Kezd helyreállni a világ rendje az Eliteserienben, miután az élmezőny meghökkentő pontvesztéseken esett át, míg a Rosenborg nagyon helyre tette a Moldét (4-0), tehát a legfőbb kihívóját. A következő írásban most újra a címvédővel fogunk foglalkozni, akik az újonc Bodøhöz látogatnak és győzelmük elfogadható oddson támogatható.

Probléma megoldva?

Először is foglalkoznunk kell a múlt heti rangadóval, ahol az igazi izgalmak elmaradtak, miután a Molde egyáltalán nem tudta felvenni a harcot a riválisával. Az első 20 percben még tartották magukat, onnantól pedig momentumuk sem volt a mérkőzésen.

Meglepőnek minősíthető ez, mivel Solskjær gárdája eddig oktatta a mezőnyt, míg a Rosenborg verhető ellenfeleket nem tudott két vállra fektetni előnyből sem. Ráadásul Ingebrigtsen mester csapatából hiányzott a legjobb szélsőjükként elkönyvelt Samuel, akinek a hiánya végül egyáltalán nem volt érzékelhető. Itt alkalmazott egy taktikai újítást az RBK, ami végül döntő húzásnak minősült: Bendtner kikerült a szélre, míg helyét Søderlund vette át a center poszton.

A mérkőzés előtt a stúdiós beszélgetés alatt pont azt elemeztek, hogy a dán klasszis nagyon messze helyezkedik a kaputól és egyszerűen nem ér fel a támadások végéhez, így pedig nehéz gólt szerezni. Őt most a pálya közepéről kitolta Ingebrigtsen egy behúzódó szélsőnek (wide target man), akire fel lehet ívelni a labdát ugyanúgy mint eddig, azonban most egy ék (Søderlund) folyamatosan kiugrásra készen, az utolsó védő nyakán lóg. Ráadásul a másik oldalról, Pål Andre Helland felől érkezhetnek a beadások is, amire a dán is beérhet, mivel közelebb helyezkedik a 16-oshoz, mint korábban azt Samuel tette.

Mi lett az eredmény? Bendtner kettő, míg Søderlund egy gólt szerzett és teljesen mattoltak a Molde taktikáját.

Kåre Ingebrigtsen. Fotó: Stortorsken/Wikipédia

Ezek után nehezen tudnánk elképzelni, hogy a Bodø képes lenne a trondheimi fiúkat megállítani. A mezőnyfölény eddig minden meccsen meg volt számukra és most már a kapu előtt is van kit megtalálni, így a korábbiaknál eredményesebbek lehetnek.

Egy másik fontos változtatás volt a fiatal dán, Rasmussen kihagyása, aki az első három fordulóban igen sokat betlizett és a bekapott gólok mindig megtörtek a fekete-fehérek lendületét. Ezért érkezett az átigazolási időszak utolsó pillanatában az az Even Hovland, aki a Molde ellen Reginiussennel kiegészülve lehozta az egész meccset nagyobb hiba nélkül.

Összességében úgy néz ki, Ingebrigtsen mester megtalálta azt a csapatot és taktikát, ami meghozhatja a 2018-as bajnoki címet, azonban ehhez be kell gyűjteni a győzelmet Bodøben is (1.84). A Rosenborg a szezon elején nem szokott ennyi pontot veszteni, így mondhatjuk, hogy rajtuk van a győzelmi kényszer és ezt a meccset nem vehetik lazán.

A Molde legyőzésével még mindig négy pont a hátrányuk és ezt meg kellene fordítaniuk a nemzetközi kupa kezdetéig, mivel ott a kettős terhelés miatt nem tudnak majd annyira fókuszálni a hazai pontvadászatra.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Sokkolták a hazaiakat

Két fordulóval ezelőtt számomra a legnagyobb meglepetés a Haugesund bodøi győzelme volt, ahol a vendégek mezőnyfölénnyel, 3-0-ra tudtak győzni. Tegyük hozzá gyorsan, hogy ebben a hazai védők erőteljesen besegítettek, azonban az FKH támadójátéka nem olyan, hogy abban benne legyen a három gól - segítség nélkül.

Teljesen szétesett a Bodø védelme az első bekapott öngól után és onnantól nem is tértek magukhoz a mérkőzés hátralévő részében. Nyilvánvalóan nem fognak most újra belefutni ebbe a hibába, azonban a legjobb csatársor érkezik hozzájuk és a szélső(védő) játékkal sok gondot fognak nekik okozni a vendégek. Azonban a játékosállomány nem fog változni a sárga-feketéknél már és ez sok kérdőjelet felvethet számunkra. Ráadásul a hátsó alakzatból Jonassen és Bjørkan mindenképpen hiányozni fog, míg Moe játéka kérdéses, így mindösszesen négy biztosan bevethető védő áll a vezetőedző rendelkezésére.

Bodøben játszik a másodosztály tavalyi gólkirálya, aki az első forduló óta nem igazán villogott, illetve az előző két fordulóban a csapat is nagyon haloványan játszott (három forduló óta gólképtelenek). Mit lehet így tenni a leginkább labdabiztos együttes ellen?

Bízhatnak egy sikeresen véghezvitt kontrában (a Sarpsborg es a Kristiansund is így tett keresztbe a Rosenborgnak), illetve hogy a védelmet összeszedik a következő meccsre. Azonban én nem vagyok ennyire pozitív, mivel a két héttel ezelőtti Haugesund elleni meccs nálam meghatározó. Nem erőteljes az FKH előre játéka és ez igen csak leértékeli a bodøi védelem hatékonyságát.

Nem gondolnám, hogy itt egy hét alatt fel lehet építeni egetrengetően nagy változásokat és meggátolhatják a belendült vendégeket. Ne feledjük el, hogy az Odd es a Kristiansund ellen is megszerezte a Rosenborg a vezetést és csak a már pótolt Rasmussen bakijai miatt vesztettek ott pontokat.

A fentieknek köszönhetően én mindenképpen a vendégek felé mennék el, akiknek az oddsa igencsak magas. Emlékszem az első fordulóban a Sarpsborg ellen is alig voltak 2.00 felett, azonban az a csapat most a dobogón van, míg a Bodø a középmezőny elejét célozhatja meg idén maximum.

Talán ezért is lennék egy kicsit bátrabb hétfőn és fogadnék egyből -1.0-es hendikeppel Bendterékre (2.55). A minimális győzelem esetén is be vagyunk biztosítva egy push tippel, míg nem kizárt, hogy kinyílik a gólzsák ezen a héten is. Emlékszem meg azokra oddsokra, amikor a Rosenborg a mezőny előtt járt jó pár ponttal: akkor egy ilyen meccsen a vendégek győzelmét 1,5-ért adták, míg most ehhez képest jóval magasabban járunk.

Ne tévesszen meg minket a tabella: ez a csapat most is a legerősebb, de a bajnokságot különböző okokból gyengébben kezdték, azonban most már be kell indulnia a hengernek!

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Bodø/Glimt - Rosenborg; Rosenborg nyer
    1.84 Unibet