Érdekes oddsokat kaphatunk erre a fordulóra, mivel továbbra is túlértékelik a nagyobb büdzsével rendelkező klubokat, amelyek közül egyedül a Rosenborg szerepel az elvártaknak megfelelően. Ezúttal inkább az esélytelenekre fogunk fogadni, illetve egy héttel későbbre is tekintünk már!

Strømsgodset - Sandefjord

A szombati napon egy meccset rendeznek, ahol a Strømsgodset (1.42) van kikiáltva elsőszámú esélyesnek, de nem találom túl értékesnek a rájuk vonatkozó oddsot. Az év elején írtam már, hogy Marcus Pedersen formája meghatározó lesz a csapat jövőjére nézve, azonban nem a várakozásoknak megfelelően teljesít eddig. Az Aalesund ellen büntetőt is hibázott, ami után lecserélték és kicsit zúzott is az öltözőbe menet. Múlt héten adott legalább egy gólpasszt, azonban ez is csak egy pontra volt elég a Sogndal ellen. Négy meccs alatt öt pontot gyűjtöttek és nem érezni bennük az átütőerőt. Csak a Haugesundöt tudták legyőzni, de ott is 45 percig emberelőnyben voltak, míg az elmúlt két fordulóban az Aalesund és a Sogndal ellen is csak döntetlen jutott nekik. Sokkal inkább benne van a játékukban a negatív meglepetés, mintsem egy gólzáporos siker - amit az oddsukból várnánk.

 

Velük szemben a Sandefjord meglepően jól kezdte az évet. Újoncként nagyon korrekt játékot tesznek ki a pályára és lazán lehetne több pontjuk mint hat. A Lillestrøm a meccs végén fordította meg ellenük a találkozót (2-1), míg a Rosenborgot teljesen féken tartották, ameddig nem kerültek emberhátrányba. Azóta megverték a széthullani látszó Vålerengát és a szintén újonc Kristiansundot is. Kastrati négy gólnál jár már és benne lesz a gól szombaton is. Pláne, hogy ő rúgja a büntetőket is, így érdemes elgondolkozni a rá kínált 4.40-es gólszerzési szorzóra. Ezen kívül ajánlánom az ázsiai hendikeppek közül a Sandefjord +1 (2.28) opciót, amiben kiváló érték van, ha úgy gondoljuk hogy a hazai szorzó túlzó. Nagyon összekell jönnie mindennek hazai oldalon, hogy itt legalább két gólos különbséggel zárjanak. Csapatként funkcionálnak a vendégek és a Rosenborg meccs tanulsága lehet számukra is, hogy felvehetik a versenyt a legjobbakkal is!

Vålerenga - Sogndal

Hasonlóan az előző meccshez, a hazaiak oddsa (1.76) kicsit nevetségesnek tűnik. Ronny Deila arról beszélt az első fordulókban, hogy ez a csapat odaérhet a dobogóra. Ehhez képest az első meccsen legyőzték hazai pályán, nagy nehézségek árán az atomgyenge Vikinget, majd jött három vereség, amelyek alatt összesen 10 gólt kaptak. A védelem nem áll a helyzet magaslatán és a kapuban sincs minden rendben. A kapus, Sandberg, hibát-hibára halmoz, míg a védelembe visszatérhet az a Tollas Nation, aki a Sandefjord ellen (1-2) egymaga összehozott egy büntetőt, majd szerzett egy gólt és végül kiállíttatta magát, ezzel megpecsételve csapata sorsát. Mindenki döntse el maga, hogy mennyire jó hír a hazai drukkereknek, hogy visszatérhet a kezdőbe. Tény, a hiányában 4-0-ás vereséget szenvedtek Moldéban, így a nem szerepeltetése se indokolt. Összességében elmondható, hogy a hátsó alakzat nem áll biztos lábakon, így pedig kicsit érthetetlen hogy a transzferidőszak zárónapján miért előre szereztek meg két új játékost is.

