Három fordulóval a vége előtt matematikailag is lezárulhat a legfontosabb kérdés: melyik csapat nyeri a 2021-es kiírást. Korábban már említettem, hogy ez végérvényesen eldőlt a Molde-Bodø meccsen, azonban a remény még él, viszont lehet csak vasárnap estig.

Trondheimben is ünnepelni fog a Sárga Horda?

A 2000-es évek legeredményesebb norvég csapata a Rosenborg (2.65), amely úgy fogadja vasárnap este a Bodø/Glimtet, hogy az utolsó esélyt kínálhatja a Moldénak az évvégi elsőségre. Ha nyer a Bodø a Lerkendalban, akkor viszont este győznie kell a Moldénak is, hogy továbbra se dőljön el a küzdelem végérvényesen. Az oddsok alapján a Rosenborg sikere nem lenne annyira meglepő (2.65), azonban tegyük hozzá, hogy múlt héten a Molde hintett nekik egy négyest (4-1). Gyorsan rá is néztem a sérültek listájára és a hazai oldalon számos maródi van: a védelemből Augustinsson és Pereira, míg a középpályáról Hoff, Skjelbred és Vagic biztosan nem, míg Vecchia és Tagseth valószínűleg nem lép pályára. Ráadásul az RBK az utolsó négy fordulóban két pontot volt képes összeszedni, így igencsak bátornak kell lennie ahhoz valakinek, hogy itt komolyan behúzza a hazai győzelmet.

Sportfogadas.org

Csütörtök este újabb győzelmet aratott a Bodø/Glimt (2.45) a Konferencia Ligában, így a tavaszi folytatás már biztos, illetve könnyen elérhető az első hely is, amivel egy kört spórolnának is az északiak. A kettős terhelés nyomás lehet rajtuk, eddig azonban nem látszódott meg, hogy ez csökkentené az erejüket - pláne, mikor már ilyen közel a cél a bajnokságban. Két régóta maródi játékosuk van Sørli és Saltnes személyében, míg Patrick Berg visszatért a középpálya centrumába. Minden sorozatot figyelembe véve utoljára augusztus elején kapott ki a Sárga Horda, ami azt jelenti, hogy immáron 22 meccses veretlenségi sorozatban vannak és azt gondolom, hogy ezt a Rosenborg sem lesz képes megszakítani.

Bergen továbbra is áll

A trondheimi meccstől függetlenül, itt mindegyik csapat győzelmi kényszerben lép pályára. A Moldénak mindenképpen nyerni kell a meccset a bajnoki cím, vagy a második hely megtartása miatt, míg a Brann (3.40) visszaesett az utolsó helyre, miután az előző körben mindkét riválisa nyerni tudott. A legborzasztóbb az az egészben, hogy pár fordulóval ezelőtt a bergeniek már megnyert találkozókat buktak el a közvetlen riválisaik ellen és ezzel most egy teljesen lehetetlen helyzetbe hozták magukat. Az utolsó három fordulóban játszanak a Moldéval, a Bodøvel és a Sarpsborggal. Két csapatot kell ahhoz megelőzniük, hogy egyáltalán az osztályozó helyre odaérjenek. A sorsolás és a mutatott forma alapján, jó esély van arra, hogy Bergen újra első osztályú csapat nélkül marad.

Sportfogadas.org

A rossz előjelek ellenére nem várom azt, hogy a hazai csapat feltartott kézzel áll majd ki a Molde ellen. Sőt! Az előző fordulókhoz hasonlóan jöhet majd a bátor játék, amit elsősorban otthon tudtak eredményesen játszani. Ebben partner lehet a Molde (2.00), amelytől defenzív futballt nem igen szoktunk látni. Az előző fordulóban éppen a Rosenborgot dózerolták le 4-1-re, így a formájukkal nincsen különösebb baj. A nyílt sisakos küzdelmet amúgy mindkét csapat preferálja, így nem csodálkozhatunk, hogy az egész bajnokságot tekintve a Molde meccsein esik a legtöbb gól (3,7), míg a Brann is hatodik ebben a sorban (3,15). Tekintve, hogy mindkét csapat győzelmi kényszerben lép pályára, így nem csodálkoznék, ha egy gólokban gazdag találkozóval zárnánk a 28. fordulót vasárnap este.

Borítókép: Bodo/Glimt csapatának címere (Fotó: Anders Haukland / Shutterstock.com)

 • Eliteserien Tipp

  Rosenborg - Bodø/Glimt;X2
  1.50 Unibet
 • Eliteserien Tipp

  Brann - Molde; 3.0 over
  1.82 Unibet

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.orgHozzászólások 1

chabialonso
chabialonso
2021 nov 28. 11:25

Az éllovasok ellen nagyon nem megy a Rosenborgnak. A Moldetól oda -vissza kaptak ki. Igaz , hogy a Bödo otthonában 2:2-t játszottak, de az a bajnokság elején volt. Akkor még nem rázódött össze a szétszedett Glimt , de azóta újra beindúlt a gólgyár. A Rosenborg a közelmúltban kapott otthony a Lilleströmtől is egy hármast. A Bodo pedig vendégségben verte a Moldet. Érezhető a magabiztosság náluk . A Rosenborg részéről pedig az látszik, hogy ők nem akarnak egy Konferencia - ligában viaskodni. Igen. Ma jön a bajnokavatás.

Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

 • Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2021

SPF Előzetes hozzászólt
2021 dec 11. 00:15
Újra kiesik a Brann?

A Mjøndalen, Brann, Stabæk trióból kettő búcsúzik vasárnap. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2021 dec 11. 00:00
Ezeken a pályákon dől el a bajnoki cím!

A Bodø vagy a Molde emeli magasba a serleget? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2021 dec 3. 23:52

Kapcsolódó cikkek

2021 dec 11. 00:15
Újra kiesik a Brann?