Az Olimpia Milano alulmúlja az elvárásokat, ezért egyre komolyabbak a kritikák az olasz kirakatcsapattal szemben. Idén még a rájátszásba kerülés is problémát okozhat nekik?

Változások jöhetnek Milánóban

Ettore Messina azért érkezett, hogy végső győzelemre vezesse az Olimpia Milanót az Euroligában. A zseniális olasz edző számára hazája bajnoksága nem kihívás, főleg nem ilyen erős kerettel, de a vezetőség sem csak olasz bajnoki címet várt tőle. A sajtóban is kimondták, hogy itt komoly bevásárlás kezdődik és sikereket akarnak látni. Miért épp Messina? Azért, mert korábban négy alkalommal nyert Euroligát, ahová ment, az a csapat kis túlzással rögtön favorit lett a sorozatban. Hiába igazolták le az olasz mestert, hiába hoztak mellé európai szemmel nézve klasszis játékosokat, mindössze egyetlen elődöntőre futotta az elmúlt években. 

Nyáron többen is távoztak, megpróbáltak egy új keretet építeni, de ez nem sikerült. Többen bajlódnak sérüléssel, támadójáték nem akar összeállni, az mindent elmond az olaszokról, hogy november végéhez közeledve sem tudták megtalálni a megfelelő kezdőötöst. Messinát egyre többen kritizálják, aki erre egy hosszabb interjúban reagált, kifejtette, hogy komoly változtatásokra van szükség, el kell beszélgetni a játékosokkal, taktikába is bele kell nyúlnia. Nem tudni, hogy ez milyen hatással lesz a gárdára, de az biztos, hogy már a szezon előtt is látszott, valami nem stimmel Milánóban. 

Azt az Anadolu Efest fogadják, ahol szintén sok gonddal kezdődött a szezon. Ez önmagában nem meglepetés, hiszen tavaly is így rajtoltak, akkor is címvédőként. Hónapokba telt, mire a játékuk összeállt, majd megnyerték a sorozatot. Most azonban más a helyzet, mert kiesett Shane Larkin sérülés miatt. Azt gondolták, hogy Micic és Clyburn megoldja a hiányát, de az Efes nem tudott nyerni. Majd, amikor már mindenki leírta őket, na akkor Micic és Clyburn erőre kapott, legyőzték a nagy rivális Barcelonát, ezzel életben tartva a szezonjukat. 

Az egy rendkívül fontos meccs volt az Efes számára, hiszen, ha ott is kikapnak, valószínűleg fejben szétestek volna. Így viszont új erőre kapott a keret, most pedig egy szenvedő riválist taszíthatnának a mélybe. Mindkét félnek 100%-ot kell most hoznia, mert aki itt veszít, annak valószínűleg el kell engednie az idei Euroligával kapcsolatos álmokat. Egy 3-6-os mérleg a szezon negyedéhez érve borús előrejelzést adhat a továbbiakra. Jelen állás szerint a törökök mentálisan erősebbek, meglátjuk, mennyit segített Messina "nagy változtatása", de mi inkább a török sikerben hiszünk. 

  • A|X Armani Exchange Milano - Anadolu Efes Tipp

    Anadolu Efes győzelem
    1.80 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org