Pár nap és a Camp Nou vendége lesz a Fradi, de addig még Madridban kéne bizonyítania Messiéknek. 

Volt itt minden, mint a búcsúban

Papíron nehéz csoportba került a Ferencváros, de ha jobban megvizsgáljuk, nem is jártak annyira rosszul. Két olyan csapat az ellenfelük, akik nagy múlttal rendelkeznek, de a jelenük közel sem olyan fényes. Közülök most a Barcelonával foglalkozunk, akik Madridba látogatnak a hétvégén, Getafe lesz az ellenfél. A nyári botrányok után úgy tűnt, visszaáll a régi hugymeleg helyzet Barcelonában: elnök a helyén, elfocózgatnak a srácok, edző bá' meg felveszi a pénzeket, miközben a csapatot az elnök állítja össze. 

Aztán belecsapott a ménkű az áldemokráciába, jött a bizalmatlansági indítvány. Ezt nem lehetett figyelmen kívül hagyni, mivel a pandémia ellenére nagy mennyiségű aláírás gyűlt össze, hogy leváltsák Bartomeu elnököt. Busquets próbálta védeni a mundér becsületét, hogy a pályán mutatott teljesítmények függetlenek az elnökségtől, de ne felejtsük el a Baryern München elleni lötyögést és óriási égést, illetve azt sem, hogy a Sevilla elleni első komoly erőpróbán megint lagymatag volt a teljesítmény. 

Sergio Busquets (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

A heti friss infók már arról szólnak, hogy Bartomeu a járványhelyzetre hivatkozva elhalasztaná a választást - mindenáron megtartaná a hatalmát -, közben a klub kölcsönt vett fel, hogy visszafizesse a kölcsönöket, illetve újabb kölcsönt azért, hogy állni tudják a játékosok béreit. Ha ez nem lenne elég, akkor Bartomeu a héten kezdte meg a tárgyalásokat a bércsökkentésekről. Egy kétes helyzetben lévő klubnál, ahol a pénzügyi válság a küszöbön, vajon mennyi kedve van játszani a játékosoknak? 

Lesz érdemi focizgatás?  

Vonatkoztassunk el Busquets javaslatára a kaotikus helyzettől, csak a csapatra fókuszáljunk. Lássuk be, első két meccsen Ansu Fati kiváló játéka, illetve Coutinho lelkesedése kellett a sikerhez, illetve egy adag szerencse. A Sevilla ellen ez nem volt meg, mi a garancia, hogy a Getafe ellen visszatérnek a sikeres útra a katalánok? Semmi, ugyanis a taktika érdemben nem változott, akad presszing, fokkal gördülékenyebb a játék, de a gyermekbetegségek ugyanúgy megvannak, mint eddig. 

Nincsen most már középcsatár sem, Messi játszik ezen a poszton, akit az agresszív Getafe védői aprítani fognak rendesen. Messinek az elmúlt 6 évben annyira nem ment, 3 mérkőzésen mindössze 1 gól a Getafe otthonában, csapat sem rúgott idegenben 2-nél többet. Pepe Bordalás együttese stabilan védekezik, rengeteg szabálytalanságot követnek el, tördelik a játékot. A nyári igazolásoknak köszönhetően vannak most már gyors támadóik, így végre tempósabb kontrákat tudnak vezetni. 

Két dologra következtettem ebből: Barcelonának figyelni kell a Getafe gyorsabb játékára, jobban vissza kéne zárni hátul. Erre a jelenlegi keret alkalmatlan, széleken gyenge a védekezés. Középpályát kell erősíteni, ezzel viszont körülményessé válik a játékuk, meddő fölényük lehet csak. A másik dolog, hogy Ansu Fatin kívül, nincsen senki sem csúcsformában. A vendégek góljai 2,5 alatt nem tűnik rossznak, de alacsony rá a szorzó (1.25), esetleg egy hazai hendikep (Getafe +1 góllal AH: 1.62). 

Borítókép: Antoine Griezmann (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

Labdarúgás gyűjtő bónusz

Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org