Könnyen lehet, hogy az Eintracht Frankfurt számára a Német Kupa maradt idén az egyetlen hely, ahol vigasztalódhatnak, de ehhez még előbb a negyeddöntőben az Union Berlint kéne legyőzniük. 

2023 ápr 4. 18:00 Közvetítés: Bet365

A Frankfurt nem vette félvállról a kupát

Viszonylag könnyű sorsolással jutott el az Eintracht Frankfurt a Német Kupa negyeddöntőjébe. Oliver Glasner együttese eddig is komolyan vette a sorozatot, olyannyira, hogy a Darmstadt elleni nyolcaddöntőn egy indokolatlanul erős alapcsapatot küldött a pályára - ellenfélhez mérten erős -, lehet, ha pár helyen rotál Glasner, akkor is simán továbbjutnak, de úgy tűnt, nem akar kockáztatni. 

A Bajnokok Ligájából meglepően könnyedén kiestek a Napolival szemben, szinte esélyük sem volt. A Bundesligában pedig fokozatosan morzsolódnak le, egyre inkább távolodik a top4-es helyezés, ami jövőre automatikus BL-főtáblát jelentene. Egyre többet hibáznak, legutóbb a Bochum ellen csak 1-1-re voltak képesek hazai pályán, pedig majd 65%-ban birtokolták a labdát, de a válogatott szünet előtt sem remekeltek, akkor épp az Union Berlintől kaptak ki. 

Felszabadult az Union Berlin

Amikor még január végén a berlini derbin sima Union-sikert vártunk, akkor azt gondoltuk, hogy ez a német klub idén még valami igazán nagy eredményt elérhet. Ezt megerősítette az Ajax elleni EL-továbbjutásuk, majd jött egy váratlan kiesés a másik Union, a belga Saint-Gilloise ellenében. Megdöbbentő volt a visszavágó, ahogyan idegenben viszonylag simán 3-0-ra kaptak ki. Ezek után csak a Német Kupa maradt a Bundesliga mellett, jól látható, mindkettőt komolyan veszi a gárda. 

Eintracht Frankfurt Union Berlin
Kevin Behrens (Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock.com)

A nemzetközi kupából való kiesés annyira jót tett nekik, hogy előbb 2-0-ra verték a Frankfurtot, majd a válogatott szünet után 3-0-ra a Stuttgartot a Bundesligában. Abba a meccsbe nem igazán volt benne a kiütéses berlini siker, hiszen a Stuttgart szerzett vezetést, de a VAR elvette a góljukat, majd utána a második félidőre már úgy jött ki az Union, hogy minél előbb el akarják dönteni a három pont sorsát. 

A helyzet változatlan

A válogatott szünet előtt tehát már kicsit megroppant a Frankfurt, úgy tűnik, hogy ez utána sem változott érdemben. Utoljára február közepén nyertek mérkőzést, szokott ilyen lenni Glasner csapatainál, hogy fejben egyszerűen elfáradnak a játékosaik. Legutóbbi két bajnokin 35 kapura lövésből csak egyetlen gólt szereztek, ez a koncentráció hiányát mutatja.

Ennek abszolút ellentéte az Union Berlin, akiket nem tört meg a nemzetközi kupás kiesés sem, koncentráltak, hozzák ugyanazt a kontrákra építő játékot, amiből nagyon hatékonyak. Kevés helyzetből is sok gólt szereznek (42%-os hatékonyság a kaput eltaláló lövésekből), szóval az elvárható, hogy minimum egy gólt szereznek Frankfurtban. Emiatt a mindkét csapat gólt szerez nem rossz opció (2.02), nem mernénk szimplán a berlini továbbjutásra tenni, bármennyire is jobbak jelenleg, de ott a Glasner-féle rutin a kupameccseken.

  • Eintracht Frankfurt - 1. FC Union Berlin tipp

    Mindkét csapat gólt szerez
    Unibet
    2.02

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Eintracht Frankfurt játékosai (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)