Megszokott módon a norvégok nemzeti ünnepe előtti estén teljes fordulót rendeznek, ami általában arról híres, hogy a 30 fordulóból ez a legnézettebb. Több helyen lesz teltház, mivel május 17-én elég nehezen találsz olyan embert Norvégiában, aki dolgozna.  

Rangadó a nyugati partról

A Molde eddig tarol, pláne így, hogy még egy rendes kihívója sincs az idei bajnokságban. A Rosenborg alulról nézi a mezőnyt és játékban továbbra is el vannak veszve, míg a Brann úgy néz ki, idén se tud felnőni a feladathoz. A Molde megnyugtató előnye (3 pont) kényelmessé teheti a vendégcsapatot, pedig olyan helyre utaznak, ahol pokoli hangulat vár rájuk és ahonnan nem gyakran viszik el a három pontot.

Kristiansundról (3.70) van szó, ahol nem gazdálkodnak sok pénzből, viszont ebben az álmoskás és igen hideg-csapadékos városban imádják a focit. Ráadásul Michelsen mester személyében van egy remek trénerük is, aki rendre ütőképes gárdát tud összerakni. Főleg kontrákra építenek, amit a gyors szélsőik révén jól is vezetnek le, míg hátul a stabil védekezést főleg a fizikális oldalról közelítik meg. Norvégiában ennyi elég ahhoz, hogy a középmezőnyben találd magad. Azonban ha a többiek gyengélkednek, akkor egy stabil teljesítmény még a nemzetközi helyek köré is repíthetnek egy csapatot és ez idén így van a Kristiansunddal is. A Sarpsborg és a Brann kicsit gyengébb teljesítményt nyújt a vártnál, a Haugesundot szétszedték a télen, míg az említett Rosenborg továbbra sem találja önmagát. Ennek következtében a Molde mögött olyan csapatok lehetnek, mint az Odd, a Bodø és a Kristiansund is, amely amúgy hárommeccses győzelmi sort produkál. A kikötővárosiak egyébként három éve kerültek fel az élvonalba és azóta mindenki tudja, hogy náluk nehéz lesz győzni. 2017-ben kétszer, míg tavaly háromszor kaptak ki összesen. Az idei évben folytatják a jó sorukat, miután három meccs alatt 7 pontot gyűjtöttek és még gólt sem kaptak. 2017-ben a Molde nyert 1-0-ra náluk, míg tavaly ugyanilyen arányban vágott vissza a hazai csapat.

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat


Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Bajnokcsapat?

Egyelőre nehezen lehet olyan forgatókönyvet elképzelni a norvég bajnokságban, amelynek a végén ne a Molde (2.00) emelje magasba a bajnoki trófeát. A szezon előtt Rosenborg - Molde versenyfutásra számított mindenki, azonban a belső problémák a címvédőnél komolyabbak, mint azt a szakértők gondolták.  Így maradt a Molde, amely szépen gyűjtögeti a pontjait és vezeti a bajnokságot. Arra viszont vigyázniuk kell, hogy ne legyenek könnyelműek. A hétvégén a Mjøndalen látogatott hozzájuk és bizony eléggé megszenvedet az újonccal ezen az „országos 1-es” meccsen. Ohi büntetőt hagyott ki, míg a második félidő derekán a jobbhatvéd, Kristoffer Haraldseidnek a villanása kellett a három ponthoz. Érdekes, a mesterük legfőbb feladat az lesz, hogy a figyelmet megtartsa a Molde gárdájánál és ne csökkenjen a koncentrációjuk, mivel a bajnokság több mint kétharmada még hátra van és a nemzetközi kupa indulásakor a problémák sokasodni fognak.

Talán a legérdekesebb változtatás a tavalyi évhez képest, hogy a norvég válogatott Forren - aki Angliát is megjárta - nem kimozdíthatatlan középsővédő idén. Ruben Gabrielsen, vagy a Bodø-től igazolt Bjørnbak játszik helyette és eddig nincs semmi ok Forren reaktiválására. Emellett Wolf Eikrem remek szezon fut eddig. A támadó középpályás rendre odaér a 16-os belülre az akciókkal és pokolian jól fejezi be azokat. Ennek köszönhetően hat góljával vezeti is a góllövőlistát holtversenyben. Tehát egyénileg egyértelműen jobb a Molde, azonban ez egy nagyon kellemetlen kirándulás is lehet akár számukra. A Kristiansund mindig jó otthon, de május 17-e előtte estén ez több lesz, mint egy egyszerű rangadó. Ide nem kell motiválni a hazaiakat, ők meg akarják verni a Molde - norvég szinten – „sztárjait” és erre jó esélyük is lesz, ha azok nem veszik teljesen komolyan ezt az összecsapást. Ezért is gondoltam a hazai pontszerzésre, ami elég jó oddson kapható (1.84). Emellett még a 2,5 gól under (2.02) is komolyan elgondolkodtató, miután nem szoktak gól gazdag meccseket játszani egymással a csapatok és ez most sem várható máshogy. Fejjel itt senkinek sem kell a falnak mennie, mivel az súlyos vereséghez is vezethet - bármelyik félnek.

Unibet Bingó: Szuper szombat

Bingózz az Unibetnél minden szombaton, hiszen 960 ezer Ft nyereményalap vár rád.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Kristiansund BK - Molde Tipp

    Kristiansund BK - Molde, 1X
    1.84 Unibet