A bajnokság elején a Molde és a Rosenborg versenyfutása volt várható a bajnoki címért, amelyből előbbi csapat vezeti is a tabellát. A trondheimiek azonban igencsak beragadtak a rajtnál, így 11 ponttal követik a listavezetőt. Akik ezzel szemben pozitív meglepetést okoztak, az az Odd együttese, akik vesztett pontokat tekintve jobban állnak mint a kék-fehér riválisuk. Péntek este ez a két klub csap össze.

Odd - a bevehetetlen vár                   

A Molde múlt heti hazai pontvesztése után már csak az Odd (2.65) 100%-os hazai pályán (6/6) és úgy tűnik ezt elég nehéz lesz megőriznie. Ami segítheti őket, hogy a Molde sincs az utóbbi hetekben kirobbanó formában és idegenben azért fogható gárda benyomását teszik. A hazai oldalon két játékos a szezon kezdete óta maródi (Njie és Helmersen), míg Oldrup Jensen eltiltását fogja tölteni pénteken. Ez elég nagy érvágás, mivel a 26 éves középpályás eddig minden találkozón pályára lépett szűrőként. A helyét valószínűleg az egyik rutinos és lojális spíler (Nordkvelle vagy Samuelsen) veszi át a padról és azt gondolom egy ember hiányát meg fogja tudni oldani Fagermo mester.

Skagerak Arena, az Odd Grenland otthona. Fotó: Lasse Tollefsen/Wikipédia

Impozáns mérleget kellene megdöntenie a vendéggárdának, miután hazai pályán csak négy gólt kapott az Odd, míg 12-t rúgtak. Kapott gólok tekintetében ennél csak a Kristiansund (3) áll jobban, míg a lőtt találatok alapján éppen a Molde (19) és a Bodø (16). Ami feküdhet az Oddnak, az a gyors szélsőjáték, illetve a mozgékony befejező csatár szerepe. Ezzel tudott bajt okozni múlt héten a bergeni gárda is Moldéban, aminek a végeredménye kis híján vendégsiker lett. A szélekről Svendsen (0+2) és Rashani (3+2) szolgálhatja ki tehát Børvent (8+2), aki a góllövő lista második helyén áll. Rendkívül fontos összecsapás áll mindkét csapat előtt és ez lesz a Moldénak a nyári szünet (Európa Liga) előtt az utolsó mérkőzése, így biztosan nem fognak semmit se tartalékolni.

Európai labdarúgás bónusz


Akár 70% bónusz válogatott ligákra tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Molde - lehetne jobb is

Vezetik a bajnokságot, de ebben a keretben több van! Meggyőződésem, hogyha Solskjært nem viszi el a Manchester United és nem veszi át a korábbi másodedzője itt a vezetést, akkor most ennél is jobban állna a gárda. Ami a nagy mázlijuk eddig, hogy a két legnagyobb riválisuknál (Rosenborg és Brann) vannak belső gondok és ezek megjelennek a pályán is. Ezért jelenhetett meg az élmezőnyben az Odd és a Bodø, akik kihasználják az adódó alkalmat arra, hogy kimagasló eredményt érjenek el a szezon végeztével. Az előző fordulóhoz képest annyi változás lehet a vendégeknél, hogy Kristoffer Haraldseid teljes mértékben visszatérhet a kezdőbe, így a jobboldali védő poszt konszolidálva lesz. Egyetlen bonyodalom, hogy az utóbbi hetekben nem ezzel volt probléma, mivel Erling Knudtzon remek pótléknak bizonyult.

Az idény kezdetén Wolff Eikrem a vállán vitte a csapatot. Középpályás létére szórta a gólokat, aminek köszönhetően még mindig a harmadik helyen áll a góllövő listán. Azonban a Brann ellen nagyon szürkén játszott és ez az egész csapatra kihatással volt. Tegyük hozzá, így is egy raklapnyi helyzetet (és büntetőt) hagyott ki a Molde (2.65) a legutóbbi meccsén és ez jellemző rájuk mostanában. Bátran bevállalják az offenzív futballt (mit tudnának kezdeni ennyi remek támadóval?), viszont a kontrákból sebezhető a kicsit merev védelem. Ez az, ami az Odd - és több más csapat - fegyvere lehet ez ellen a játékoskeret ellen. Legjobb példa a három héttel ezelőtti norvég kupa találkozó, ahol a másodosztályú Aalesund ütötte ki őket egy laza 4-0-val. Kontrák, jó helyzetkihasználás és meg is van a siker. Nem ez volt az első ilyen a szezonban, mivel láthatjuk, hogy idegenben elég sok pontot elszórtak. Hét meccsből mindössze háromszor hagyták el győztesen a pályát, míg egy döntetlen mellett már három vereséget számlálnak.

Nem mondok váratlant, ha a fenti tények miatt a hazai oldal felé mennék el. Viszont mindenképpen megtámogatnám magamat egy döntetlent védő opcióval, így pedig marad az 1X (1.50), illetve a DNB/1 (1.92). Tehát, a véleményem szerint a Molde nem most fog megtáltosodni idegenben és nem hozza el a három pontot onnan, ahonnan erre még senki se volt képes.

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org