Ráfordulunk a bajnokság utolsó harmadára, ami idén kifejezetten izgalmasnak tűnik, miután a bajnoki címért, az Európa Liga indulásért és a kiesés elkerüléséért is nagy harc lesz több csapat között. A 21. fordulóból választottam most két meccset, ahol az érintetteknek különböző céljaik vannak a bajnokságot illetően, azonban remek fogadási lehetőségek kínálkoznak.

Országos egyes

Nehéz elképzelni, hogy a pihenő után a Rosenborg (1.36) pontokat veszítsen a Lerkendalban a Lillestrøm ellen. Horneland fiai bekerültek az Európa Liga csoportkörbe, így a nemzetközi minimum cél teljesítve idén. A bajnokságban a címvédéstől viszont igen távol vannak, miután 10 forduló alatt 10 egységet kellene a Moldéval szemben ledolgozni. Nem lehetetlen, viszont további probléma, hogy a két csapat között ott van a Bodø és az Odd is. Mivel a harmadik Európa Ligás helyet szerintem elviszi a kupagyőztes, ezért jelenleg az RBK negyedik helye még nemzetközi indulást sem érne jövőre, ami egyáltalán nincs bekalkulálva a 2020-as költségvetésbe. A hátrányt azonban lehet a fordulóban csökkenteni, miután a Lillestrøm két hete a gyengébb erőkből álló bergenieket sem tudta feltartóztatni otthon. Az alacsony odds viszont reális, a végeredményre csak élőben fogadnék, ha a hazai csapat hátrányba kerülne!

A Lillestrøm (9.00) veszélyes csapat, azonban a legutóbbi teljesítményük nagyon szíven ütött hazai pályán. Biztos jót tett nekik a pihenő, mivel annál gyengébben nehezebben lehet teljesíteni. Maric maga volt a bizonytalanság (fenti videó) és a kapus személye Trondheimban is döntő lehet. Többször előfordult vele már, hogy hibázott, viszont az utóbbi időben tudott újra kiemelkedő teljesítményeket is nyújtani. Súlyos sérült sincs a csapatban, viszont a veterán Frode Kippe mostanában nem játszott, míg Gustavsson és Pedersen játéka kérdéses. Amit várok a Lillestrømtől viszont, az a gól (1.71). Június 23-a óta minden körben (8) szereztek legalább egy gólt és ennek a folytatására most is jó esély van. Annál is inkább mivel a hazaiaknál a középpálya motorja, a dán box-to-box midfielder, Mike Jensen eltiltott, így ő sem fog pályára lépni Akintola és Helland mellett.

Európai labdarúgás bónusz


Akár 70% bónusz válogatott ligákra tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Tíz lépcsőfok a bajnoki címig

A Molde (1.34) továbbra is a bajnoki cím legfőbb várományosa - joggal. Lecsúsztak az Európa Liga csoportkörről, kiestek a kupából, így ez a 10 meccsük maradt a szezonból. Ráadásul a sérültjeik szépen felépültek, így a maródiak között a kapus Linde, illetve a középpályás Ulland Andersen maradt csak. Mivel bő a keret, így az ó pótlásukat könnyedén meg kell oldania a szakvezetésnek. A csapat formája is kiváló, mivel a legutóbbi 5 fordulóban 13 pontot szereztek, így joggal vették vissza az első helyet a Bodø/Glimttől. Moe mester továbbra is az attraktív támadófocit és a 4-2-3-1-et favorizálja, ami kiváló fogadási lehetőséget jelent nekünk a gólok piacán.

Végeredmény terén kiszámíthatatlanul szerepel mostanában a Tromsø (8.70), akik viszont a gólokat szépen szállítják. Mivel hátul bizonytalanok, ezért a támadósort kellett felpörgetnie Valakari mesternek. Jött nyáron a Manchester Unitedtől Aiden Barlow, akit a szakértők a nyári átigazolások egyik legnagyobb fogásának tartanak. Mellette még Onni Valakari az érdekes, aki a mester fia és elvileg nyugat-európai középcsapatok figyelik (Belgium, Hollandia, Svájc), míg a Slovan Bratislava konkrét lépéseket is tett a finn U21-es válogatott megszerzéséért. Mielőtt azonban Pozsonyba kerülne, van neki éppen elég tennivalója északon. A Molde ellen sem fogják kihúzni kapott gól nélkül (20 forduló alatt ez háromszor ment), így kelleni fognak a gólok. Ha esetleg egy összejönne legalább a vendégeknek, akkor 1.60-szorosát kaphatjuk meg a tétünknek. Ez nem is olyan rossz opció, miután a Tromsø összesen háromszor maradt gólképtelen idén. Legutóbb június 30-án éppen az előbb elemzett Lillestrøm ellen. Azóta viszont jött Barlow mellett Fitim Azemi támadni, míg a porcelánlábú Runar Espejord is éppen bevethető. A bőség zavarával azért nem vádolható Valakari mester, aki nélkülözni fogja három középpályását is a vasárnapi találkozón. Közülük egyedül Ingebrigtsen neve említhető, aki az idény elején még alapember volt, azonban a 14. forduló óta sérült. Ettől függetlenül viszont ügyes támadójátékot várok tőlük, mivel ebben a szekcióban kiváló játékosok játszanak norvég szinten és szokták is hozni a lőtt gólt.

Borítókép: Tromsø szurkolók. Fotó: Øyvind Andreassen/Flickr

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Molde - Tromsø, Tromsø lő gólt
    1.60 Unibet