Szerinte a média generálja a félelmet, aminek nincs valós alapja.

Egyedien látja a világot Cantona, ez az instagram-profiljából egyértelműen kiderül, de ha például nézted a legutóbbi BL-csoportkör sorsolását, akkor is tudhatod, mire gondolok. Miközben sorra halasztják vagy épp függesztik fel a bajnokságokat, az egykori kiváló labdarúgó úgy gondolja, mindez csak a média miatt történik, és nem a betegség okozza.

"A legveszélyesebb járvány a pszichózis, amit a média generál az egész világon" - írja Cantona.

Véleménye szerint vannak sokkal veszélyesebb dolgok is a világon, mint a koronavírus-járvány, ezt három fotóval próbálja bizonyítani. Az általa csatolt első képen azt mutatja meg, hogy milyen betegségekben halnak meg naponta a legtöbben. Első helyen áll a gümőkór vagy más néven tuberkulózis (tbc), miközben a COVID-19 még az első tízbe sem fért be.

Első kép: Betegségek által okozott napi elhalálozások


Forrás: Eric Cantona - Instagram

Gyógyulásról, halálozási arányról szól a következő fotó, amin azt láthatjuk, hogy a koronavírus-járványból eddig a többség felépült, miközben a betegek 3.5%-a halt meg. Nem kötekedve az egykori Manchester United legendával, de a gyógyult 56.6% mellett fennmaradó 40% sorsa még nem dőlt el, ők jelenleg is betegek. Mindemellett érthető, mire próbál utalni.

Második kép: Felépül a többség


Forrás: Eric Cantona - Instagram

Végül már nem a betegséggel, hanem a médiával foglalkozik, ami szerinte a legnagyobb baj. A koronavírus-járványhoz köthető említések száma a médiában jelentősen magasabb, mint például az AIDS emlegetése, amiben naponta több ezren halnak meg. Nyilván az AIDS is megkapta a saját maga pánikját, még a '90-es években, most a COVID-19 van reflektorfényben. Egyetértesz Cantonával, és szerinted is veszélyesebb a média, mint a koronavírus-járvány?

Harmadik kép: Említések száma a médiában


Forrás: Eric Cantona - Instagram

Borítókép: Eric Cantona. Fotó: Denis Makarenko / Shutterstock.com

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez, s máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

betfair regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org