Kezd helyreállni a világ rendje az Eliteserienben, miután az élmezőny meghökkentő pontvesztéseken esett át, míg a Rosenborg nagyon helyre tette a Moldét (4-0), tehát a legfőbb kihívóját. A következő írásban most újra a címvédővel fogunk foglalkozni, akik az újonc Bodøhöz látogatnak és győzelmük elfogadható oddson támogatható.

Probléma megoldva?

Először is foglalkoznunk kell a múlt heti rangadóval, ahol az igazi izgalmak elmaradtak, miután a Molde egyáltalán nem tudta felvenni a harcot a riválisával. Az első 20 percben még tartották magukat, onnantól pedig momentumuk sem volt a mérkőzésen.

Meglepőnek minősíthető ez, mivel Solskjær gárdája eddig oktatta a mezőnyt, míg a Rosenborg verhető ellenfeleket nem tudott két vállra fektetni előnyből sem. Ráadásul Ingebrigtsen mester csapatából hiányzott a legjobb szélsőjükként elkönyvelt Samuel, akinek a hiánya végül egyáltalán nem volt érzékelhető. Itt alkalmazott egy taktikai újítást az RBK, ami végül döntő húzásnak minősült: Bendtner kikerült a szélre, míg helyét Søderlund vette át a center poszton.

A mérkőzés előtt a stúdiós beszélgetés alatt pont azt elemeztek, hogy a dán klasszis nagyon messze helyezkedik a kaputól és egyszerűen nem ér fel a támadások végéhez, így pedig nehéz gólt szerezni. Őt most a pálya közepéről kitolta Ingebrigtsen egy behúzódó szélsőnek (wide target man), akire fel lehet ívelni a labdát ugyanúgy mint eddig, azonban most egy ék (Søderlund) folyamatosan kiugrásra készen, az utolsó védő nyakán lóg. Ráadásul a másik oldalról, Pål Andre Helland felől érkezhetnek a beadások is, amire a dán is beérhet, mivel közelebb helyezkedik a 16-oshoz, mint korábban azt Samuel tette.

Mi lett az eredmény? Bendtner kettő, míg Søderlund egy gólt szerzett és teljesen mattoltak a Molde taktikáját.

Kåre Ingebrigtsen. Fotó: Stortorsken/Wikipédia

Ezek után nehezen tudnánk elképzelni, hogy a Bodø képes lenne a trondheimi fiúkat megállítani. A mezőnyfölény eddig minden meccsen meg volt számukra és most már a kapu előtt is van kit megtalálni, így a korábbiaknál eredményesebbek lehetnek.

Egy másik fontos változtatás volt a fiatal dán, Rasmussen kihagyása, aki az első három fordulóban igen sokat betlizett és a bekapott gólok mindig megtörtek a fekete-fehérek lendületét. Ezért érkezett az átigazolási időszak utolsó pillanatában az az Even Hovland, aki a Molde ellen Reginiussennel kiegészülve lehozta az egész meccset nagyobb hiba nélkül.

Összességében úgy néz ki, Ingebrigtsen mester megtalálta azt a csapatot és taktikát, ami meghozhatja a 2018-as bajnoki címet, azonban ehhez be kell gyűjteni a győzelmet Bodøben is (1.84). A Rosenborg a szezon elején nem szokott ennyi pontot veszteni, így mondhatjuk, hogy rajtuk van a győzelmi kényszer és ezt a meccset nem vehetik lazán.

A Molde legyőzésével még mindig négy pont a hátrányuk és ezt meg kellene fordítaniuk a nemzetközi kupa kezdetéig, mivel ott a kettős terhelés miatt nem tudnak majd annyira fókuszálni a hazai pontvadászatra.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Sokkolták a hazaiakat

Két fordulóval ezelőtt számomra a legnagyobb meglepetés a Haugesund bodøi győzelme volt, ahol a vendégek mezőnyfölénnyel, 3-0-ra tudtak győzni. Tegyük hozzá gyorsan, hogy ebben a hazai védők erőteljesen besegítettek, azonban az FKH támadójátéka nem olyan, hogy abban benne legyen a három gól - segítség nélkül.

Teljesen szétesett a Bodø védelme az első bekapott öngól után és onnantól nem is tértek magukhoz a mérkőzés hátralévő részében. Nyilvánvalóan nem fognak most újra belefutni ebbe a hibába, azonban a legjobb csatársor érkezik hozzájuk és a szélső(védő) játékkal sok gondot fognak nekik okozni a vendégek. Azonban a játékosállomány nem fog változni a sárga-feketéknél már és ez sok kérdőjelet felvethet számunkra. Ráadásul a hátsó alakzatból Jonassen és Bjørkan mindenképpen hiányozni fog, míg Moe játéka kérdéses, így mindösszesen négy biztosan bevethető védő áll a vezetőedző rendelkezésére.

Bodøben játszik a másodosztály tavalyi gólkirálya, aki az első forduló óta nem igazán villogott, illetve az előző két fordulóban a csapat is nagyon haloványan játszott (három forduló óta gólképtelenek). Mit lehet így tenni a leginkább labdabiztos együttes ellen?

Bízhatnak egy sikeresen véghezvitt kontrában (a Sarpsborg es a Kristiansund is így tett keresztbe a Rosenborgnak), illetve hogy a védelmet összeszedik a következő meccsre. Azonban én nem vagyok ennyire pozitív, mivel a két héttel ezelőtti Haugesund elleni meccs nálam meghatározó. Nem erőteljes az FKH előre játéka és ez igen csak leértékeli a bodøi védelem hatékonyságát.

Nem gondolnám, hogy itt egy hét alatt fel lehet építeni egetrengetően nagy változásokat és meggátolhatják a belendült vendégeket. Ne feledjük el, hogy az Odd es a Kristiansund ellen is megszerezte a Rosenborg a vezetést és csak a már pótolt Rasmussen bakijai miatt vesztettek ott pontokat.

A fentieknek köszönhetően én mindenképpen a vendégek felé mennék el, akiknek az oddsa igencsak magas. Emlékszem az első fordulóban a Sarpsborg ellen is alig voltak 2.00 felett, azonban az a csapat most a dobogón van, míg a Bodø a középmezőny elejét célozhatja meg idén maximum.

Talán ezért is lennék egy kicsit bátrabb hétfőn és fogadnék egyből -1.0-es hendikeppel Bendterékre (2.55). A minimális győzelem esetén is be vagyunk biztosítva egy push tippel, míg nem kizárt, hogy kinyílik a gólzsák ezen a héten is. Emlékszem meg azokra oddsokra, amikor a Rosenborg a mezőny előtt járt jó pár ponttal: akkor egy ilyen meccsen a vendégek győzelmét 1,5-ért adták, míg most ehhez képest jóval magasabban járunk.

Ne tévesszen meg minket a tabella: ez a csapat most is a legerősebb, de a bajnokságot különböző okokból gyengébben kezdték, azonban most már be kell indulnia a hengernek!

Borítókép: Mike Jensen (Fotó: Shutterstock.com)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Bodø/Glimt - Rosenborg; Rosenborg nyer
    1.84 Unibet