A bajnokság elején a Molde és a Rosenborg versenyfutása volt várható a bajnoki címért, amelyből előbbi csapat vezeti is a tabellát. A trondheimiek azonban igencsak beragadtak a rajtnál, így 11 ponttal követik a listavezetőt. Akik ezzel szemben pozitív meglepetést okoztak, az az Odd együttese, akik vesztett pontokat tekintve jobban állnak mint a kék-fehér riválisuk. Péntek este ez a két klub csap össze.

Odd - a bevehetetlen vár                   

A Molde múlt heti hazai pontvesztése után már csak az Odd (2.65) 100%-os hazai pályán (6/6) és úgy tűnik ezt elég nehéz lesz megőriznie. Ami segítheti őket, hogy a Molde sincs az utóbbi hetekben kirobbanó formában és idegenben azért fogható gárda benyomását teszik. A hazai oldalon két játékos a szezon kezdete óta maródi (Njie és Helmersen), míg Oldrup Jensen eltiltását fogja tölteni pénteken. Ez elég nagy érvágás, mivel a 26 éves középpályás eddig minden találkozón pályára lépett szűrőként. A helyét valószínűleg az egyik rutinos és lojális spíler (Nordkvelle vagy Samuelsen) veszi át a padról és azt gondolom egy ember hiányát meg fogja tudni oldani Fagermo mester.

Skagerak Arena, az Odd Grenland otthona. Fotó: Lasse Tollefsen/Wikipédia

Impozáns mérleget kellene megdöntenie a vendéggárdának, miután hazai pályán csak négy gólt kapott az Odd, míg 12-t rúgtak. Kapott gólok tekintetében ennél csak a Kristiansund (3) áll jobban, míg a lőtt találatok alapján éppen a Molde (19) és a Bodø (16). Ami feküdhet az Oddnak, az a gyors szélsőjáték, illetve a mozgékony befejező csatár szerepe. Ezzel tudott bajt okozni múlt héten a bergeni gárda is Moldéban, aminek a végeredménye kis híján vendégsiker lett. A szélekről Svendsen (0+2) és Rashani (3+2) szolgálhatja ki tehát Børvent (8+2), aki a góllövő lista második helyén áll. Rendkívül fontos összecsapás áll mindkét csapat előtt és ez lesz a Moldénak a nyári szünet (Európa Liga) előtt az utolsó mérkőzése, így biztosan nem fognak semmit se tartalékolni.

Európai labdarúgás bónusz


Akár 70% bónusz válogatott ligákra tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Molde - lehetne jobb is

Vezetik a bajnokságot, de ebben a keretben több van! Meggyőződésem, hogyha Solskjært nem viszi el a Manchester United és nem veszi át a korábbi másodedzője itt a vezetést, akkor most ennél is jobban állna a gárda. Ami a nagy mázlijuk eddig, hogy a két legnagyobb riválisuknál (Rosenborg és Brann) vannak belső gondok és ezek megjelennek a pályán is. Ezért jelenhetett meg az élmezőnyben az Odd és a Bodø, akik kihasználják az adódó alkalmat arra, hogy kimagasló eredményt érjenek el a szezon végeztével. Az előző fordulóhoz képest annyi változás lehet a vendégeknél, hogy Kristoffer Haraldseid teljes mértékben visszatérhet a kezdőbe, így a jobboldali védő poszt konszolidálva lesz. Egyetlen bonyodalom, hogy az utóbbi hetekben nem ezzel volt probléma, mivel Erling Knudtzon remek pótléknak bizonyult.

Az idény kezdetén Wolff Eikrem a vállán vitte a csapatot. Középpályás létére szórta a gólokat, aminek köszönhetően még mindig a harmadik helyen áll a góllövő listán. Azonban a Brann ellen nagyon szürkén játszott és ez az egész csapatra kihatással volt. Tegyük hozzá, így is egy raklapnyi helyzetet (és büntetőt) hagyott ki a Molde (2.65) a legutóbbi meccsén és ez jellemző rájuk mostanában. Bátran bevállalják az offenzív futballt (mit tudnának kezdeni ennyi remek támadóval?), viszont a kontrákból sebezhető a kicsit merev védelem. Ez az, ami az Odd - és több más csapat - fegyvere lehet ez ellen a játékoskeret ellen. Legjobb példa a három héttel ezelőtti norvég kupa találkozó, ahol a másodosztályú Aalesund ütötte ki őket egy laza 4-0-val. Kontrák, jó helyzetkihasználás és meg is van a siker. Nem ez volt az első ilyen a szezonban, mivel láthatjuk, hogy idegenben elég sok pontot elszórtak. Hét meccsből mindössze háromszor hagyták el győztesen a pályát, míg egy döntetlen mellett már három vereséget számlálnak.

Nem mondok váratlant, ha a fenti tények miatt a hazai oldal felé mennék el. Viszont mindenképpen megtámogatnám magamat egy döntetlent védő opcióval, így pedig marad az 1X (1.50), illetve a DNB/1 (1.92). Tehát, a véleményem szerint a Molde nem most fog megtáltosodni idegenben és nem hozza el a három pontot onnan, ahonnan erre még senki se volt képes.

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org