetve a Strasbourg esetében is hasonló a terv. Az első évben hatodik helyre jöttek be, keret nem gyengült, sőt, inkább erősödött, mélyebb a játékosalapanyag, jobban lehet rotálni, ami a szezon második felében jól jöhet. 

Fontos kiemelni, hogy a Strasbourg keretében rutinos játékosok vannak, kezdők többsége már túljutott a 100-150 francia bajnokin (3-4 szezon), ismerik a ligák. A keret jelentős része összeszokott, bírják a terhelést, ismerik a Stéphan által megálmodott taktikát is. Ez egy összeszedett csapat, akik tavaly is meglepetést okoztak, idén, ha nem gyengültek, miért ne lehetnének rá képesek? A Monaco fejben a BL-re koncentrál, következő héten visszavágó, senkinek sem hiányzik ez a Strasbourg elleni szenvedés. 

  • Strasbourg - Monaco Tipp

    Strasbourg DNB-vel
    1.94 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org