Adja magát erre a mérkőzésre a 2,5 over (1.81), mivel nehezen hihető hogy bármelyik csapat is gólnélkül húzza ki a 90 percet. A Sogndalnál se fenékig tejfel az élet. Idegenben meglepően sima vereségeket szenvedtek a nem túl acélos Sarpsborg (3-1), Tromsø kettőstől, míg otthon megverték a Stabæket (4-1) és ikszeltek a Strømsgodsettel (1-1). Mint láthatjuk azért jönnek a gólok a csapatnál és ezt elősegíti, hogy az átigazolási szezon végén meghiúsult az assziszt királyuk, Koomson távozása. Az over mellett érdemes megnézni a vendég gólokra kínált szorzókat is: legalább egy gól után 1.50, míg kettő esetén 3.4-es szorzó ütheti a markunkat.

Haugesund - Molde

A forduló zárásaként, hétfőn rendezik meg az egyik legérdekesebbnek tünő összecsapást. Az underdog szerepét a Haugesund (3.10) tölti be, amely kicsit érthetetlen számomra. A sorsolásuk pocséknak mondható, mivel egyszer játszottak csak otthon és az a meccsnap is hétköznapra esett, így pedig a nézőszám nem volt túl magas - az időjárás zordságáról nem beszélve. Ezenkívül jártak Drammenben és Bergenben is, míg Lillestrømből elhozták mindhárom pontot. Ezeket az eredményeket elnézve nem lehetnek szomorúak a drukkerek, ráadásul a védelmük elkezdett felépülni. Az első fordulóban megsérült Haraldseid visszatérhetett már az előző fordulóban, míg Bjørkjær se maródi már. A középpályáról esett ki az előző fordulóra Hajradinovic, azonban az ő játékára is lesz már esély hétfőn. A támadósorral elől minden rendben, hozzák a két gólos átlagot, így bennük is bízhatunk. A Runar Nordvikkal lefolytatott beszélgetés során szóba került hogy senki sem szeretett hozzájuk utazni tavaly és ezt könnyen érthetjük. A Vålerenga elleni meccset a harmadik gól megszerzéséig végig nyomták és tényleg nyomást tudtak helyezni a nem annyira gyenge ellenfelükre és ezért mindenképpen jár nekik a dícséret. Ezenkívül tavaly összesen egy vereséget szenvedtek el a Gamlåban, így nem látok akadályt az 1X (1.62) ajánlása előtt.

 

Legutóbb a Molde hintett négyet a Vålerengának, azonban egy meccstől nem esek hanyatt. Tudjuk, hogy a vendégek védelme milyen, mivel a Haugesund is lőtt nekik ugyanennyi gólt, igaz ők kaptak is hármat mellé. Solskjær gárdája kicsit továbbra is lufinak tűnik és kiváncsian várom hogy mikor kezdenek bele egy olyan rossz sorozatba mint a tavalyi szezon közepén. A nyáron sokat gyengültek és idén a szerencse is az ő oldalukon állt. Kaptak egy jó sorsolást és a meccseiket az elején nagy nehézségek árán hozni is tudták. Azonban náluk is, mint a többi nagy csapatnál, hiányzik a csapategység és a tűz a játékosokból. Ebből viszont nagyon jól állnak a hazaiak és szerintem ez átlendítheti őket a Moldén is. Egy döntetlenre mindenképpen jók lesznek otthon, míg a Molde abban bízhat, hogy az elején betalálnak és hamar döntésre viszik a találkozót, mint az oslóiak ellen - azonban erre kevés az esély.

Csak gólokat ne!

Az Unibetnél voltak olyan kedvesek és erre a hétre jól feltöltötték kedvenc játékospiacomat, avagy ki nem szerez gólt az ötödik fordulóban? Erre a hétre két szélsőt választottam, akik elvétve jutnak a kapu közelébe és emellett igazán nagy formában sem játszanak a gólszerzés terén. A korábban elemzett Vålerenga - Sogndal meccsen minden bizonnyal pályára lép Bård Finne (1.39), aki a télen tért haza Németországból és az egycsatáros játék során a jobbszélső posztját töltheti be. A 22 éves játékos az első fordulóban talált be, de annak a találatnak is külön sztorija van. A csapat előszámú csatára, Mos Abdellaoue sérültet játszott a 16-oson belül, így Bård behúzodott és ha már ott volt, akkor kapott egy kihagyhatatlan beadást. Ettől függetlenül, a fő feladata az előkészítés és nem nagyon került gólhelyzetbe a későbbi meccseken. Tovább növeli a szorzó értékét, hogy eddig egyszer sem maradt a pályán a mérkőzés végéig.

