Húsvét hétfőn teljes fordulót rendeznek Norvégiában, ami várhatóan az átlagosnál magasabb nézőszámot és izgalmasabb meccseket hoz. Ezek közül most két középcsapat találkozóját szemeltem ki, méghozzá a Kristiansund - Ranheim derbit. Nézzük mi várható hétfő este!

Kis költségvetés - jó foci

Ezek a szavak jellemezhetik a kristiansundi focit, mióta Michelsen vezetésével visszajutottak az első osztályba. Stabilan tartják a középmezőnyt, még akkor is, ha a kimagaslóan teljesítő játékosaikat rendre elviszik a nagyobb klubok (Bamba - Brann, Stokke - Randers). A csapatra jellemző a kétarcúság, mivel otthon bárkire veszélyt jelenthetnek, de idegenben kevés pontot szereznek. A 2018-as szezonban otthon 28 (8-4-3), míg idegenben 18 (5-3-7) egységet szedtek össze és ez a tendencia idén is folytatódott. Míg viszonylag simán megverték a Vålerengát hazai pályán (2-0), addig idegenben három vereséget számlálnak. A csapatban hiányzók csak elől vannak: Kastrati biztosan kihagyja az összecsapást, míg a helyére a Moldéből kikölcsönzött Amang játéka kérdéses. Támadó így is van a keretben, mivel az idén már gólt is szerző Bendik Bye Michelsen rendelkezésére áll. A két említett játékoson kívül hiányzó nincs, így egy stabil és pontot (1.20), pontokat (1.78) szerző Kristiansundben erősen bízhatunk.

A második év mindig a legnehezebb

A Ranheim tavaly messze a legkisebb költségvetésű klub volt a bajnokságban, azonban pár kiemelkedő teljesítménynek köszönhetően a szenzációt jelentő hatodik helyen zártak. A jól teljesítőkre gyorsan lecsaptak a nagyobb költségvetéssel bíró gárdák (Løkberg, Rismark - Brann; Witry - Djurgården), míg minőségi helyettesekről nem beszélhetünk. Ráadásul a tavalyi évben brillírozó Tønne sérült, míg Reginiussen formája meg sem közelíti a tavalyit. Ennek eredményeképpen három meccs alatt 0 ponttal állnak és az egész mezőny legkilátástalanabb fociját hozzák. Az előző fordulóban végignéztem a Haugesund elleni meccsüket és teljesen el voltak veszve támadásban. Alig dolgoztak ki helyzetet, míg hátul egy pontrúgásból és egy kontrából gólt kaptak (0-2).

Véleményem szerint, a legnagyobb kandidáló lett az együttes a másodosztályú tagságra, mivel a játékoskeret biztosan nem fog változni nyárig, illetve várhatóan akkor se fognak játékosokat össze-vissza vásárolgatni. Tønne játéka továbbra is kérdés és az ő kiválásával hasonlóan eredményes lehet a támadójáték, mint múlt héten az FKH ellen. A 4-3-3-as felállást preferálja Maalen mester, ami védekezésben visszamegy 4-5-1-be, azonban nem feltörhetetlen. Ezt mutatja, hogy az eddigi három forduló mindegyikén kaptak 2-2 gólt. A Kristiansundnak jól is fog jönni egy ilyen statikusabb játék, mivel Bendik Bye erejét így fogják tudni kihasználni a 16-os belül.

Tippeljünk!

Mindenképpen hazai pontszerzést várok (1.20), azonban ezt most nem kombinálnám a gólok piacával, mivel félek, hogy csak a hazai csapat lesz itt gólra fogható. Az 1.78-as hazai odds már játszható, mivel ha valamit, akkor ezt be kell húzni még a hiányzók nélkül is. Csak hogy szemléltessem a két csapat közti különbséget: valószínűleg a Kristiansund a végén a 8-10. hely környékén fog zárni, míg a Ranheim kiesik az első osztályból. A vendégek varázsa elillant a tavalyi szezonban és ezt a lendületet nehezen lehet úgy visszaszerezni, hogy ragaszkodnak a klub filozófiájához, ami alapján helyi kötődésű játékosoknak adják meg a lehetőséget. Sajnos a legjobbakat elviszi a Rosenborg, így Trondheim második csapatának jóval kisebb a merítési lehetősége. Ráadásul egy olyan helyre látogatnak, ahonnan kevesen hozzák el a három pontot.  Érdekesség, hogy ez tavaly éppen nekik jött össze, miután Tønne kettő, Witry egy góljával 3-1-re diadalmaskodtak. Más kérdés, hogy valószínűleg a gólszerzők egyike se fog játszani a hétfői összecsapáson.

Bátrabbaknak mehet a hazai (-1) gól is 2.48-as szorzón, miután látható volt a múlt héten, hogy a Ranheim presszingre teljesen alkalmatlan. Akkor az FKH 0-1 után több ígéretes kontrát is vezetett és sokkal jobban benne volt a meccsben a 0-2, mint az egyenlítés. Mindezt úgy, hogy a Ranheim hazai közönség előtt játszott, míg most idegenben kellene kozmetikázniuk a tabellán elfoglalt helyüket. Erre kevés az esély és az egyoldalú mérkőzés végeredménye egy hazai győzelem lesz inkább.

Unibet Póker: 100 ezer eurós HexaPro Jackpot Mánia

Ötszörösére nőtt az esélye annak, hogy HexaPro Jackpottal találkozz.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Kristiansund - Ranheim; 1
    1.78 Unibet