Csonka forduló után (az időjárási körülmények miatt a Ranheim - Brann mérkőzést elhalasztották) újból nem lesz teljes a kör, így a nyolc helyett csak hat találkozóból választhatunk a hétvégén. Ne feledjük, hogy Norvégia több pontján továbbra is tombol a tél, így igen fagyos körülmények között rendezik meg a második fordulót is!

Lillestrøm - Sarpsborg

Az első forduló egyik legnagyobb meglepetését okozta a Sarpsborg (2.75) csapata, amely igen zord körülmények között (szakadó hó) tudta megverni a címvédő Rosenborgot. Egy ki-ki meccs volt, ahol a S08 gólja előtt éppen ziccert harcolt ki az RBK, azonban a végén mégis a hazaiak örülhettek (1-0). Ettől nem írnám le a Rosenborgot, viszont a fehér-kékek kellemes meglepetésben részesítettek. Az év eleji előzetesben külön is kitértem rájuk, mivel ők bizonyultak a legaktívabbnak az átigazolási piacon és ez nem szokott jól elsülni. Hiába távozott több kulcsjátékos is, úgy tűnik a csapategység továbbra is megmaradt és küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak. Ez kellett az első hazai meccsükön, mivel helyzeteket főleg az ellenfél dolgozott ki, míg a sarpsborgiak az első (és egyetlen komoly) alkalmukat kihasználták a gólszerzésre. Geir Bakke tanult a tavalyi hibájából és most otthon már egy igen defenzív csapatot küldött fel a Rosenborg ellen, amin most könnyen lehet, hogy változtatni fog. A vendégek ereje tavaly éppen abban rejlett, hogy megpróbálják irányítani a meccseiket, azonban a nagyobb csapatok ellen erre képtelen voltak. Most viszont egy nyíltabb játékot várok tőlük, amihez a sárga-feketéknek is lesz néhány szavuk.

A Lillestrømnek (2.63) nem indult túl jól a bajnokság, mivel a visszajutó Bodø elintézte őket 3-1-re. A sárga-feketék tavaly is előszeretettel játszottak nyíltan és ez otthon hatványozottan igaz rájuk. Ráadásul ez a két csapat vívta a norvég kupa döntőjét is (3-2), ahol nem lehetett panaszunk a színvonalra és a csapatok lelkesedésére. Itt a visszavágás ideje, amit a hazai gárda mindenképpen szeretne elkerülni a csúfos idénynyitó után. A nyáron érkezett tromsøből Thomas Lehne Olsen, aki első meccsén máris góllal köszönt be és Erling Knudtzonnal kiegészülve elég hatásos csatárpáros lehet Norvégián belül. Másrészről a hátvédsor is igen gólképes, mivel a 40 éves Frode Kippe a pontrúgásoknál két emberrel is elbánhat, míg láthattuk az első fordulóban, hogy nem lehetetlen őket zavarba hozni. Két offenzív csapat, azonban mégis a 2,5 overt (2.02) tartják a bukik kevésbé esélyesnek. Nem tartanám rossz ötletnek ellenük menni.

Haugesund - Molde

Az előző meccshez képest, itt is adva van a norvég kupában elszenvedett vereség utáni revans vágy a Haugesund csapatában. Egy tavalyi helyszíni interjúnkban ez a meccs pont szóba került, amit a videón vissza is hallgathattok. Mindkét csapat győzelemmel indította az idényt és az FKH skieni győzelme (1-2) a kisebb meglepetés kategóriába is beletartozott. Roppan szimpatikus, ahogy megpróbálják visszahozni a saját nevelésű játékosokat (Joakim Våge Nilsen, Christian Grindheim, Kallevåg) és ezzel egyidőben lehetőséget biztosítani a fiataloknak (Ibrahima Koné, Kristoffer Velde). Ami a csapat fő erénye, az az egységesség és a saját stadionjukban nyújtott kiemelkedő teljesítmény. Mindegyik gárda tudja Norvégiában, hogy a Haugesund Stadionban nagyon meg kell szenvedni a pontokért és így furcsa a hazaiak magas győzelmi szorzója (3.10). Tavaly egyszer sem verték meg a Moldét, mégis egy 1X-et (1.58) bevállalhatónak érzem. Azonban az ár-érték arányt is figyelembe véve, inkább mennék el a hazai csapat több szögletet rúg opció felé (1.78). Abban biztos vagyok, hogy az FKH nyomás alatt fogja tartani az ellenfelet és ez kiváló a Molde gyors játékosainak is. Tavaly három meccs alatt volt gólképtelen az Eirik Horneland által vezetett gárda Solskjærék ellen és ez idén is folytatódhat. Nem lennék meglepve, hogyha csak ezúttal is a meddő mezőnyfölényig jutna a gárda, ami nekünk sok szögletet hozhat, nekik viszont kevés gólt.

Villámrajtot vett a Molde, mivel a Sandefjord ellen elért 5-0 igencsak figyelemreméltó. Tegyük hozzá, a mérkőzést visszanézve azért jól látható, hogy Solskjær csapata kiválóan sáfárkodott a helyzetekkel. 4-0-ig úgy mentek el, hogy mindent berúgtak ami adódott, illetve a vendégek is próbáltak mindent megtenni (felesleges büntető, rossz hazaadás) a sima meccs érdekében. Ugyanúgy ahogy a Rosenborg első körös vereségére, erre a fölényes győzelemre se építenék. Ennél sokkal nehezebb meccs vár rájuk Haugesundben. Ehhez képest egyértelműen ők lette kikiáltva a találkozó esélyeseinek (2.45), amire építhetünk.

Kinek sikerül a revans?
Csak a Sarpsborgnak
Csak a Haugesundnek
Mindkettőnek
Egyiknek sem
 
Created with BuildQuizzes

Borítókép: Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Fogadj akár 30%-os nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-kal lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Eliteserien Tipp

    Lillestrøm - Sarpsborg; 2,5 over
    2.02 Unibet