Csonka forduló után (az időjárási körülmények miatt a Ranheim - Brann mérkőzést elhalasztották) újból nem lesz teljes a kör, így a nyolc helyett csak hat találkozóból választhatunk a hétvégén. Ne feledjük, hogy Norvégia több pontján továbbra is tombol a tél, így igen fagyos körülmények között rendezik meg a második fordulót is!

Lillestrøm - Sarpsborg

Az első forduló egyik legnagyobb meglepetését okozta a Sarpsborg (2.75) csapata, amely igen zord körülmények között (szakadó hó) tudta megverni a címvédő Rosenborgot. Egy ki-ki meccs volt, ahol a S08 gólja előtt éppen ziccert harcolt ki az RBK, azonban a végén mégis a hazaiak örülhettek (1-0). Ettől nem írnám le a Rosenborgot, viszont a fehér-kékek kellemes meglepetésben részesítettek. Az év eleji előzetesben külön is kitértem rájuk, mivel ők bizonyultak a legaktívabbnak az átigazolási piacon és ez nem szokott jól elsülni. Hiába távozott több kulcsjátékos is, úgy tűnik a csapategység továbbra is megmaradt és küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak. Ez kellett az első hazai meccsükön, mivel helyzeteket főleg az ellenfél dolgozott ki, míg a sarpsborgiak az első (és egyetlen komoly) alkalmukat kihasználták a gólszerzésre. Geir Bakke tanult a tavalyi hibájából és most otthon már egy igen defenzív csapatot küldött fel a Rosenborg ellen, amin most könnyen lehet, hogy változtatni fog. A vendégek ereje tavaly éppen abban rejlett, hogy megpróbálják irányítani a meccseiket, azonban a nagyobb csapatok ellen erre képtelen voltak. Most viszont egy nyíltabb játékot várok tőlük, amihez a sárga-feketéknek is lesz néhány szavuk.

A Lillestrømnek (2.63) nem indult túl jól a bajnokság, mivel a visszajutó Bodø elintézte őket 3-1-re. A sárga-feketék tavaly is előszeretettel játszottak nyíltan és ez otthon hatványozottan igaz rájuk. Ráadásul ez a két csapat vívta a norvég kupa döntőjét is (3-2), ahol nem lehetett panaszunk a színvonalra és a csapatok lelkesedésére. Itt a visszavágás ideje, amit a hazai gárda mindenképpen szeretne elkerülni a csúfos idénynyitó után. A nyáron érkezett tromsøből Thomas Lehne Olsen, aki első meccsén máris góllal köszönt be és Erling Knudtzonnal kiegészülve elég hatásos csatárpáros lehet Norvégián belül. Másrészről a hátvédsor is igen gólképes, mivel a 40 éves Frode Kippe a pontrúgásoknál két emberrel is elbánhat, míg láthattuk az első fordulóban, hogy nem lehetetlen őket zavarba hozni. Két offenzív csapat, azonban mégis a 2,5 overt (2.02) tartják a bukik kevésbé esélyesnek. Nem tartanám rossz ötletnek ellenük menni.

Haugesund - Molde

Az előző meccshez képest, itt is adva van a norvég kupában elszenvedett vereség utáni revans vágy a Haugesund csapatában. Egy tavalyi helyszíni interjúnkban ez a meccs pont szóba került, amit a videón vissza is hallgathattok. Mindkét csapat győzelemmel indította az idényt és az FKH skieni győzelme (1-2) a kisebb meglepetés kategóriába is beletartozott. Roppan szimpatikus, ahogy megpróbálják visszahozni a saját nevelésű játékosokat (Joakim Våge Nilsen, Christian Grindheim, Kallevåg) és ezzel egyidőben lehetőséget biztosítani a fiataloknak (Ibrahima Koné, Kristoffer Velde). Ami a csapat fő erénye, az az egységesség és a saját stadionjukban nyújtott kiemelkedő teljesítmény. Mindegyik gárda tudja Norvégiában, hogy a Haugesund Stadionban nagyon meg kell szenvedni a pontokért és így furcsa a hazaiak magas győzelmi szorzója (3.10). Tavaly egyszer sem verték meg a Moldét, mégis egy 1X-et (1.58) bevállalhatónak érzem. Azonban az ár-érték arányt is figyelembe véve, inkább mennék el a hazai csapat több szögletet rúg opció felé (1.78). Abban biztos vagyok, hogy az FKH nyomás alatt fogja tartani az ellenfelet és ez kiváló a Molde gyors játékosainak is. Tavaly három meccs alatt volt gólképtelen az Eirik Horneland által vezetett gárda Solskjærék ellen és ez idén is folytatódhat. Nem lennék meglepve, hogyha csak ezúttal is a meddő mezőnyfölényig jutna a gárda, ami nekünk sok szögletet hozhat, nekik viszont kevés gólt.

Villámrajtot vett a Molde, mivel a Sandefjord ellen elért 5-0 igencsak figyelemreméltó. Tegyük hozzá, a mérkőzést visszanézve azért jól látható, hogy Solskjær csapata kiválóan sáfárkodott a helyzetekkel. 4-0-ig úgy mentek el, hogy mindent berúgtak ami adódott, illetve a vendégek is próbáltak mindent megtenni (felesleges büntető, rossz hazaadás) a sima meccs érdekében. Ugyanúgy ahogy a Rosenborg első körös vereségére, erre a fölényes győzelemre se építenék. Ennél sokkal nehezebb meccs vár rájuk Haugesundben. Ehhez képest egyértelműen ők lette kikiáltva a találkozó esélyeseinek (2.45), amire építhetünk.

Kinek sikerül a revans?
Csak a Sarpsborgnak
Csak a Haugesundnek
Mindkettőnek
Egyiknek sem
 
Created with BuildQuizzes

Borítókép: Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Lillestrøm - Sarpsborg; 2,5 over
    2.02 Unibet