Régen foglalkoztam már a Moldéval, amely együttes elszakadt öt pontnyi távolságra az őt üldöző Bodøvel szemben. Mivel csak hat forduló van hátra, így ez az előny elég is lehet. A következő lépést otthon, az FK Haugesund ellen kellene megtenniük.

Otthon nem lehet kérdés

A bajnokságban a legjobb hazai mutatóval rendelkezik a Molde (1.55), miután 12 meccséből tízet megnyert, míg kettő alkalommal döntetlenre végzett. Ez a kiváló hazai mérleg az egyik alapja annak, hogy jelenleg öt ponttal veri a Bodøt és nyolccal az Oddot. A hazai stratégiájuk egyébként elég egyszerű: nyomás alatt tartani az ellenfelet, majd addig „ütni”, míg meg nem lesz a biztonságos különbség a két gárda között. Ezt pedig azért tudják rendkívül hatékonyan végrehajtani, mivel a sérülések elkerülték a csapatot, illetve a keret minősége is sokat javult a télen. Norvég szinten top játékosok játszanak minden csapatrészben és nehezen tudom elképzelni, hogy ne ők szakítsák meg (újra) a Rosenborg négy szezon óta tartó regnálását.

Aker Stadion - a helyszín.
Fotó: Wiggo Hovde/Wikipédia

A Solskjær-éra végezte óta, Erling Moe nem sokat változtatott a taktikán a Moldénál. Megmaradt a 4-2-3-1-es felállás, azonban a személyeket kicsit variálnia kellett. A szezon elején még Ohi (Omoijuanfo) volt a középcsatár és szerezte is szép sorjában a gólokat. Azonban a baloldalról kiesett az egész szezonra Ulland Andersen, míg a sérülékény középcsatárt, Leke Jamest elkerülték a kihagyások. Érdekes ez, mivel Ohit éppen azért erőltették az átigazolási időszak végén, mivel kizárt volt, hogy James bírni fogja a hármas terhelést. Még a tavalyi szezonból hozott át egy kisebb sérülést, viszont azóta biztosan számíthat rá Moe mester. Formációt nem akart váltani, azonban Ulland Andersen sérülésére lépni kellett. Ohi szórta a gólokat a szezon első felében, azonban mozgékonysága miatt csak ő jöhetett számításba a balszélen. Azért tipikus szélsőt nem csinált belőle, inkább egy, a szélről befelé támadó csatárt. A kaputól azonban távolabb került, az új poszt szokatlan is volt számára, így a gólok elmaradnak tőle a csere óta. Ettől függetlenül hasznos tagja a keretnek, mivel alárendelte magát a szélső pozíciónak és elkezdte osztogatni a gólpasszokat. Középcsatárként 13 meccsen kezdett és ezeken 10+3 pontot ért el, míg szélsőként 7 meccsen 2+3 a mérlege. Miért érdekes ez nekünk? Jelenleg 12-12 találatnál tart Ohi és James is a bajnokságban és ennek következtében a bukik 1.68-ért adják mindkettejükre, hogy nem fognak gólt lőni. Azonban a realitást nézve, Jamesnek - mint középcsatárnak - jóval nagyobb esélye lesz a gólszerzésre (2.00) az FKH ellen.

Labdarúgás gyűjtő bónusz


Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Ugyanaz a sztori

Aki szokta olvasni az Eliteserienről szóló cikkeket, az tudja, hogy sok hiányzó van az FKH-nál a szezon első harmada óta. Számuk nem változott, így különböző okokból Stølås, Karamoko, Horneland, Wadji, Knudsen nem bevethető. Mivel mindannyian már a nyári szünet előtt kiestek, így az elmúlt hónapokban sikerült is őket pótolni és a csapat összeszokott. Mivel a hiányzók leginkább a védelmet érintik, így itt kellett megoldani a legnagyobb problémákat. Azonban a Sandvik előtti négyes (Desler, Bergqist, Tiedemann Hansen, Pedersen) igencsak jól összeállt és az egyik erőssége lett a csapatnak. Ez azért borzasztóan fontos, mivel az elmúlt két évben ez a csapatrész érinthetetlen volt, azonban félév alatt mindenki eltűnt! Kikről beszélünk? Bråtveit (már Djurgården) védett, míg a négy védőt a Stølås (sérült), Skjerve (visszavonult), Knudsen (sérült), Haraldseid (már Molde) sor jelentette. Ha felépülnek a hiányzók, illetve a kölcsönbeérkezők egy jó részét meg tudja tartani a klub, akkor igazán erős csapat jöhet össze jövőre.

A védelem újra az erőssége lett az FK Haugesundnek
(Európa Liga selejtező, első forduló, 2017/2018). Fotó: gavrilo14

A védelem mostanában jól funkcionál, míg elől is életre kapott a West Hamtől kölcsönvett Martin Samuelsen. Utoljára nyolc meccsel ezelőtt kaptak ki, így talán az 1.55-öt behúzni a Moldéra kockázatos. Szerintem is győzni fognak a hazaiak, viszont ezen az oddson nekem nem éri meg. Pláne úgy, hogy a Molde -1.0 is csak 1.94-at fizet. Ez egy nyugati parti rangadó lesz, ahol a Haugesund mindig a legjobb formáját mutatja. Ha megnézzük az utóbbi évek végeredményeit, akkor mindig egy-egy gól döntött a Molde javára. Ez most is elég lehet, azonban egy 1.55-ös szorzóért simább meccset várnánk. Mivel ezt nem tudom prognosztizálni, így maradok annál, hogy Ohi nem fog gólt lőni a meccsen!

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Molde - Haugesund Tipp

    Ohi nem lő gólt a meccsen
    1.68 Unibet