Nem kis dilemmában voltam a hétvége előtt, hogy melyik meccset válasszam a vasárnapi kínálatból, ahol van egy Strømsgodset - Rosenborg rangadónk és egy hazai győzelemnek kinéző Sarpsborg - Bodø/Glimt találkozó. Végül úgy határoztam, hogy a tromsøi kirándulásnak lehet csúnya vége a kristiansundiak számára.

Ahol még mindig hó van

És tényleg! Emlékszem tavaly júniusban pont a Tromsø IL (1.68) hivatalos oldala posztolta, hogy havazott a messzi északon, azonban áprilisban ez még Trondheim környékén is előfordulhat, szóval nincs ebben semmi meglepő. Egyszer néztem egy statisztikát, ami szerint a Tromsø ilyen zord (értsd: szakadó hóesésben) körülmények között otthon az átlagosnál több pontot szerez és érdemes behúzni a hazait. Mondhatnánk, hogy ez az időszak április végén már nincsen, azonban a havas esős nap most szombaton lezajlik, így vasárnap napos 4 fokban rendezhetik meg majd a találkozót, ami ideális futball idő a világ legészakibb első osztályú csapatnál.

A körülményektől függetlenül  a városban igazi futballhangulat van, miután eddig otthon mindenkit legázolt a csapat (4-0 Ranheim, 3-1 Strømsgodset, 4-1 Sandefjord) és ezt elsősorban a tavaly kinevezett szakembernek, a finn Simo Valakarinak köszönhetik. Remekül motiválja a csapatot a mester és olyan elánnal állnak neki a meccsnek otthon, hogy az eddig mindegyik védelmet elsöpörte. A minőség is meg van az együttesben, ahol a tavalyi hosszú sérülése után már újra csúcsformában van az a Runar Espejord (2.43, hogy gólt lő), aki két éve (20 évesen) még a válogatotthoz is közel állt. A kiszolgáló személyzete között ott van a Blackburn Roversben megismert Morten Gamst Pedersen, illetve a legnagyobb esélyese az assziszt királyi címnek, Gjermund Åsen. A télen nem költöttek sok pénzt a csapatra (Robert Taylor és Daniel Berntsen azért fontos vétel volt), azonban a csapat magja egyben maradt és ez nyerő taktikának bizonyult. Tudniillik a fenti játékosok közül Åsennek és Gamstnak is lejárt volna a szerződése és a fél Eliteserien mezőny vitte volna őket. Azonban megtartották a játékosokat és az együttes jelenlegi formája akár az Európa Liga selejtezőjébe is lőheti őket, ami az utóbbi évek viszontagságai után igazán nagy felüdülés lenne a szurkolók számára.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A meccstől összességében erőteljes hazai nyomást várok. Ez eddig így volt mindegyik meccsen Tromsøben, így a kontrákra építő Kristiansund ellen ez borítékolható. Ettől elsősorban fognak majd jönni a hazai szögletek (1.38), amit amúgy még 0-2-es hendikeppel is érdemes lehet tenni (2.05). Az idei három meccsükön 2, 3, illetve hét szöglettel lőttek többet mint a vendégek, így az idegenben visszahúzódó Kristiansund ellen jönnie kellene a hármas különbségnek. A szögletekre fogadásnak az a legnagyobb hátránya, ha az a csapat szerzi meg a vezetést, akire a kornerek által fogadtunk. Mint láthatjuk ez a tromsøi nyomást annyira nem befolyásolja, mivel úgy hozták a több szögletet, hogy otthon egy percet nem játszottak még hátrányban, viszont a Valakari-elv szerint akkor is nyomást kell fenntartani, ha vezetnek. Lehet a finn mestert nem szeretni? Hát nem! Emellett még a szögletekben nem bízóknak a hazai (1.68) - vagy hendis (-1; 2.23) győzelmet ajánlanám, mivel a Kristiansund rendre otthon szerzi meg a pontja nagy részét és nem idegenben (bár idén két döntetlene van az egy vereség mellett). Egyetlen tényezőként lehet említeni a Tromsø ellen, hogy az első- és a második számú kapusuk is sérült, így a 21 éves Jacob Karlstrøm fog védeni, aki rám eddig kellemes benyomást tett.

Bamba és Stokke - akik gondot okozhatnak

Nézzünk azért szét a Kristiansund háza táján is, akik nem jönnek feltartott kézzel természetesen Tromsøbe. Mint említettem a tavalyi évben is a hazai pályára helyezték a hangsúlyt, és Kristiansundból majdnem lehetetlen volt három pontot elhozni. Az év elején a szakemberek is ezt emelték ki, hogy az esős kisvárosnak ez lehet az erőssége. Igazuk volt, a hetedik helyen végeztek és a 40 megszerzett pontból 25-öt szereztek hazai környezetben. A tendencia idén folytatódik,azonban tegyük hozzá, hogy a Rosenborg otthonában már sikerült számukra a bravúros pontszerzés.

Stokke szerencséjükre felépült a peches tizenegyesrúgásból, ahol súlyosan megsérült (az egója) még egy korábbi fordulóban. Így is van azonban hiányzó, mivel a tavaly szerződtetett Torgil Gjertsen lendülete és gólérzékenysége hiányozni fog a középpályáról. Ott lesz helyette viszont Daouda Bamba, aki a sebesség lesz Stokke robosztus alkata mellett. Ez az a pont ahol zavarba hozhatják a tromsøi védelmet egyébként: ha Bamba kerül szembe a másik oldalon Wangberggel és a labda a földön van, akkor azért verhető lesz a feltolt hazai védekezés. Ennek függvényében egy szórakoztató meccset várok és mindkét féltől találatokat (1.72), azonban Valakari motivációs képessége miatt gólokban megmutatkozó hazai mezőnyfölényt és győzelmet.

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tromsø - Kristiansund; Tromsø -1
    2.23 Unibet
  • Tromsø - Kristiansund; Tromsø legalább három szöglettel többet rúg
    2.05 Unibet