Mikel Arteta rögtön első évében kupagyőzelemhez segíti az Arsenalt?

Semmit se nyertek eddig

Két fiatal edző, akik még egyelőre karrierjük elején vannak (ami az edzősködést illeti). Mikel Artetát (Arsenal) kezdetben sokat kritizálták, de a Pep Guardiola tanítványa fokozatosan vált egyre magabiztosabbá. A csúcspont július közepén érkezett el, mikor előbb a Liverpoolt verték el a bajnokságban, majd az FA-kupa elődöntőjében a Manchester City csapatát. A bajnokságban ugyan csak a 8. helyet szerezték meg az Ágyusok, de a FA-kupával kivívhatják az Európa Ligás indulást. 

A Manchester City elleni meccs különösen érdekes volt, hiszen Arteta "mestere" ellen bizonyíthatta képességeit, nem vallott szégyent. Hiába volt többet a labda a Citynél, ez meddő fölényhez vezetett (71%-os labdabirtoklás), mindössze egy kaput eltaláló lövése volt Guardiola csapatának. Artetáék kontrákra rendezkedtek be, amikkel élni is tudtak. A változást a játékrendszer megváltoztatása hozta el a spanyol edző számára, most már 3-4-3-ban játszik az Arsenal. 

Frank Lampard kis híján egy kupagyőzelemmel kezdte a karrierjét egykori csapata edzői pozíciójában, de a Liverpool felülmúlta őket az Európai Szuperkupa-döntőjében. Lampard összességében nem vallott szégyent az első londoni évében, csapata elérte a Bajnokok Ligája csoportkört érő 4. helyet a bajnokságban, elkezdte a fiatalok beépítését, jó keret áll rendelkezésre a következő évek szempontjából. 

Érdekesség, hogy az elmúlt három mérkőzésen Lampard próbálkozott újból egy 3-4-3-as rendszerrel, amivel jóval támadóbb volt a Chelsea, nyolc gólt értek el három találkozón, viszont ezzel instabil a csapat, bármikor belefuthatnak egy 2-3 gólos vereségbe is. Kérdéses, hogy a döntő miatt próbálkozott-e Lampard ezzel a felállással fontos bajnoki mérkőzéseken, esetleg szeretné, ha a csapata tartósan ebben a rendszerben játszana?

Jöhetnek a gólok?

Ha mindkét edző a három belső védő mellett dönt, illetve szélsőket küldenek a pályára, akkor egy izgalmas és "felszabadult" döntőt láthatunk, ahol egy pörgős mérkőzésen 4-5 gól is születhet. A Chelsea egyik nagy előnye, hogy az öt cserének köszönhetően, akár egy komplett támadósort is tudnak behozni, olyan játékosokkal, mint Pulisic, Abraham vagy Callum Hudson-Odoi. Milyen hatása van ennek a találkozóikra? 

A kényszerszünet utáni 11 mérkőzésből 6 alkalommal jött a 1,5 gól feletti második félidő, hol a cseréknek, hol az ellenfélnek köszönhetően. Nem túl acélos, ezért is kockázatos a tipp, főleg egy fináléban, de a két edző egymás elleni mérkőzésén rendre leesett a második félidőben a minimum két találat. Felmerül a kérdés: melyik éri meg jobban? A 1,5 gól feletti opció a második félidőre (2.08), vagy az összesített gólok 2,5 felett (1.89)? Egyáltalán érdemes ebben a fináléban gólokra fogadni?

Borítókép: Forrás: Vitalii Vitleo/Shutterstock

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org