Hasonló szerepkörben, de a baloldalról ívelget be az egyszeres norvég válogatott Anders Trondsen (1.21). Finnéhez hasonlóan neki is van már egy gólja, amikor is távolról rászúrt egy labdát a kapura, amit valami isteni csoda révén nem tudott a hálóőr védeni. Négy gólpasszott jegyzett már a szélső és a csapatban is ez az elsőszámú feladata. Az oldalvonal mellett fog lelkesen futkározni és keresi majd labdákkal a két csatár egyikét. Ehhez remekül ért, azonban a góllövést illene ráhagynia másra. Ráadásul a Kristiansund jön hozzájuk, akik kemény falat vontak fel eddig az összes meccsükön és hiába játszottak jó ellenfelekkel, két gólnál többet még egyszer sem kaptak. A Sarpsborg főleg kontrázni tud és nem fog nekik feküdni a vendégek stabil védekezése. Underes meccsnek tűnik, így Trondsent lehet párosítani lazán Finnével egy magasabb oddsért.

Megelőlegezzük!

Rendhagyó módon, egy héttel előre kell tekintenünk, hogy jó szorzón fogjuk el otthon a Brannt a Viking ellen. 1.8-as a hazai csapat győzelmi oddsa és biztos vagyok benne, hogy ez jövő héten ilyenkor márcsak 1.5 körül fog mozogni. A Brann otthon az egyik legjobb, hihetetlen közönség áll mögöttük és 90 perces nyomást helyeznek az ellenfélre. Otthon verték idén a jó erőkből álló Strømsgodsetet  (3-0) és a Haugesundot (3-1) is nagyon simán. Az ő otthonukban egyedül a Rosenborg fog úgy pályára lépni, hogy reális esélye lesz a pontszerzésre és ez tavaly is így volt. A 2016-os évben 15 hazai meccsből 11-et behúztak és ez idén sem lesz rosszabb arány elnézve őket. Április 29-én az eddig nulla pontos Vikingnek kéne őket megállítania, azonban ez elég lehetetlennek tűnik. A három kapott gól szerintem garantált, míg elől mindent kihagynak. Itt van a csatársorban a Crystal Palace-tól megszerzett Kwesi Appiah, aki a kihagyhatatlant is elhibázta a Rosenborg ellen, míg lesről már ügyesebb volt. Egyszerűen nehezen tudja elképzelni az ember, hogy ez a Viking állítsa meg a Brann Bergent hazai környezetben. Nagyon jól tudják a vörösök, hogyha hozzák a tavalyi hazai mérlegüket, akkor idén is kvalifikálni fogják magukat a nemzetközi kupába, mivel a többi nagyobb csapat (kivéve a Rosenborg) egyszerűen túl sok pontot hullajt el a gyengébb együttesek ellen. Ez a szorzó 1.5-ig igen értékes, de tegyük meg minél hamarabb!

Melyik tippe(ke)t érzed a legerősebbnek? (több is megjelölhető)
Strømsgodset - Sandefjord; Sandefjord +1
Vålerenga - Sogndal; 2,5 gól felett
Nem lõ gólt: Finne és Trondsen
Haugesund - Molde; 1X
Brann - Viking; Brann gyõzelem
Poll Maker
 

Számlanyitási ajánlat

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Strømsgodset - Sandefjord; Sandefjord +1
  2.28 Unibet
 • Vålerenga - Sogndal; 2,5 gól felett
  1.81 Unibet
 • Nem lő gólt: Finne és Trondsen
  1.68 Unibet
 • Haugesund - Molde; 1X
  1.61 Bet365
 • Brann - Viking; Brann győzelem
  1.80 Unibet