A sikeres hétközi forduló után megpróbáljuk szinten tartani az eredményeinket a hétvégén is. A legnagyobb meccsnek az Odd - Molde ígérkezik, azonban a formákat elnézve akár egyoldalú találkozó is lehet ettől a két, tradicionálisan kiváló csapattól. Csüggedésre nincs okunk azonban, mivel remek találkozók lesznek ezen kívül is. Jöjjön a tizedik forduló Norvégiából!

A számok nem hazudnak!

Az szezon előzetesben már említettem, hogy több klubnál is igencsak megcsappantak az erőforrások a kőolajválság hatására. A Norvég Futballszövetség (NFF) a héten adta ki a gazdasági jelentését, amelyből kiderült, hogy két első osztályú csapat is komoly pácban van és az úgynevezett vörös zónába kerültek pénzügyileg. Az első név nem meglepő, mivel a Viking játékosok kiárusításáról már többször is szót ejtettem és láthatjuk, hogy idén tényleg a kiesés elkerülése lehet az egyetlen céluk (illetve a fennmaradás). Azóta kiderült az is hogyan akarja a csapat megmenteni a pénzügyi helyzetét: megpróbálják értékesíteni a stadiont és ebből fedezni a kiadásaikat. Meglátjuk mi lesz ennek a végkifejlete, mindenesetre továbbra is az utolsó helyen állnak és a jelenlegi szituáció látványosan nincs jó hatással az együttesre. Az év eleji előzetesben 16-os oddson ajánlottam az egyenes ági kiesésüket, jelenleg 1.75-ös szorzón tehetjük meg ezt a kimenetelt. A stavangeri csapaton kívül a Stabæk van még slamasztikában, az a csapat, amely a 2016-os évben még az Európa Liga selejtezőjében vett részt, míg tavaly majdnem búcsúzott az első osztálytól. Lassan itt a nyár, így felkészülhetünk arra, hogy ezen két csapat legjobb játékosai (Ibrahim illetve Omoijuanfo) átteszik székhelyüket egy másik városba, ezzel klubuknak pénzt teremtve. A közleményből kiderül az is, hogy hozzájuk legközelebb a Vålerenga gazdasági helyzete van, míg a pozitív példát a Sarpsborggal szemléltetik. És akkor most mondjuk azt, hogy a stabil gazdasági helyzet nincs hatással egy csapatra...

 

Sogndal - Brann

A hétközben jött a 2,5 gól alatti tipp a Haugesund - Odd találkozóra, amitől nem jött meg a kedvem az erre való fogadásra, azonban ezen a mérkőzésen ez nem kerülhető meg. Továbbra is hiszek benne, hogy ezzel csak akkor érdemes foglalkozni, ha olyan kimenetelre teszünk, aminek az oddsa 2.00 felett van, azonban reálisnak tartjuk a tippünket. A bergeniek vendégjátékára jelenleg 2,23-as szorzón tehetjük meg a 2,5 gól overt, ami nekem nagy túlzás. Adva van egy hazai csapat, amely szerintem idén a kiesés ellen fog küzdeni, hiába nyerte meg az elmúlt kettő összecsapását. Három-három pont a Viking és a Molde ellen, amivel villámgyorsan felzárkóztak a kieső helyről a középmezőnybe. Az előbbi meccsen a Viking védelme asszisztált (szó szerint) a négy lőtt gólhoz, míg a Molde mostanában nagyon szétesőben van. Ettől függetlenül szép teljesítmény a Sogndaltól a két meccsen lőtt hat gól. Koomson kezdi felvenni a tavalyi szerepét és mind gólpasszokban, mind gólokban egyre nagyobb hasznot hoz. A Brann az idegenbeli négy meccséből egyet húzott csak ki kapott gól nélkül és azt gondolom, hogy a hazai csapat ezen a meccsen is jó lesz egy gólra. Sok hiányzójuk van, viszont a góllövés rendben volt elsősorban Koomsonnak és a csatár Ramslandnak köszönhetően. Elmondható a csapatról, hogy nagyon hektikus eredményeket produkálnak, mivel kilenc meccsükből ötször is eljutott legalább az egyik csapat három gólig a találkozójukon és csak háromszor záródott a mérkőzésük - a nekünk most rossznak számító - 2,5 gól alatt.

