Húsvét hétfőn teljes fordulót rendeznek Norvégiában, ami várhatóan az átlagosnál magasabb nézőszámot és izgalmasabb meccseket hoz. Ezek közül most két középcsapat találkozóját szemeltem ki, méghozzá a Kristiansund - Ranheim derbit. Nézzük mi várható hétfő este!

Kis költségvetés - jó foci

Ezek a szavak jellemezhetik a kristiansundi focit, mióta Michelsen vezetésével visszajutottak az első osztályba. Stabilan tartják a középmezőnyt, még akkor is, ha a kimagaslóan teljesítő játékosaikat rendre elviszik a nagyobb klubok (Bamba - Brann, Stokke - Randers). A csapatra jellemző a kétarcúság, mivel otthon bárkire veszélyt jelenthetnek, de idegenben kevés pontot szereznek. A 2018-as szezonban otthon 28 (8-4-3), míg idegenben 18 (5-3-7) egységet szedtek össze és ez a tendencia idén is folytatódott. Míg viszonylag simán megverték a Vålerengát hazai pályán (2-0), addig idegenben három vereséget számlálnak. A csapatban hiányzók csak elől vannak: Kastrati biztosan kihagyja az összecsapást, míg a helyére a Moldéből kikölcsönzött Amang játéka kérdéses. Támadó így is van a keretben, mivel az idén már gólt is szerző Bendik Bye Michelsen rendelkezésére áll. A két említett játékoson kívül hiányzó nincs, így egy stabil és pontot (1.20), pontokat (1.78) szerző Kristiansundben erősen bízhatunk.

A második év mindig a legnehezebb

A Ranheim tavaly messze a legkisebb költségvetésű klub volt a bajnokságban, azonban pár kiemelkedő teljesítménynek köszönhetően a szenzációt jelentő hatodik helyen zártak. A jól teljesítőkre gyorsan lecsaptak a nagyobb költségvetéssel bíró gárdák (Løkberg, Rismark - Brann; Witry - Djurgården), míg minőségi helyettesekről nem beszélhetünk. Ráadásul a tavalyi évben brillírozó Tønne sérült, míg Reginiussen formája meg sem közelíti a tavalyit. Ennek eredményeképpen három meccs alatt 0 ponttal állnak és az egész mezőny legkilátástalanabb fociját hozzák. Az előző fordulóban végignéztem a Haugesund elleni meccsüket és teljesen el voltak veszve támadásban. Alig dolgoztak ki helyzetet, míg hátul egy pontrúgásból és egy kontrából gólt kaptak (0-2).

Véleményem szerint, a legnagyobb kandidáló lett az együttes a másodosztályú tagságra, mivel a játékoskeret biztosan nem fog változni nyárig, illetve várhatóan akkor se fognak játékosokat össze-vissza vásárolgatni. Tønne játéka továbbra is kérdés és az ő kiválásával hasonlóan eredményes lehet a támadójáték, mint múlt héten az FKH ellen. A 4-3-3-as felállást preferálja Maalen mester, ami védekezésben visszamegy 4-5-1-be, azonban nem feltörhetetlen. Ezt mutatja, hogy az eddigi három forduló mindegyikén kaptak 2-2 gólt. A Kristiansundnak jól is fog jönni egy ilyen statikusabb játék, mivel Bendik Bye erejét így fogják tudni kihasználni a 16-os belül.

Tippeljünk!

Mindenképpen hazai pontszerzést várok (1.20), azonban ezt most nem kombinálnám a gólok piacával, mivel félek, hogy csak a hazai csapat lesz itt gólra fogható. Az 1.78-as hazai odds már játszható, mivel ha valamit, akkor ezt be kell húzni még a hiányzók nélkül is. Csak hogy szemléltessem a két csapat közti különbséget: valószínűleg a Kristiansund a végén a 8-10. hely környékén fog zárni, míg a Ranheim kiesik az első osztályból. A vendégek varázsa elillant a tavalyi szezonban és ezt a lendületet nehezen lehet úgy visszaszerezni, hogy ragaszkodnak a klub filozófiájához, ami alapján helyi kötődésű játékosoknak adják meg a lehetőséget. Sajnos a legjobbakat elviszi a Rosenborg, így Trondheim második csapatának jóval kisebb a merítési lehetősége. Ráadásul egy olyan helyre látogatnak, ahonnan kevesen hozzák el a három pontot.  Érdekesség, hogy ez tavaly éppen nekik jött össze, miután Tønne kettő, Witry egy góljával 3-1-re diadalmaskodtak. Más kérdés, hogy valószínűleg a gólszerzők egyike se fog játszani a hétfői összecsapáson.

Bátrabbaknak mehet a hazai (-1) gól is 2.48-as szorzón, miután látható volt a múlt héten, hogy a Ranheim presszingre teljesen alkalmatlan. Akkor az FKH 0-1 után több ígéretes kontrát is vezetett és sokkal jobban benne volt a meccsben a 0-2, mint az egyenlítés. Mindezt úgy, hogy a Ranheim hazai közönség előtt játszott, míg most idegenben kellene kozmetikázniuk a tabellán elfoglalt helyüket. Erre kevés az esély és az egyoldalú mérkőzés végeredménye egy hazai győzelem lesz inkább.

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Kristiansund - Ranheim; 1
    1.78 Unibet