Elég kaotikusan alakul eddig a norvég bajnokság idei kiírása, ahol a meglepő eredmények mellé a meglehetősen hosszú tél is bekavar. A csapatok alig több mint fele tudta lejátszani mindkét fordulót, míg az újonc Ranheim továbbra is a bemutatkozásra vár - hiába indult el a szezon majdnem egy hónapja. Ennek tükrében reméljük, hogy húsvét hétfőn teljes fordulót láthatunk az északi országban!

Támadásból jeles!

A héten a Strømsgodset - Brann találkozóval foglalkozok részletesen, amely a forduló egyik rangadója az Odd - Rosenborg mérkőzés mellett. A ‘godset (2.00) a szakértők és a saját véleményem szerint is a dobogó egyik fő esélyese a Molde és a Rosenborg mellett. Tavaly hazai pályán kiválóan szerepeltek és 10 találkozót be is húztak a 15-ből. 2018-ra se gyengültek, így kicsit meglepő is volt, hogy a Stabæk ellen mindössze egy 2-2-re voltak jók Drammenben.

Skullerud mesternek főleg a - rossz értelemben - gólképes védelmet kellene először összeszednie, ahol gyakran elképesztő hibákra képesek a játékosok. Talán ez az a pont, amiért úgy érezhetjük, hogy sem a Moldéra, sem a Rosenborgra nem lesznek veszélyesek a végelszámolásnál: a másik kettő csapat tudja hozni a stabil védekezést, míg itt ez eddig hiány. Az első fordulóban is domináltak tudtak, azonban a gyors leindítások ellen védtelenek voltak. A második bekapott találat esetében is az ellenfél térfelén vesztettek labdát, majd pár passz után már lövésig, illetve gólig tudott eljutni a Stabæk - ez pedig a Brann gyors embereinek is útmutatásul szolgálhat.

Ami hátul nem megy, az a potenciál viszont meg van elől. Marcus Pedersen két góllal indította a szezont az első fordulóban, mögötte pedig az egyik legmozgékonyabb trió áll (Ulland Andersen {helyette Amahl Pellegrino kezdhet}, Jradi, Tokmac Nguen). Ennek ellenére nem éppen egy kontra csapat, hanem a kiváló egyéni képességekre és a pozíciók megváltoztatásával okoznak kellemetlenséget az ellenfeleknek - a Brann ellen ez kifejezetten hatásos lehet. Tudniillik a bergeni középsővédő párossal semmi esetre se futnék össze egy sötét sikátorban, viszont a mozgékonyságuk nem az igazi. Vito Wormgoor és Bismar Acosta a tavalyi év kezdete óta játszanak együtt, azonban leginkább a fejjátékuk, a fizikai fölényük és rutinuk miatt emelkednek ki.

Ez az overt azért segítheti, mivel a pontrúgásoknál erősek lesznek ők ketten, azonban a drammeni gyors trió bajba is sodorhatja őket. Ráadásul Skullerud mester kezében van még egy rejtett ász: Mos. Az Aalesundtől érkező támadó rendre 10 gól felett termelt középcsapatokban és most Marcus Pedersennel kellene megvívnia a kezdőért. Vagy mégsem? A második fordulóban a ’godset Tromsøbe látogatott, azonban a mérkőzés előtt a túlzott havazás miatt a halasztás mellett döntöttek a bírák. Az előzetes kezdő tizenegyeket már kiadták és ebben benne volt mind Mos, mind Pedersen. Mindketten befejező csatárok és furcsállnám, ha a Skullerud megbontaná az eddig hatásos támadószekciót, azonban úgy néz ki, hogy van egy B-terve is a meccsekre, amit lehet, hogy éppen a Brann ellen fog megvillantani.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Nem az igazi

A meccsek lejátszásának terén ellenkező utat járt be a Brann Bergen (3.90), amelynek az első fordulóban maradt el a Ranheim elleni találkozója, majd a másodikban megverték a Bodøt 2-0-ra. Mielőtt vadul a X2-re (1.85) kezdenénk pakolni azonban, le kell szögeznünk, hogy az újonc elleni találkozó több kérdést is felvet a csapattal szemben. Egyrészt otthon mindig is jók voltak a bergeniek (fanatikus szurkolótábor, második legmagasabb átlagnézőszám), másrészt több helyzetet dolgoztak ki a bodøiek az előző meccsen. Wormgoorék egy távoli bombából való kipattanót és egy büntetőt tudtak értékesíteni, míg az ellenfél ziccereket hagyott ki. Tény, a Bodø lesz valósznűleg a legerősebb újonc, mégis többet várhattunk otthon a Branntól.

Ami talán egyedül a találkozó overje ellen szól, az a bergeni támadások befejezése. Távozott a télen Børven és Orlov, így a korábbi harmadik számú csatár, Lie Skålevik az elsőszámú befejező jelenleg. A Bodø ellen éppen ő lőtte be a lecsorgót, azonban én szkeptikus vagyok vele szemben. Abban biztos vagyok, hogy Drammenben is lesz lehetősége a gólszerzésre, mivel a szélen ott lesz a korábbi Eliteserien asszisztkirály, a szélvészgyors Gilbert Koomson, míg középről Fredrik Haugentől várhatunk mélysége indításokat.

Tippeljünk!

Számomra a legegyértelműbb a 2,5 gól over (1.96) megrakása ezen a találkozón. 2.00 alatt nem nagyon szoktam ajánlani ezt az opciót, viszont a fenti érvelésből most lejön, hogy miért teszek kivételt ezen találkozó kapcsán. Ha arra a kérdésre kellene választ adnunk, hogy a gólok száma melyik irányba lesz több, akkor inkább a hazaiakat mondanám (2.00), azonban az eddig lejátszott 1-1 meccs nem túlságosan mérvadó. Annyi biztos, hogy mindkét csapatnál vannak problémák, azonban a hazaiaknak ezt a három pontot be kell gyűjteniük a közvetlen riválissal szemben, ha komolyan gondolják a dobogót. Ezért számítok egy nyíltabb találkozóra, ahol elsősorban a gólok eshetnek - mindkét oldalon. A tavalyi két meccsükön 3-3 gól esett, így a múlt sem riaszt el minket igazából.

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Strømsgodset - Brann; 2,5 over
    1.96 Unibet