A magyarok kiesése után is van élet az EB-n, ahol elsősorban a Szlovénia - Lettország és az Olaszország - Szerbia találkozókkal foglalkozunk. Vajon képesek lesznek az olaszok meglepetésre? Mire megy egymás ellen az eddig kiválóan kosarazó lett és szlovén csapat?

Mi lesz az olaszokkal?

Az olasz csapat eddig hozta a kötelezőket. A csoportból való továbbjutásuk evidens volt, ahogyan a finnek kiütése is a nyolcaddöntők során. Melliék nagyon szépen levették a pályáról Markkanent, ezzel kihúzva a finnek egyik méregfogát. Koponenéknek nem ment a periméterről, így Belinelliék magabiztosan húzták be a mérkőzést. Nagy intenzitással kezdték a találkozót, ültek a triplák és félidőre már el is döntötték a továbbjutást, ami főleg pihentetést szempontjából volt fontos. Így is egy nappal több idejük volt felkészülni a negyeddöntőre, mint a magyarokat elverő szerbeknek. A viszonylag simának tűnő továbbjutás ellenére Bogdanovicék nem játszottak jól, vagy inkább úgyis lehet mondani, hogy a magyarok küzdöttek hatalmasat. Védekezésben többször is komoly problémát jelentettünk. Djordevic mester nem is volt elégedett a fiaival, amit nem is csodálok, mert nem olyan meggyőző ezen az EB-n a szerb gárda. Félreértés ne essék, önmagukhoz képest gyengébbek, tudnának ők ennél jobbak is lenni, de még ezzel a teljesítménnyel is ott vannak az éremesélyesek között. Most viszont egy nagyon kemény ellenféllel játszanak, ugyanis az olaszok jól védekeznek és a periméterről nagyon hatékonyak. Melliék a palánk alatt levették az eddig remeklő Markkanent, de a korábbi meccseken is jól semlegesítették a magasembereket (Pachulia vagy épp Kuzminskas). Ez abból a szempontból is érdekes lehet, hogy a szerbeknél ott van a Marjanovic-Kuzmic duó, akik mindketten bőven verik magasságban az olaszokat. Kuzmic a mozgékonyabb, viszont Marjanovicnak biztosabb a keze. Akkor támaszkodnak rájuk, ha Bogdanovicék dobásai nem ülnek.

Melli-Nicolo-Armani-Milano-002

Nicolo Melli (labdával). Fotó: miqu77/Shutterstock.com

Most viszont szükség lesz Kuzmicékra, ugyanis az olaszok periméterről olyan tűzerővel rendelkeznek, amivel eddig még nem találkoztak az EB-n a szerbek. Belinelli és Datome, ha elkapja a fonalat szórják a kosarakat (lásd Finnek elleni mérkőzés). Nagy probléma lesz a szerb magasemberek számára, hogy míg Kellerék nem tudtak kintről dobni, addig Melli jól triplázik, ahogyan Datome is, így ha small-ballra váltanak, akkor ki kell rá lépniük Marjanovicéknak, amivel jobban fáradnak a szerb óriások, a palánk alatt pedig nagy szabad hely keletkezik, amit a mozgékony olaszok kihasználhatnak. Ilyeneket láthattunk a legutóbbi meccsükön is. A szerbeknél viszont ott van Bogdanovic. A pali gyönyörűen játszik, semmi felesleges tevékenység, csak a tökéletes megoldások, igazi dobógép. Olaszoknak nincsen rá embere, viszont szívós védekezéssel le lehet őt lassítani. A magyarok ellen látszódott, hogy nem olyan éles csapat a szerb, mint ahogyan azt vártuk tőlük. Így egy szorosabb mérkőzést várok, az olasz sikert sem tartom elképzelhetetlennek (3.30), viszont ehhez megint olyan elánnal kell kezdenie a taljánoknak, ahogyan a finnek ellen játszottak az első negyedben.

 

Intenzív mérkőzés

Jó látni, mikor egy szupersztár potenciállal megáldott játékos a szemünk előtt nő fel. Luka Doncic ugyanis a jövő nagy játékosa lehet, ezt már ezen az EB-n is többször igazolta. Még mindig csak 18 éves, de olyan rutinnal játszik, hogy az ukránok elleni nyolcaddöntők során, szinte egymaga döntötte el a továbbjutást. Meccs elején szórta a kosarakat, utána pedig a társakat hozta helyzetbe. Ha ehhez hozzávesszük, hogy ott van a pályán még Goran Dragic is, akkor nyugodtan elmondható, hogy szlovénoknak van az egyik legjobb perimétersoruk ezen az EB-n. Viszont a negyeddöntős ellenfelük, Lettország sem panaszkodhat, hiszen Porzingisék pedig a palánk alatt dominálhatnak, illetve triplákban is eléggé jók. Nagyon intenzív és gyors mérkőzést várok. A lettek védekezése a jobb, de nem hiszem, hogy hosszabb távon meg tudják majd fogni a Doncic-Dragic duót. Így viszont túl kell őket dobni. Emiatt tartom jó ötletnek az overt a dobott pontok tekintetében. 163 pont környékén húzták meg a határt, ami kicsit magas lehet, de ha ülnek megint a középátvoliak, illetve a hármasok, akkor ez is lejöhet (1.82).

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org