Régen foglalkoztam már a Moldéval, amely együttes elszakadt öt pontnyi távolságra az őt üldöző Bodøvel szemben. Mivel csak hat forduló van hátra, így ez az előny elég is lehet. A következő lépést otthon, az FK Haugesund ellen kellene megtenniük.

Otthon nem lehet kérdés

A bajnokságban a legjobb hazai mutatóval rendelkezik a Molde (1.55), miután 12 meccséből tízet megnyert, míg kettő alkalommal döntetlenre végzett. Ez a kiváló hazai mérleg az egyik alapja annak, hogy jelenleg öt ponttal veri a Bodøt és nyolccal az Oddot. A hazai stratégiájuk egyébként elég egyszerű: nyomás alatt tartani az ellenfelet, majd addig „ütni”, míg meg nem lesz a biztonságos különbség a két gárda között. Ezt pedig azért tudják rendkívül hatékonyan végrehajtani, mivel a sérülések elkerülték a csapatot, illetve a keret minősége is sokat javult a télen. Norvég szinten top játékosok játszanak minden csapatrészben és nehezen tudom elképzelni, hogy ne ők szakítsák meg (újra) a Rosenborg négy szezon óta tartó regnálását.

Aker Stadion - a helyszín.
Fotó: Wiggo Hovde/Wikipédia

A Solskjær-éra végezte óta, Erling Moe nem sokat változtatott a taktikán a Moldénál. Megmaradt a 4-2-3-1-es felállás, azonban a személyeket kicsit variálnia kellett. A szezon elején még Ohi (Omoijuanfo) volt a középcsatár és szerezte is szép sorjában a gólokat. Azonban a baloldalról kiesett az egész szezonra Ulland Andersen, míg a sérülékény középcsatárt, Leke Jamest elkerülték a kihagyások. Érdekes ez, mivel Ohit éppen azért erőltették az átigazolási időszak végén, mivel kizárt volt, hogy James bírni fogja a hármas terhelést. Még a tavalyi szezonból hozott át egy kisebb sérülést, viszont azóta biztosan számíthat rá Moe mester. Formációt nem akart váltani, azonban Ulland Andersen sérülésére lépni kellett. Ohi szórta a gólokat a szezon első felében, azonban mozgékonysága miatt csak ő jöhetett számításba a balszélen. Azért tipikus szélsőt nem csinált belőle, inkább egy, a szélről befelé támadó csatárt. A kaputól azonban távolabb került, az új poszt szokatlan is volt számára, így a gólok elmaradnak tőle a csere óta. Ettől függetlenül hasznos tagja a keretnek, mivel alárendelte magát a szélső pozíciónak és elkezdte osztogatni a gólpasszokat. Középcsatárként 13 meccsen kezdett és ezeken 10+3 pontot ért el, míg szélsőként 7 meccsen 2+3 a mérlege. Miért érdekes ez nekünk? Jelenleg 12-12 találatnál tart Ohi és James is a bajnokságban és ennek következtében a bukik 1.68-ért adják mindkettejükre, hogy nem fognak gólt lőni. Azonban a realitást nézve, Jamesnek - mint középcsatárnak - jóval nagyobb esélye lesz a gólszerzésre (2.00) az FKH ellen.

Európai labdarúgás bónusz


Akár 70% bónusz válogatott ligákra tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Ugyanaz a sztori

Aki szokta olvasni az Eliteserienről szóló cikkeket, az tudja, hogy sok hiányzó van az FKH-nál a szezon első harmada óta. Számuk nem változott, így különböző okokból Stølås, Karamoko, Horneland, Wadji, Knudsen nem bevethető. Mivel mindannyian már a nyári szünet előtt kiestek, így az elmúlt hónapokban sikerült is őket pótolni és a csapat összeszokott. Mivel a hiányzók leginkább a védelmet érintik, így itt kellett megoldani a legnagyobb problémákat. Azonban a Sandvik előtti négyes (Desler, Bergqist, Tiedemann Hansen, Pedersen) igencsak jól összeállt és az egyik erőssége lett a csapatnak. Ez azért borzasztóan fontos, mivel az elmúlt két évben ez a csapatrész érinthetetlen volt, azonban félév alatt mindenki eltűnt! Kikről beszélünk? Bråtveit (már Djurgården) védett, míg a négy védőt a Stølås (sérült), Skjerve (visszavonult), Knudsen (sérült), Haraldseid (már Molde) sor jelentette. Ha felépülnek a hiányzók, illetve a kölcsönbeérkezők egy jó részét meg tudja tartani a klub, akkor igazán erős csapat jöhet össze jövőre.

A védelem újra az erőssége lett az FK Haugesundnek
(Európa Liga selejtező, első forduló, 2017/2018). Fotó: gavrilo14

A védelem mostanában jól funkcionál, míg elől is életre kapott a West Hamtől kölcsönvett Martin Samuelsen. Utoljára nyolc meccsel ezelőtt kaptak ki, így talán az 1.55-öt behúzni a Moldéra kockázatos. Szerintem is győzni fognak a hazaiak, viszont ezen az oddson nekem nem éri meg. Pláne úgy, hogy a Molde -1.0 is csak 1.94-at fizet. Ez egy nyugati parti rangadó lesz, ahol a Haugesund mindig a legjobb formáját mutatja. Ha megnézzük az utóbbi évek végeredményeit, akkor mindig egy-egy gól döntött a Molde javára. Ez most is elég lehet, azonban egy 1.55-ös szorzóért simább meccset várnánk. Mivel ezt nem tudom prognosztizálni, így maradok annál, hogy Ohi nem fog gólt lőni a meccsen!

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Ohi nem lő gólt a meccsen
    1.68 Unibet