Megszokott módon a norvégok nemzeti ünnepe előtti estén teljes fordulót rendeznek, ami általában arról híres, hogy a 30 fordulóból ez a legnézettebb. Több helyen lesz teltház, mivel május 17-én elég nehezen találsz olyan embert Norvégiában, aki dolgozna.  

Rangadó a nyugati partról

A Molde eddig tarol, pláne így, hogy még egy rendes kihívója sincs az idei bajnokságban. A Rosenborg alulról nézi a mezőnyt és játékban továbbra is el vannak veszve, míg a Brann úgy néz ki, idén se tud felnőni a feladathoz. A Molde megnyugtató előnye (3 pont) kényelmessé teheti a vendégcsapatot, pedig olyan helyre utaznak, ahol pokoli hangulat vár rájuk és ahonnan nem gyakran viszik el a három pontot.

Kristiansundról (3.70) van szó, ahol nem gazdálkodnak sok pénzből, viszont ebben az álmoskás és igen hideg-csapadékos városban imádják a focit. Ráadásul Michelsen mester személyében van egy remek trénerük is, aki rendre ütőképes gárdát tud összerakni. Főleg kontrákra építenek, amit a gyors szélsőik révén jól is vezetnek le, míg hátul a stabil védekezést főleg a fizikális oldalról közelítik meg. Norvégiában ennyi elég ahhoz, hogy a középmezőnyben találd magad. Azonban ha a többiek gyengélkednek, akkor egy stabil teljesítmény még a nemzetközi helyek köré is repíthetnek egy csapatot és ez idén így van a Kristiansunddal is. A Sarpsborg és a Brann kicsit gyengébb teljesítményt nyújt a vártnál, a Haugesundot szétszedték a télen, míg az említett Rosenborg továbbra sem találja önmagát. Ennek következtében a Molde mögött olyan csapatok lehetnek, mint az Odd, a Bodø és a Kristiansund is, amely amúgy hárommeccses győzelmi sort produkál. A kikötővárosiak egyébként három éve kerültek fel az élvonalba és azóta mindenki tudja, hogy náluk nehéz lesz győzni. 2017-ben kétszer, míg tavaly háromszor kaptak ki összesen. Az idei évben folytatják a jó sorukat, miután három meccs alatt 7 pontot gyűjtöttek és még gólt sem kaptak. 2017-ben a Molde nyert 1-0-ra náluk, míg tavaly ugyanilyen arányban vágott vissza a hazai csapat.

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat


Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Bajnokcsapat?

Egyelőre nehezen lehet olyan forgatókönyvet elképzelni a norvég bajnokságban, amelynek a végén ne a Molde (2.00) emelje magasba a bajnoki trófeát. A szezon előtt Rosenborg - Molde versenyfutásra számított mindenki, azonban a belső problémák a címvédőnél komolyabbak, mint azt a szakértők gondolták.  Így maradt a Molde, amely szépen gyűjtögeti a pontjait és vezeti a bajnokságot. Arra viszont vigyázniuk kell, hogy ne legyenek könnyelműek. A hétvégén a Mjøndalen látogatott hozzájuk és bizony eléggé megszenvedet az újonccal ezen az „országos 1-es” meccsen. Ohi büntetőt hagyott ki, míg a második félidő derekán a jobbhatvéd, Kristoffer Haraldseidnek a villanása kellett a három ponthoz. Érdekes, a mesterük legfőbb feladat az lesz, hogy a figyelmet megtartsa a Molde gárdájánál és ne csökkenjen a koncentrációjuk, mivel a bajnokság több mint kétharmada még hátra van és a nemzetközi kupa indulásakor a problémák sokasodni fognak.

Talán a legérdekesebb változtatás a tavalyi évhez képest, hogy a norvég válogatott Forren - aki Angliát is megjárta - nem kimozdíthatatlan középsővédő idén. Ruben Gabrielsen, vagy a Bodø-től igazolt Bjørnbak játszik helyette és eddig nincs semmi ok Forren reaktiválására. Emellett Wolf Eikrem remek szezon fut eddig. A támadó középpályás rendre odaér a 16-os belülre az akciókkal és pokolian jól fejezi be azokat. Ennek köszönhetően hat góljával vezeti is a góllövőlistát holtversenyben. Tehát egyénileg egyértelműen jobb a Molde, azonban ez egy nagyon kellemetlen kirándulás is lehet akár számukra. A Kristiansund mindig jó otthon, de május 17-e előtte estén ez több lesz, mint egy egyszerű rangadó. Ide nem kell motiválni a hazaiakat, ők meg akarják verni a Molde - norvég szinten – „sztárjait” és erre jó esélyük is lesz, ha azok nem veszik teljesen komolyan ezt az összecsapást. Ezért is gondoltam a hazai pontszerzésre, ami elég jó oddson kapható (1.84). Emellett még a 2,5 gól under (2.02) is komolyan elgondolkodtató, miután nem szoktak gól gazdag meccseket játszani egymással a csapatok és ez most sem várható máshogy. Fejjel itt senkinek sem kell a falnak mennie, mivel az súlyos vereséghez is vezethet - bármelyik félnek.

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Kristiansund BK - Molde, 1X
    1.84 Unibet