Lassan elérkezünk a második csoportkör végéhez. A legjobb 16-ban már kezd kialakulni a biztos továbbjutók, illetve a kiesők névsora. Utóbbiak táborát erősíti a 2018-ra teljesen széteső Limoges, aki a továbbjutásért küzdő Reggianát fogadja. Szintén a H-jelű kvartettben rendeznek még egy fontos találkozót, ahol az Unics Kazany Franciaországba látogat. 

Limoges - Reggiana 

A francia Limoges sorsa már jóval az ötödik forduló előtt eldőlt. A csapatot mostanság több nehézség is sújtja. Az elnök halála teljesen megtörte a gárdát, azóta szinte csak elvétve nyernek mérkőzéseket. Az elmúlt két találkozó pedig borzalmas volt. A Lyon ellen nagyon szenvedtek, de az igazi mélyrepülés a Le Portel otthonában volt. Mezőnyből mindössze 33%-al dobtak, pedig a második félidőben megvoltak a tiszta helyzetek, jobban is játszottak, de mintha be lett volna számukra deszkázva a gyűrű. Látszik a csapaton, hogy mentálisan nagyon a padlón vannak. Kyle Milling tréner nyilatkozatát olvastam, aki szerint rengeteg munkára lenne szükség, hogy újra egyben legyen a gárda. Nagy probléma még, hogy az irányító Kenny Hayes sorsa bizonytalan, mivel el akar szerződni. Kérdéses a játéka az olaszok ellen, de hogy ne csak rossz infók lássanak napvilágot a franciákkal kapcsolatban, Jaiteh visszatérhet a palánk alá a sérülése után. A Limoges már kiesett, hozzávéve a mostani formát, illetve a csapat helyzetét, nem lenne meglepő egy vendég siker (1.54). Az olaszok ráadásul jól játszanak, Eurocupban legutóbb a Kazanyt verték hazai pályán. Della Valle újra extra volt, rá a franciáknak sincsen embere, míg Julian Wright nagy csatákat vívhat a palánk alatt Jaiteh-val. Az olaszok megdolgoztak a továbbjutás lehetőségéért és egy esetleges sikerrel be is biztosíthatják azt.

Darussafaka - Galatasaray

Török rangadón próbálna életben maradni a Galatasaray. A Darussafaka már páholyból figyelheti a találkozókat, mivel a jó kezdésnek hála négyből négy mérkőzést nyertek. Ebből az egyik legnagyobb fegyvertény az ALBA Berlin otthonában elért sikert. Wilbekin és Sant-Ross is jó volt, de most Baygül vitte a prímet. A bedobó keze nagyon sült (5/6 triplából), erre a játékra szükség lehet a Galata ellen is, akik egy nem várt sikert arattak Spanyolországban. 

Galatasaray csapat 002

Galatasaray. Fotó: Fabrizio Andrea Bertani/Shutterstock

Kicsit olyan érzése volt az embernek, mintha a Gran Canaria biztosra venné a sikert. Ezt használták ki a törökök, akik az utolsó játékrészben fordítottak. Ültek a triplák és a betörés utáni leosztás szituációk is. Sok büntetőt harcoltak ki, a spanyolok pedig sokkot kaptak. Annyira működött ez a játék, hogy hétvégén a Gaziantep otthonában is majdnem 50%-kal dobták a hármasokat. Míg az "odavágón" azt érezte az ember, hogy a Dacka a favorit, addig itt hiába a kiváló hazai játék és forma, elkényelmesedhettek a biztos továbbjutás fényében. Persze, ez egy török derbi, de a Galata most felszívta magát, így egy 9,5 pontos hendi (1.80) nem rossz ötlet, mivel egy győzelemmel még életben tarthatnák a továbbjutási esélyeiket.

Lyon-Villeurbanne - Unics Kazany

Magának nehezítette meg a továbbjutás kérdését az Unics Kazany. A forduló utolsó meccsén ugyanis Franciaországban az lesz a tét, hogy az oroszok az utolsó találkozójukon még harcba szállhatnak-e a legjobb nyolcba való kerülésért. Pedig a Reggianával szemben jól kezdtek, a Lasme-Colom páros működött, de ez is kevés volt a sikerhez. A Lyon-Villeurbanne ellenben egy kisebb január eleji megingás után magához tért. Ez leginkább a hatékony triplázásban mutatkozik meg. A Limoges elleni két meccsen 50% körül dobtak a vonalon túlról, ami eléggé jó teljesítmény. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az egész Eurocupot figyelembe véve ebben a mutatóban az egyik legjobbak, illetve a védekező lepattanók terén, akkor nagyon nehéz dolga lesz az oroszoknak. Egyfelől azért, mert nekik idegenben egyáltalán nem megy. Akkor mindig gyengébben dobnak, főleg a hármasoknál mutatkozik ez meg. Elsősorban ők a fizikális játékukra építhetnek, de Watkins a hazaiaknál elkapta a fonalat, igazi szörny a palánk alatt, így a Lyon, ha nem dob pocsékul, akkor megnyerheti a meccset, ezzel pedig kiejtve az oroszokat. 

Nyerj a Bajnokok Ligája tippversennyel!

Találd el minden fordulóban a kiválasztott négy Bajnokok Ligája-mérkőzés eredményét és 15.000.000Ft üti a markod.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org