A német bajnoki forduló zárómérkőzése, amely akár egy gólgazdag találkozót is hozhat, de ehhez kell a Frankfurt is, akik idén még nem játszottak overes meccset a Bundesligában!

2023 szept 24. 17:30 Közvetítés: Bet365

Eintracht Frankfurt: Ez a szezon mehet a kukába?

Ami nyáron történt Frankfurtban, arra nehéz szavakat találni, mondhatni két szezon alatt teljesen leépítettek egy korábbi BL-csoportkörös és EL-győztes gárdát. Távozott Oliver Glasner - ez valamilyen szinten jogos volt -, eladták a legjobb játékosukat, Randal Kolo Muanit a PSG-nek. Olyan ajánlatot kaptak, amit nehéz visszautasítani egy ilyen anyagi háttérrel rendelkező klubnak, ez is érthető volt. Az már kevésbé magyarázható, hogy a védelem oszlopát, a 23 éves Evan Ndickát is elengedték, ráadásul ingyen!

Van azonban egy ennél is megdöbbentőbb tény: a középpálya három legfontosabb játékosát, akik közül még egyikük sem töltötte be a 26 évet, eladták összesen 40 millió euróért, pedig reálisan nézve 80-100 millió eurót értek volna így hárman. Jesper Lindström, Daichi Kamada és Djibril Sow távozott, így mindennel együtt a tavalyi kezdőből hat játékos esett ki (a balhátvéd Lenz is), ráadásul a gárda legjobbjai, akiket eléggé nehéz pótolni. 

Eintracht Frankfurt Freiburg
Randal Kolo Muani (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)

Az értük kapott 135 millió elsőre soknak tűnik, de reálisan nézve 180-200 millió környékén kellett volna kapniuk. Mi lett a pénzzel? Elköltöttek belőle 60 millió eurót, de egy jóval gyengébb csapatot sikerült összerakni. Az, hogy nem kaptak ki a bajnokságban az első négy fordulóban, az annak köszönhető, hogy könnyű ellenfeleik voltak, itt nem hat, hanem tizenkét ponttal kellett volna indítani, sok mérkőzést elszórakoztak, ez pedig a szezon későbbi részében üthet vissza. 

Freiburg: Van merítési lehetőség

Annak ellenére, hogy a Freiburg belefutott négy, illetve öt bekapott gólba is a Stuttgart és a Dortmund elleni mérkőzéseken, ebben a gárdában jóval nagyobb lehetőségek vannak, mint a Frankfurtban. A Freiburg keretét nem vásároltak szét a nyáron, Christian Streich mester az állandóságot képviseli. Érdemes azonban egy gondolatra visszakanyarodni az elmúlt fordulós meccshez, ahol 4-2-re verte őket a Dortmund

A BVB szerzett vezetést Hummels góljával, majd jöttek Grifo percei, aki jól ívelt középre és előbb Holer, majd Hofler fejelt szépen a dortmundi kapuba. A második félidőben viszont szétesett a Freiburg, kaptak hármat és Hoflert kiállították. Streich elmúlt évtizede alatt nem ez volt az egyetlen összeomlás, szinte minden évre jut pár ezekből a rangadókon, valahogy fejben nem bírja el a terhelést a gárda. 

A szerencséje az a Freiburgnak, hogy a Frankfurt jelenleg nem számít komoly ellenfélnek, de azért óvatosnak kell lennie Streich csapatának. Hiába, hogy vereség nélkül kezdte a Frankfurt a bajnokságot, de ezek csalóka eredmények, mi pedig minimum egy pontot várunk a vendégektől, mert jelen helyzetben jobb csapat a Freiburg, mint a legjobbjait elveszítő Frankfurt. 

  • Eintracht Frankfurt - SC Freiburg tipp

    Freiburg vagy döntetlen
    Unibet
    1.87

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés