Pocsékul kezdte a csoport két favoritja az idei Afrikai Nemzetek Kupáját. Nincs mit szépíteni, mert valószínűleg arra kevesen számították, hogy a továbbjutás szempontjából ez a találkozó kiemelten fontos lehet, ha itt valamelyikük kikap, akkor arra nagyon nehéz utolsó forduló vár.

jan 18. 21:00 Közvetítés: Unibet

Egyiptom: Majdnem meglepték őket, Salah pontot mentett

Úgy tekintettek az Afrikai Nemzetek Kupája előtt Egyiptomra, mint az egyik esélyesre a végső győzelem szempontjából. A keret összességében nem rossz, Mo Salah személyében náluk van a kontinens legjobbja, csoport sem komplikált, majd jött az első mérkőzés. Mozambik nem tartozik a verhetetlen ellenfelek közé, Egyiptom hamar előnybe került, Mostafa Mohamed szerzett egy gólt lefordulás után, ehhez viszont az kellett, hogy előtte Salah hatalmas luftot rúgjon. 

Itt el lehetett könyvelni, hogy ennyi volt a találkozó, főleg úgy, hogy az egyiptomiak támadásban maradtak. A nagy nyomás végül abbamaradt, ez lett a vesztük. Mozambik megérezte a vérszagot, második félidő elején három perc alatt kétszer mattolták az ellenfél védelmét, akik nem tudtak mit kezdeni a kialakult helyzettel. A végén kapott egy büntetőt Egyiptom, ebből egyenlített Mo Salah, de nagyon halovány volt a teljesítményük.

Ghána: Számítottunk rá, hogy gyengék lesznek

A tornát beharangozó írásunkban is említettük, hogy ez a Ghána már közel sem olyan erős, mint évekkel ezelőtt. Vannak jobb játékosaik, ez kétségtelen, de csapatként már nem funkcionálnak jól, hiányzik egy gólerős támadó, masszív középpálya, pedig ezek régebben mind megvoltak. A Zöld-foki Köztársaság minden, csak nem kiemelkedő erősségű csapat, viszont minden téren ledominálták Ghánát.

Többet volt náluk a labda, végig irányították a mérkőzést, már az első félidőben megszerezték a vezetést, jelentős helyzetig sem jutott el Ghána. A második félidőben ugyan magára találtak Ayewék és egyenlítették, de a győzelmet a Zöld-foki válogatott érdemelte meg, hosszabbításban ezt sikerült is elérni. A 2-1-es végeredmény nem tükrözi, de a Zöld-foki Köztársaság minimum 3-4 gólt szerezhetett volna, több komoly helyzetük volt. 

Ghána ugyan rúgott egy meg nem adott gólt, de ez nagyon kevés lesz ezen a szinten. Ha így folytatják, akkor már Egyiptom ellen ki fognak esni. Ezek alapján pedig nem feltétlenül a gólokban látjuk a legnagyobb értéket, hanem abban, hogy Egyiptom megnyeri a mérkőzést. Egy fokkal jobbak, mint a ghánaiak, kétségtelen, nekik is vannak hibák a védelemben, de Salah pont egy ilyen meccset dönthet el. 

  • Egyiptom - Ghána tipp

    Egyiptom nyer
    Unibet
    2.00

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Mohamed Salah (Fotó: mohsen nabil/Shutterstock.com)