Esélyeshez méltóan szerepel vajon a Fehérvár?

Admin
1 tipp
2022 aug 2. 22:14
Szólj hozzá!

Foci MOL Fehérvár FC Konferencia Liga petrocub

A MOL Fehérvár viszonylag magabiztosan jutott tovább az előző körben a nem annyira acélos Qabala ellen (5-3), míg a moldáv Petrocub az albán Lacit búcsúztatta egy idegenbeli győzelemnek köszönhetően (4-1). A bukik sima fehérvári továbbjutást jósolnak, azonban a formájuk alapján inkább egy szenvedős meccs lehet itt benne a pakliban.

Rendre érték van az ellenfelük oldalán

Az utóbbi hónapokban észre lehetett venni, hogy a MOL Fehérvár (1.37) rendre alacsonyabb szorzón kapható, mint amennyi elvárt lenne. Tény, a transfermarkt adatai alapján a bajnokság második legértékesebb együttese, azonban ez az utóbbi időben nem látszik meg a teljesítményükön. A tavasszal is voltak irtózatos hullámvölgyben, amiből ki tudtak mászni, azonban az idei szezonkezdetük is hagy némi hiányérzetet bennünk. Az első meccsükön verték a Qabalát (4-1) és nagyjából el is döntötték a továbbjutást, azonban az azeri csapat több nagy helyzetet is elpukázott. Az azóta már eligazoló Adrian Rus sincs már a védelemben és a hátul összeálló Serafimov, Stopira, Sabanov trió nem éppen tűnt egy összeszokott hármasnak. Az azeri visszavágón végül 2-1-re kaptak ki, míg a hétvégén a Paks is győzött ellenük 2-0-ra. Minden ez, csak nem ideális forma.

Újra padlóra kerül a Fehérvár?
(Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

A három említett meccs közül ez a találkozó szerintem leginkább a Qabala elleni első meccsre fog hasonlítani: kicsit lebecsült ellenfél, akit otthon mindenképpen verni kell ahhoz, hogy adott esetben egy vereség is beleférjen a visszavágón. Ahhoz képest viszont, hogy a Vidi felállt öt védővel, illetve a kezdőben kapott helyet még Fiola Attila is, egyáltalán nem volt stabil a védekezés. Emellett pedig ne feledjük el, hogy a Petrocub összehozott négy gólt is Albániában is, így meg lehet bennük a kellő potenciál a fehérvári gólszerzésre is

A fekete ló

Sok olvasónak valószínűleg nem ismerős az '90-es években alapított klub neve, pedig az utóbbi négy szezonban is szerepeltek már a nemzetközi kupában. A negyedik szezonig kellett várni az első párharc győzelmükre, amikor túljutottak végre a macedón Sileksen. Az idei szezon az első, amikor egymás után két párharcot is abszolválni tudtak (Floriana, majd Laci), azonban továbbra sem számítanak esélyesnek a Fehérvár ellen. Adva van egy stabil védekezésre építő csapat, amely halmozza a 2,5 undereket a kupában. Az utóbbi öt szezonban lejátszott 13 meccsükből mindössze kettőn született több, mint két találat. Ettől függetlenül a bukik számítanak egy fejetlenül előre rohanó Fehérvárra és inkább az overt preferálják (1.70).

A helyszín: MOL Aréna Sóstó.
Fotó: Sportfogadas.org

A keretet egyébként főleg moldáv játékosok alkotják és idegenben várható az ötvédős felállás. Ettől függetlenül a kontrákat nem adhatják fel. Ez okozott nagy galibát a Fehérvárnak a Qabala ellen is, mivel a teljesen feltolt védekezésüknél rosszul védték a területet és gyakran eltolódtak. Tehát az öt védő mellett azért a kontrákra lesznek lehetőségeik és ezekhez a szélek eléggé meg fognak nyílni. A koncepciót tehát megmutatta a Qabala, most kell egy csapat, amelyik jobban végrehajtja az ellentámadásokat. Erre lehet lehetőségük lesz majd hátrányban is, mivel a Fehérvárnak több gólos előnnyel kell utaznia a visszavágóra. Miután a 2,5 overben nem látok nagyon értéket, így inkább a mindkét csapat gólt lő opció (2.15) mellett tenném le a voksomat.  

  • MOL Fehérvár - Petrocub Tipp

    Mindkét csapat gólt szerez/Igen
    2.15 Pinnacle Sports

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.orgSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Számlanyitási ajánlat

  • Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 útmutató
Bet365 regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org

Konferencia Liga 2022-2023 selejtezők

Sound hozzászólt
2022 aug 4. 19:29
30 perc után tök jó a Várda!!!
SPF Előzetes hozzászólt
2022 aug 2. 22:14
SPF Előzetes hozzászólt
2022 aug 1. 22:46
PODCAST: Megfázhat a Kisvárda északon

A norvég listavezető fogadja a magyar együttest. Olvasd tovább

Még több Foci