Nemsokára voksol az ország, amire az Unibetnél pénzt is tehetünk fel! Nagy a kínálat, Magyarország mellett más tagállamokra is fogadhatunk, ha benne vagy a közéleti témákban, itt a lehetőség, hogy forintra váltsd ismereteid!

Vasárnapi ebéd mellé

Az európai választásokat ötévente rendezik, a zsíros állásokról a nép dönt. A következő választás május 23–26. közöttre esik, ezen belül a pontos dátumot a tagállamok önmaguknak tűzik ki. Az Unibetnél fogadhatunk az egyes országok EP-voksolására, köztük a magyarországi eredményekre is. Mivel a választási eljárásról szóló törvény értelmében Magyarországon csak vasárnap lehet választást tartani, ezért nálunk sok variáció nincs, a szavazás egyetlen lehetséges időpontja május 26. vasárnap.

Induló pártok és a rendszer

Egyfordulós és listás lesz a szavazás, csak pártok indulhatnak. A lista állításához 20 000 választópolgár aláírására volt szükség, ez 9 pártnak sikerült, köztük a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak is, melynek egyik fő célja, hogy Európa hivatalos nyelve a magyar legyen! Vaúúú! Mandátumot csak az a lista szerezhet, amely megkapta az érvényes szavazatok legalább 5%-át. Előzetes becslések szerint a Fidesz tarolni fog, elviszi a 21 zsíros állás többségét, néhány jut a Jobbiknak, MSZP-nek és DK-nak, illetve néhány szervezet szerint a Momentum is összehozhat egyetlen mandátumot. A következő képen néhány becslés látható.

Fogadási lehetőségek

Az Unibetnél a tagállamok esetében van lehetőség az össz eredményre tippelni, de emellett vannak párosítások is. Magyarországon a Fidesz a favorit, 1.01-es szorzóval fizet, hogy a kormánypárt viszi el a legtöbb mandátumot. Ha felrakunk 1 millió forintot a Fidesz győzelmére, akkor 10 ezer forint lehet a profit. Mondhatni lefutott a dolog, a többiek egy-két mandátumokért küzdenek. A két párosítás pedig így néz ki: MSZP a Jobbik ellen, illetve MSZP a DK ellen. A szocialista párt mindkét esetben esélyesebb, mint az "ellenfele".

Legtöbb mandátumot szerzi:

További kínálat az Unibet fogadóirodánál!