A támadógépezetre a másik oldalon sem lehet panasz. Az elmúlt két meccsen kilenc lőtt gól és az összes idei meccsükből ötször jött a 2,5 gól over. Ennek a Brannak idén is el kéne csípnie a nemzetközi kupahelyek egyikét, amire minden esélye meg is lesz, látva a legnagyobb riválisok gyengélkedő játékát. Idegenben is fenntudják tartan a nyomást, ami újdonság lehet a tavalyi évhez képest. Ebben mindenképpen fejlődtek és ez már gólokban is meglátszik idén. Jóval veszélyesebb csapat lett vendégségben (tavaly csak elvétve nyertek Bergentől távol), így várom tőlük a mezőnyfölényt ezen a meccsen is. Kiválóan kontráznak a vezetés tudatában, így egy kinyíló Sogndal ellen potyoghatnak a gólok idegenben is. Nagy fontossággal bír az első gólnak az ideje, mivel addig nem fogják elkapkodni a csapatok, azonban elnézve a két együttest, bárhol bejöhet egy találat már az első félidőben. Ezek voltak a tények és most feltehetjük magunknak a kérdést: megéri 2,23-as szorzón az over?

Kristiansund - Haugesund

Van egy találkozónk, ahol először - számomra meglepő módon - a vendégcsapatot hozták ki esélyesnek. Nem igazán értettem, mivel a Haugesund támadói mostanában sok mindent csináltak csak gólt nem tudtak lőni és a pontok se jöttek annyira. Azóta az oddsok megváltoztak és a végeredményt tekintve már egálban van a két együttes. Azonban az 1X (1.53) és a hazai (-1) ázsiai hendikeppes győzelmet még mindig jó áron (5.10) kaphatjuk. A hazai gárda az első fordulóban vesztett csak otthon a Molde ellen egy, a végletekig kiélezett meccsen, majd aratott három győzelmet zsinórban. Írtam róluk a szezon előzetesben, hogy a hazai teljesítményük sorsdöntő lehet a bajnokság végkimenetelét nézve és úgy tűnik, hogy a kezdeti kudarc után magukra találtak Kristiansundban. Az idei bajnokságban a bennmaradásért folytatott harc kiélezettebb lesz, mint tavaly, mivel most nincs egy olyan gyenge csapat, mint tavaly a Start - bár ez változhat, ha a Vikingnél teljesen elfogy a pénz. Egy nagyon harcos hazai csapatra számítok, amely foggal-körömmel ragaszkodni fog legalább a döntetlenhez, mivel tudják, hogy ez a Haugesund idegenben most elkapható.

Filip-Kiss-Haugesund-002

Filip Kiss visszatérhet a csapatba, azonban nagy kérdés, hogy ez mennyit javít a játékon.

Fotó: Vlad1988/Shutterstock.com

Filip Kiss visszatérhet három sárga lap után járó eltiltásából a Haugesundba, azonban a támadógépezet ettől nem lesz jobb. A nyáron érkezett Johnny Buduson teljesen súlytalan elől, Gytkjær és Ibrahim egyszerre kerültek formán kívülre, míg Liban Abdi sérülés miatt nem áll a vezetőedző rendelkezésére. Nem túl fényes előjelek egy olyan csapatnál, akik 277 perc nem lőttek gólt és ahol a csapat is kezd elfogyni, mivel kedden már a padra kellett ültetni a 17 éves Kristoffer Veldét is. Ne feledjük, hogy egy nemzetközi kupaindulóról beszélünk, viszont ez a heti két meccs most nagyon sokat vesz ki belőlük és az osztályozó helytől csak három pontra vannak. Elég nagy rizikófaktor van most bennük és én így mindenképpen a hazaiakat támogatnám. Az 1X-től elkezdve az ázsiai hendikeppig nálam mindenben van érték, amíg nem esnek le az oddsok. Viszont ez hamarosan meg fog történni, így mindenképpen próbáljunk gyorsan dönteni. Nem várok sok gólos összecsapást, viszont nehezen tudom elképzelni, hogy a Haugesund most is annyira eredményes lenne, mint volt a Stabæk (0-3) vagy a Lillestrøm (0-2) elleni idegenbeli fellépésén.

Az oddsok bővülésével további tippek várhatóak! Ha pedig még több skandináv focira vágysz, akkor ITT folytathatod az olvasást!

Szerinted jövőre is az Eliteserienben láthatjuk a Viking Stavangert?
Igen.
Nem.
Survey Maker
 

5.000 Forint Ingyen Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Sogndal - Brann; 2,5 gól over
    2.23 Unibet
  • Kristiansund - Haugesund; Kristiansund -1
    5.10 Unibet