Vasárnap bajnokot avathatunk és fogunk is, miután a Molde otthon fogadja a Strømsgodset csapatát, majd a Rosenborg játszik a Bodøvel. Az oddsok és az esélyek is egyértelműen amellett szólnak, hogy a legfőbb kérdés eldől a 28. fordulóban, azonban az Európa Liga indulásért és az Eliteserien tagságért továbbra is nagy csata dúl.

Csapások a Lerkendalban

Rossz évet zár a Rosenborg (1.70) 2019-ben miután a norvég kupából már kiestek, az Európa Ligában pont nélkül állnak négy fordulót követően, míg a bajnokságban a dobogóért is erősen kell küzdeniük. Múlt héten tehettek volna egy nagy lépést utóbbi felé, azonban a 91. percben kapott góllal egyenlített a ’godset és ezzel az én számításaimat is keresztülhúzta. Ennek következtében elég nehéz helyzetbe került az RBK és egyetlen lehetőség maradt, ami pedig nem más, mint a maradék három mérkőzés megnyerése. Ehhez az első lépést a jelenleg második helyen álló Bodø ellen tehetik meg.

Alexander Søderlund visszatér az eltiltása után.
Fotó: CosminIftode/Shutterstock.com

Majdnem teljes a keret Trondheimban, miután Anders Konradsent elküldték térdműtétre (így térhet vissza jövő szezon elején), míg de Lanlay játéka kérdéses. Ez azt jelenti viszont, hogy a közel legjobb összeállításában léphet pályára az RBK. A Lerkendalban egyébként elég jól megy nekik a bajnokság első harmada óta, így az elmúlt kilenc meccsükből nyolcat behúztak egy döntetlen mellett. Két hete a Moldét verték egy olyan játékkal, ami a Bodø ellen is elég lehet. Az említett kilenc meccses győzelmi sorban egyébként mindössze két csapat (Brann, Kristiansund) úszta meg három gól alatt, ami jól mutatja, hogy a csapat jó irányba halad. Ettől függetlenül sok bírálat érte Horneland mestert, azonban le kell szögeznünk, hogy az általa meghonosított új filozófiához idő kell. Az időnyeréshez viszont el kell csípni a harmadik helyet tabellán, így mindenképpen egy támadó fekete-fehér gárdát várhatunk vasárnap este.

Labdarúgás gyűjtő bónusz


Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Átalakulóban lévő Bodø

Érdekes, ami ebben az idényben a kis északi csapattal történt. Tavaly a másodosztály megnyerésével kerültek vissza az Eliteserienbe és nagy valószínűséggel ki fogják harcolni az Európa Liga-indulást idén. Egy nagyon ambiciózus csapatot hoztak össze a szakvezetők, amelyet viszont máris elkezdtek a nagyobb klubok bomlasztani. A támadószekcióból Layouni már Egyiptomba távozott a norvég átigazolási piac zárása után, míg Evjen Alkmaarba teszi át székhelyét januárban. Többen bírálták a vezetőket, hogy ezzel teljesen feladták az aranyesélyeket, azonban egy ilyen kisebb egyesületnek a gazdasági szempontokat kell előtérbe helyeznie. Remek scout rendszerük van, így joggal bízhatnak benne a sárga-fekete szimpatizánsok, hogy meg lesz a megfelelő pótlás - januárban. A Bodø (4.40) egyébként elkezdte már megtalálni az új embereit, akik közül a 18 éves Victor Boniface már rendszeresen lehetőséget is kap. A csatár remek testfelépítéssel és technikai érzékkel rendelkezik, azonban a tapasztalat és a norvég foci olvasása még hiánycikk a jellemzői között. Mindenesetre okozhat pár kellemetlen percet a Reginiussen - Hovland párosnak a másik oldalon.

Jelenleg a hat ponttal előzik meg az RBK-t, azonban a hátralevő fordulókban még fogadják a Kristiansundot és mennek Moldéba is. Két jó csapattal találkoznak, azonban valószínűleg mindkettőnek már tétnélküli lesz a mérkőzés. Tehát, ha az RBK nyomást akar gyakorolni rájuk, akkor mindenképpen három pontra kell csökkenteniük a különbséget. Nem beszélnénk már erről a lehetőségről egyébként, ha múlt héten nyertek volna az FK Haugesund ellen. Azonban egy kiállítás következtében sikerült a 2-0-s előnyüket leadni. A kiállított Fredrik Bjørkan így nem léphet pályára, míg elölről Ole Sveen sérült. Előbbi hiányát két vonallal is aláhúznám, mivel az eddig 27 forduló mindegyikében játszott és kettő kivételével végig ott volt a pályán. Hiányozni fog hátulról és így nehéz megítélni, hogy az erős nyomással mihez kezd a vendégvédelem.

Összességében, a hazai csapat győzelmét és gólokat várok. Így biztos tippnek tűnik a 3.0 gól felett (1.86), amit viszont mérsékelt oddson kapunk. Ehhez viszont hozzá tudom venni még a hazai győzelmet, így pedig egy esetleges RBK győzelem kombinálva a mindkét csapat gólt lő opcióval (3.00) jól fizet. A Bodø azzal érte el a második helyét, hogy kiválóan támadott, így bennük lehet a gól. Az ő meccseiken esik a legtöbb találat (3,48), míg négy alkalommal nem találtak csak be 27 forduló alatt. A hazai oldalon ott van a már korábban említett győzelmi kényszer és a kiváló forma. Ez most túlságosan is ideális esetnek tűnik ahhoz, hogy ne próbáljuk ki ezt a magasabb oddsot!

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Rosenborg - Bodø/Glimt Tipp

    RBK - Bodø, hazai győzelem és mindkét csapat lő gólt
    3.00 Unibet